Ihan tavallinen maanantaipäivä kanssani

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Olvi Health Lab

Päivä12

Perinteisiä päivä kanssani -juttuja toivotaan usein ja ennen sellaisia tulikin tehtyä useammin. Sittemmin ne ovat jääneet je edellisestä tekemästäni postauksesta on tainnut vierähtää jo pari vutota. Kun Olvin Health Lab -yhteistyössä tuli sauma kertoa omasta arjestaan uuden vastikään lanseeratun Superb Chia Seed Drink-juoman tiimoilta ajattelin tämän olevan loistava tilaisuus toteuttaa pitkästä aikaa päivä kanssani -postaus! Mietin ensin tämän olevan tylsin mahdollinen päivä toteuttaa postaus, koska ohjelmassa ei ollut kertakaikkiaan mitään sitä ihan perusarkea kummempaa, mutta kun nyt on ollut aitoudesta puhetta, niin ainakin tämä kuvaa normipäivääni hyvin. Tervetuloa siis seuraamaan ihan tavallista maanantaipäivääni!

Päivä2

8.00 Kuten moni ehkä tietää en ole aikaisten aamujen ystävä, joten mikään sisäinen kello ei valitettavasti laita minua heräämään tikkana aamun sarastaessa :D Yleensä herätyksestä huolehtii karvainen perheenjäseneni ilmoittaessaan hädästään, mutta tänään laitoin kellon soimaan vähän ennen kahdeksaa, jotta ehtisin yhdeksäksi koululle. Ihan ensimmäisenä vien Telman ulos, minkä jälkeen sen ruokinta, käyn suihkussa ja laitan kahvia tulemaan. Jos aikataulu sallii, palaan kahvin kanssa hetkeksi sänkyyn. Samalla selaan usein puhelimesta Whatsappit, Blogloviniin päivittyneet blogit ja WordPressistä kommentit.

Päivä1 Päivä7

8.20 Unohduin hieman tavallista pidemmäksi aikaa sänkyyn selailemaan, mutta onneksi ei ollut mikään kiirus tänään. Seuraavana laittautuminen päivää varten eli nopea pohjameikki. Tukan olen pessyt edellisenä päivänä, joten aikaa ei onneksi mene sen kuivailuun, joten saan itseni suhteellisen nopeasti valmiiksi. Eniten päänvaivaa tuottaa pukeutuminen – ajattelin kerrankin laittaa jotain muuta kun neuleen, mutta kaikki puserot ovat armottoman ryppyisiä (kuten kaltaisellani laiskalla aina) enkä ehdi silittämään. Tämä vaaleansininen röyhelöpaita pelasti kuitenkin tilanteen.

Päivä4

9.15 Koululle saavun hieman yhdeksän jälkeen – harvinaisen aikaisin omalle aamu-uniselle rytmilleni. Tiedossa ei ole luentoja viimeistenkin loputtua viime viikolla, joten parkkeeraan itseni kirjastoon. Aamupalaksi ehdin poikkeuksellisesti napata jääkaapista vaan vaivaisen kananmunan, joten tämä Health Labin Superb -juoma tulee tarpeeseen! Granaattiomenan ja valkoisen teen makuinen marjamehua muistuttava juoma pitää chiansiemenien kera nälkää ja on nopea napata kiireessä mukaan. Chiansiemeniähän tulee aina turvottaa nesteeseen, joten valmis juoma säästää kätevästi aikaa – se ei myöskään sisällä lainkaan lisättyä sokeria tai makeutusaineita, vaan maku tulee hedelmistä ja marjoista.

11.15 Lounas porukalla yliopiston ruokalassa. Lounaan jälkeen yhteinen kahvitauko ja takaisin hommiin. Agendalla on tälle päivälle muun muassa erään tutkimusportfolion viimeistelyä, talousoikeuden esseitä ja ranskan perjantaiseen tenttiin valmistautumista. Päivän aikana hoitelen välillä myös ristiin blogihommia ja vastailen muun muassa sähköpostitse pariin tarjouspyyntöön ja päivitän sekä omaani että asiakkaan Instagramia.

Päivä3

15.30 Päivä pulkassa ja kotiin! Kirjastosta tosin poistuin jo lähes tuntia aikaisemmin, kun ajattelin liittyä muiden kanssa kahvitauolle ennen kotiin lähtöä. Jumituimme kuitenkin tauolle, kröhöm, suunniteltua pidemmäksi ajaksi kuten usein tuppaa käymään. Päivä on tähän asti ollut harmaa ja sumuinen, mutta iltapäivästä alkoi ilokseni taas paistamaan aurinko.

Päivä5

Kotona minut vastaanottaa eräs riemukas pusutteleva karvapallero. Vaihdan heti ensimmäisenä vaatteet ja lähden Telman kanssa ulos – pikkuinen kun on ollut hienosti monta tuntia yksin kotona. Sää on onneksi kuivempi viikonlopun sateiden jälkeen, niin tuo hienohelmakin suostuu kävelemään kotipihaa pidemmälle. Sisälle palatessa ei kuitenkaan vältytä tassujenpesulta, kuraa tarttuu väkisinkin.

Päivä6

16.15 Ruokin Telman, teen itselleni kahvin ja välipalaa (edelleen koukussa maissikakkuihin goudalla ja avokadolla) ja otan läppärin taas esiin. Siirrän koneelle ja käsittelen näitä muutamia kuvia valmistellen tätä postausta jo etukäteen. Ryhdyn myös vastaamaan päivän postauksen kommentteihin. Julkaisen ja vastaan blogin kommentit yleensä samanaikaisesti, jotta en a) unohda niitä ja b) ehdin paneutua niihin kunnolla.

Päivä10

18.00 Lähtö salille. Viime viikolla en saanut itseäni liikkeelle ja treenaamaan kertaakaan, joten laiskan viikon jälkeen ai auta kuin ottaa niskasta kiinni näin heti maanantaina. Treeni ei kyllä kulkenut mitenkään kehuttavasti ja löysin itseni turhan usein whatsappailemasta, mutta sainpahan viikon käyntiin ja yläkroppaa sentään vähän jumiin!

Päivä9

19.30 Kotona ja äkkiä tekemään ruokaa. Olen viime aikoina suosinut erilaisia sörsseleitä eli kulhoon vaan kaikkea mitä jääkaapista löytyy – tässä kanan lisäksi pannulla paistettuja kirsikkatomaatteja, herkkusieniä ja pinaattia fetalla höystettynä. Samalla taustalla pyörii Moderni perhe – rakastan katsoa jotain sillä aikaa kun syön! Joku yrittää koko ajan tuoda jalkoihini leluja, joten syötyäni leikin Telman kanssa, minkä jälkeen jatkan tämän postauksen kirjoittamista ja vastailen taas kommentteihin. Puoli yhdeksän aikoihin lähdetään vielä iltalenkille.

Päivä8

22.30 Kuvat loppuivatkin tähän, koska loppuilta kului samoissa merkeissä läppärin ja Netflixin äärellä. Seuraavan päivän postaus on valmiina luonnoksissa, joten ajastan sen aamuksi ja laitan koneen kiinni. Vien Telman vielä pikaisesti pihalle ja ryhdyn iltapuuhiin. Sänkyyn pääsen vasta vähän 11 jälkeen, pitäisi kyllä petrata että pääsisi aikaisemmin nukkumaan.

Sellainen oli minun maanantaipäiväni! Tätä oli oikeastaan tosi hauska kuvata ja kirjoittaa, joten laittakaa ihmeessä palautetta tulemaan, jos haluaisitte nähdä näitä jatkossa useamminkin. Ison kameran mukana raahaaminen asettaa toki aina tiettyjä haasteita, mutta hyvin se onnistui tällöinkin. Kehoitan muuten loppuun vielä seurailemaan @healthlabdrink -instatiliä, jota päivitän tämän viikon ja jaan lisää kuvia arjestani sillä puolella :) Ihanaa keskiviikkopäivää!

16 thoughts on “Ihan tavallinen maanantaipäivä kanssani

 1. Tosi kiva postaus! Näitä päivä kanssani -postauksia on hauska lukea, vaikka ei mitään erikoista päivän ohjelmassa olisikaan :) Tee ihmeessä näitä jatkossakin!

  1. Kiitos Ida, superkiva kuulla! Teen tällaisia siis mieluusti jatkossakin :) Ihanaa iltaa sinne!

 2. Tykkäsin aikaisempien kommentoijien lailla tästä postauksesta ja olisi kiva lukea tällaisia useamminkin! :-)

  1. Ihana kuulla, kiitos paljon Emilia! Ehdottomasti teen siis näitä jatkossakin, josko ensi kerralla olisi joku vähän tapahtumarikkaampi päivä :)

 3. Täällä koukussa: maissikakku, hummus ja tuorekurkku :-D Kiva arkipäiväpostaus, leppoisaa lukemista näin aamukahvin kanssa.

  1. Ohh, nam – täytyy kokeilla! Hummusta pitäisi kyllä tehdä useammin, se on niiin hyvää kaikissa salaateissakin. Ja kiva kuulla että pidit, kiitos Anni :)

 4. Minäkin tykkäsin tästä! :)

  Oletko opintojen aikana käynyt usein tekemässä kouluhommia yliopistolla, vaikka ei olisikaan pakollista läsnäoloa vaativia kursseja sinä päivänä?
  Niin saa varmasti paljon paremmin aikaiseksi, nimim. liian usein “tänään kirjoitan raportteja ja teen tehtäviä” -päivät on menneet ihan johonkin muuhun. :D Just oli tänään tilastomatikan tunneilla puhetta, että jos nää tehtävät pitäis kotona tehdä niin se olis varmaan yksi tehtävä ja “nääh, teen joskus lisää”, mutta kun koulussa oli pakko istua se neljä tuntia tekemässä, niin kyllä sai aikaiseksi. ;)

  1. Ihana kuulla, kiitos Tanja! :) Vähän vaihdellen, aika fifty fifty menen koululle kirjastoon tai jään kotiin. Nyt on ollut enemmän hommia niin olen suosinut kirjastoa, mutta jos ei ole ihan niin tiukkaa niin teen enemmän kotona. Kirjastolla saan kyllä aina niin paljon enemmän itsestäni irti, kun ei ole kaikenlaisia häiriötekijöitä kuten kotona :D Sinne raahautuminen siis kannattaa!

  1. I’ve been using a few different lately so I’m not 100% sure which one I’m wearing here haha, but I guess it’s Lancôme Matte Liquid Shaker and shade “Beige Vintage” :)

 5. Täältäkin ääni näille postauksille! Näitä on kiva lukea.

  Vähän offtopic, täällä on jo pitemmän aikaa toivottu, että Vaasa jotenkin kummasti siirtyisi kartalla lähemmäs itä-Suomea! Yliopiston tarjonta kun kiinnostaisi, muttei oikein työn ohessa onnistu sinne suunnalle lähtö jatkamaan. Mielenkiinnolla on seurattu siis myös opiskelujasi!

  1. Kiitos Mari, tosi kiva kuulla että tästä tykättiin :) Voi, no onpas tylsää. Olen kyllä tykännyt Vaasasta kovasti, outo fiilis ettei sinne tarvitse enää varsinaisesti palata kuin ehkä jotain yksittäisiä gradutapaamisia varten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *