Korut järjestykseen

Olen pitkään silmäillyt erilaisia korurasioita toivoen löytäväni jonkin järkevämmän säilytysratkaisun koruilleni kuin sekamelskainen yöpöydän laatikko. Katselin muun muassa nahkaisia ja messinkisiä versioita, mutta lopulta silmääni miellytti eniten MUJIn yksinkertainen läpinäkyvä akryylilaatikko. Sainkin tämän korurasian joulupukilta, kröhöm, kannatti olla itse mukana lahjaostoksilla ;) MUJIn pop up on tosiaan avoinna Torikortteleissa enää huomiseen 10.1 asti, mutta toivottavasti tämä japanilaiskauppa rantautuisi pian ihan vakituisesti tänne Suomen kamaralle! Niin paljon kaikkea kivaa ja hyödyllistä säilytystavaraa.

Muji Korurasia Korurasia_Muji3

Minulla meni liikkeen hyllyjen välissä ikuisuus yrittäessäni päättää korulaatikon mallia, mutta päädyin lopulta tähän kahden vetolaatikon rasiaan, jossa on lisäksi avattava kansi. Toisessa versiossa olisi ollut matalammat kolme vetolaatikkoa ilman kantta, ja uskon että tämä oli lopulta käytännöllisempi valinta. Pehmustettuja sisuksia oli liikkeessä enää huonosti jäljellä ja tämä kuvissa näkyvä oli ainoa vaihtoehto, joten ajattelin ostavani toisen erimallisen sitten myöhemmin joltain reissulta. Ylemmässä kerroksessa majailevat siis sisukseen aseteltuna tämän hetkiset lempikoruni ja alemmassa taas irrallaan muutamia harvemmin käyttämiäni.

Korurasia_Muji1

Kyllä tällaiset pienet ja kauniit säilytysesineet vaan tuovat iloa arkeen! Ehkä koruja tulee nyt käytettyäkin enemmän ja monipuolisemmin, kun ne ovat siistissä järjestyksessä ja nätisti esillä, eivätkä yöpöydän uumenissa. Joko MUJIn näppärät säilytystavarat ovat teillekin tuttuja?

I’ve been searching for a jewelry storage for a while now. I hate when my jewelries are a mess and so far I’ve been storing them in my night stand drawer – not exactly the easiest place to find a certain jewelry when you try to, haha! Luckily now I’ve found the perfect jewelry box from MUJI – actually got this from my boyfriend as a Christmas present. I really like MUJI’s simple and pretty storage systems and also how you can come up with your own combinations.

I chose this transparent acrylic box with two drawers and bought one jewelry tray – planning on buying another with a different partition when going to a MUJI store next time. Too bad we only had a pop up store here in Finland during Christmas – hopefully we’ll have an actual store here some day in the future. However I’m really happy with my choice! I’m sure I’ll use much more of my jewelries now that they are stored in a proper way :) Are you already familiar with MUJI and their products?

14 thoughts on “Korut järjestykseen

 1. Kiitos tästä vinkistä!! Tuntuu, että.aika harvoin blogeissa on säilytysratkaisuista vaikka kaikilla ihan varmasti on samoja haasteuta. Vitsi, kun just olin Tukholmassa enkä tajunnut koluta MUJIn osastoa tarkemmin..Kivaa viikkoa :)

  1. Mahtava kuulla että tykkäsit, kiitos Lotta! :) Voi harmi, Tukholman Åhlens taitaa tosiaan olla tällä hetkellä lähin paikka, josta liike löytyy. Seuraavalla reissulla aion kyllä itsekin viettää tovin MUJIn hyllyjen välissä! Ihanaa viikkoa sullekin :)

 2. Oi vitsi miten nätti rasia! Näitä säilytys- ja järjestysvinkkejä on kyllä aina tosi kiva lukea! :)

  1. No eikö, tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin nätti! Ja hei kiva kuulla, näille säilytysratkaisuista kertoville postauksille onkin selvästi kysyntää. Jahka kotona saa ensin itse omat vaatteet ja muut parempaan järjestykseen, niin voisi tehdä aiheesta muitakin postauksia :)

 3. Mujin jutut ovat kyllä niiin kivoja, onnekseni asun itse kaupungissa, josta niitä saa! ;)
  Postaustoiveita olisivat tämänhetkinen laukkukokoelma sekä tulevat haaveet laukkujen saralla :) All time favorite kosmetiikkatuotteetkin olisi kiva nähdä!

  1. Lucky you! Mä niiin toivon, että MUJI avaisi ihan oman pysyvän putiikkinsa Suomeen :) Hei kiitos toiveista, laitan nämä ylös! Laukkuhaaveita ei nyt oikein ole mitään mielessä, mutta kokoelmastani on pyydetty postausta videon muodossa, joten sen ajattelin toteuttaa. Kosmetiikkatuotteistakin kirjoittelisin mielelläni :)

 4. Hei! Olen ihastellut tuota Daniel Wellingtonin ruusukultaista mesh-rannekkeista kelloa, joka on aiemminkin blogissasi näkynyt :) Itselläni on aika pienet ranteet. Jääkö mielestäsi tuo “ylimääräinen” rannekkeen osa häiritsemään liian pitkänä, tai tuleekohan tarvetta jopa lyhentää. Pohdiskelin, etten ehkä uskallakaan tilata netistä suoraan…

  1. Hei Heidi! Se on kyllä ihana, näitä mesh-rannekkeisia onkin tullut käytettyä ehdottomasti eniten viime aikoina :) Minullakin on ihan miniranteet, mutta ainakaan itseäni hihna ei häiritse. Se ei tule ranteessa kellosta kuitenkaan “yli”, mitenköhän selittäisin paremmin… Hihnan pituudenhan pystyy siis itse säätämään, ja minulla se on täten kaksinkertaisena noin puolivälistä hihnan matkalta, mutta ei tule kuitenkaan kellotaulun alle. Jos ymmärrät mitä tarkoitan ?

 5. Ostin tuon saman kokonaisuuden pari viikkoa sitten. Ystävälläni on ollut useampia MUJIn rasioita jo vuosien ajan ja hän suositteli aloittamaan tällä. Tykkään tosi paljon! Toivoisin vielä löytäväni jostakin laatikkoon sellaisen sisuksen, jossa on vartavasten paikkoja sormuksille ja korvakoruille. Kyseisellä ystävälläni on sellainen ja etsimme sitä Tukholmasta viime keväänä, mutta harmikseni kuulin, ettei niitä enää valmisteta…

 6. Tuo on kyllä hyvä löytö! Itsekin tarvitsisin korulaatikon, mutta oikeanlaista ei ole tullut vastaan. Tuo läpinäkyvä on kiva, näkee mitä kaikkea on.

  1. No oli kyllä! Läpinäkyvä on tosiaan siitä kätevä, ettei tarvitse etsiä koruja ja kaikki ovat nätisti esillä. Eikun MUJIin seuraavalla reissulla, jos ei ole sitä ennen tullut muuta sopivaa säilytysjuttua vastaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *