Äitienpäiväksi: porkkanakakku pienellä twistillä

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Crème Bonjour

Toukokuu on huomaamatta vierähtänyt jo niin pitkälle, että äitienpäivä lähestyy kovaa vauhtia. Sunnuntaina on tosiaankin syytä juhlaan – silloin kilistän paitsi omalle maailman kultaisimmalle ja avuliaimmalle äidilleni myös perheen muille supernaisille. Äiteys herättää minussa niin paljon kunnioitusta enkä voi kuin sivusta ihailla, miten siskoni pyörittävät vauhdikasta lapsiarkea ja minkälaisia kullannuppuja he ovat lapsistaan kasvattaneet. Mietimme myös usein sisarusten kesken, kuinka äiti on pärjännyt meidän neljän lapsen kanssa, mutta äidin sanoin aika kultaa muistot.

Äitejä pitäisi tietenkin muistaa jokaikinen päivä, mutta sunnuntaina ainakin on aika hemmotella mammaa – muistaa pienellä lahjalla tai kukkasilla, viedä brunssille, antaa itsetehty kortti tai leipoa jotain hyvää. Jos kaipaat vielä ideoita keittiön puolelle, tässä yksi helppo ja herkullinen vinkki, joka varmasti uppoaa jokaiselle makean ystävälle.

Porkkanakakku_kanelituorejuusto4 Porkkanakakku_kanelituorejuusto3

Porkkanakakku on varsinainen leivonnaisklassikko ja myös yksi omia bravuurejani, jota olen tarjonnut vieraille juhlissa jos toisissakin. Tällä kertaa halusin kuitenkin perinteisen reseptini sijaan kokeilla kakkua pienellä twistillä. Ensinnäkin kakku sai koreutta kahdesta kerroksesta – olen aina kuolannut kahviloissa kaksikerroksisten unelmaleivonnaisten perään, joten samaa oli ehdottomasti testattava kotona. Kuorrutehan on koko kakun A ja O, miksi sitä ei siis tuplaisi.

Tuplakuorrutteen lisäksi myös maku koki pienen päivityksen. Porkkanakakku on jo itsessään ihanan mausteinen, mutta halusin kokeilla, miten Crème Bonjourin uutuustuorejuusto Kaneli & Kardemumma toimii kuorrutteessa. Kuorrutteen suuren määrän vuoksi sekoitin Kaneli & Kardemumma tuorejuustoa varmuuden vuoksi Crème Bonjourin Maustamattomaan tuorejuustoon – jos kuitenkin päädyt tekemään pelkän päälliskuorrutteen, toimii Kaneli & Kardemumma varmasti yksinäänkin. Lopputulos on aivan hillittömän hyvä – maustettu tuorejuusto tekee mausta entistä mehevämmän!

Porkkanakakku_kanelituorejuusto5

Täydellinen kaksikerroksinen porkkanakakku

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
300g porkkanoita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniliinisokeria

ripaus suolaa
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
70g saksanpähkinöitä
2 dl rypsiöljyä (tai muuta miedon makuista öljyä)

Kuorrute:
200 g Crème Bonjour Kaneli & Kardemumma -tuorejuustoa
200 g Crème Bonjour Maustamatonta tuorejuustoa
150 g voita tai margariinia
4 dl tomusokeria
pekaanipähkinöitä koristeluun

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat, rouhi saksanpähkinät. Vaahdota munat ja sokeri suuressa kulhossa, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon, sekoita joukkoon öljy, porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät. Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Notkista tuorejuustoja hieman ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, siivilöi joukkoon tomusokeri. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä puolet kuorrutteesta kerrosten väliin ja puolet päälle. Koristele rouhituilla pekaanipähkinöillä, anna jähmettyä jääkaapissa. Porkkanakakku maistuu erityisen hyvältä seuraavana päivänä, kun se on saanut kunnolla mehevöityä yön yli!

Porkkanakakku_kanelituorejuusto1 Porkkanakakku_kanelituorejuusto2

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille siellä ruudun takana jo näin etukäteen!

7 thoughts on “Äitienpäiväksi: porkkanakakku pienellä twistillä

    1. Jes mahtavaa! Ainakin tälle on sadellut ylistystä ystäviltä ja perheeltä, joten kokeilemisen arvoinen ;)

  1. Hei, nyt tulee kyllä tyhmä kysymys, mutta laitetaan se nyt sen piikkiin, että en ole suomalainen :-D

    Mitä tuossa siis tarkoitetaan juuston notkistamisella? Hah, hävettää, mutta en tiedä mitä se tarkoittaa tai miten se tehdään… Olen leipomassa ensimmäistä kertaa elämässäni ja törmäsin tähän reseptiin blogissasi, haluan kokeilla, isäni syntymäpäivää varten :-)

    1. Heippa Manna! Höpsistä, ei tyhmiä kysymyksiä ole :) Notkistamisella tarkoitan ihan vaan sitä, että pikkuisen sekoittelet tuorejuustoa yksinään, niin koostumus ei ole ihan niin jähmeää. Siten se on helpompi sekoittaa muiden ainesten kanssa, kun siitä on ensin tehty hieman “notkeampaa” :) Toivottavasti kakku maistuu, kovasti se sai ainakin kehuja kaikilta!

  2. Hei, olen tuo joka kysyi tuorejuuston notkistamisesta. Haluaisin vielä kiittää reseptistä ja ohjeestasi. Leivoin tuon kakun tänään ja oikein hyvää tuli! :-) Nyt tiedän mitä teen isälle syntymäpäiväjuhliin :-)

    1. Hei taas! Voi miten ihana kun tulit vielä huikkaamaan, superkiva kuulla että kakku maistui :) Kiitos itsellesi piristävästä kommentista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *