Herkullinen kookoskaurapuuro

Viime aikoina olen jostain kumman syystä ollut huono syömään aamuisin – tuntuu ettei mikään oikein maistu ja kahvia sen sijaan voisi litkiä monta kuppia. Erikoisinta tässä on se, että minähän olen aina ollut todellinen aamupalafani ja päinvastoin ihmetellyt niitä kummajaisia, joiden päivän ensimmäinen ateria on lounas. Olenkin yrittänyt keksiä uusia tai vähän tuunattuja aamupalavaihtoehtoja, josko syynä olisi vaan kyllästyminen vanhoihin lemppareihin. Tässä yksi tämän hetken suosikeistani eli kookoskaurapuuro, johon löysin alunperin ohjeen Asenne-kollegani Tuulian blogista. Tuulia on itse asiassa tehnyt myös mielettömän visuaalisen ja monipuolisen Puuron uusi aika – kirjan, joka minultakin löytyy kotoa, joten täytynee tutkia hänen muitakin puuro-ohjeitaan!

Kookoskaurapuuro

Kookoskaurapuuro (yhdelle)

1dl kaurahiutaleita
0,5 dl -1 dl vettä (riippuen tykkääkö kiinteämmästä vai löysemmästä puurosta)
2 dl kookosmaitoa
ripaus suolaa
hunajaa tai vaahterasiirappia lopuksi makeutukseen

Tämä lämmin kookoskaurapuuro maistuu jotenkin todella lohdulliselta, etenkin tällaisina kylminä talvipäivinä. En tajua miten en ole aikaisemmin tehnyt puuroa kookosmaitoon, kun maku on niin täyteläinen, ah. Päälle vielä tuoreita marjoja tai pakastemustikoita, banaania, kookoshiutaleita ja loraus hunajaa tai vaahterasiirappia!

Kookospuuro2

I’ve never understood people, who aren’t able to eat breakfast. I’ve always been the opposite as breakfast has been my favorite meal of the day! For some reason though I haven’t really had an appetite on the mornings lately. I’ve been trying to come up with some new breakfast ideas and here’s one of my current favorites – a warm coconut oatmeal. Just replace two cups of water with coconut milk and boil the oatmeal as usually. Add some fresh berries, coconut flakes and honey or maple syrup and enjoy!

8 thoughts on “Herkullinen kookoskaurapuuro

  1. Hei kiitos ohjeesta! Pitääkin laittaa kokeiluun tää kookosversio. Keitän yleensä kaurapuuron kauramaitoon, siitäkin tulee aivan ihanan täyteläistä! :)

    1. Eipä kestä, kiva vaan jos menee kokeiluun! Oi kauramaitoa olen kuullut ennenkin kehuttavan puuronkeittoon, joten täytyy testata sitä ensi kerralla :) Ihanaa viikonloppua sinne!

  2. Hei! Kiitti vinkistä. Käytän itse sitä Oatlyn iKaffe-kauramaitoa, tulee superpehmeää ja täyteläistä! Lohdullista, kuten kuvailit. Kookos lähtee ehdottomasti kokeiluun – millaista kookosmaitoa käytit?

    1. Hei Nenna! Kiitos itsellesi vinkistä, käytän samaa Oatlya aina kahviin, joten täytyypä ensi kerralla kokeilla sitä myös puuroon :) Olen käyttänyt vähän sitä sun tätä versioita, mutta ehkä eniten tykkään Santa Marian pahvitönikässä olevasta Extra Smooth -kookosmaidosta! Kivaa viikonloppua sinne :)

  3. Täällä myös yksi joka ei voi jättää aamupalaa välistä <3 Täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun, en edes muista koska viimeksi olisi tullut syötyä puuroa!

    1. Jes kiva kuulla, että pääsee kokeiluun :) Mulla menee vähän kausittain aamupalojen suhteen, millon innostun mistäkin. Nyt on tosiaan sitten puurobuumi päällä!

  4. Kiitos puuro-ohjeetsta! Kokeilin aiemmin tänään, ja maku oli aivan mahtava ja pehmeä. Pitänee huomenna keitellä lisää puuroa :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *