Astetta parempi arkiaamun aloitus

Kaupallinen yhteistyö: Fazer Café

Yksi opiskelijaelämän parhaita puolia on sen suoma vapaus ja tietynlainen huolettomuus. Olen nauttinut suunnattomasti siitä, että saan pääasiassa hyvin vapaasti päättää omasta rytmistäni; valita opiskelenko tänään kotisohvalta käsin vai yliopiston kirjastolla, tai heräänkö kukonlaulun aikaan vai vietänkö hieman hitaamman aamun. Usein valitsen jälkimmäisen – nautiskelija mikä nautiskelija.

Fazercafevaasa13 Fazercafevaasa5 Fazercafevaasa8

Näin opiskelijana voi tosiaankin ottaa ilon irti ja lähteä vaikka keskustaan aamiaiselle ennen päivän hommiin ryhtymistä. Tietenkään sitä ei voi harrastaa ihan joka viikko ellei ole rajattomasta kukkarosta kyse, mutta silloin tällöin on ihana hemmotella itseään ja aloittaa aamu hieman spesiaalimmalla tavalla. Eikä tämä toisaalta toki ole vain opiskelijoiden etuus – esimerkiksi viime kesänä kävimme ystäväni kanssa yhdessä ulkona aamupalalla myös ennen töiden alkua. Vaati vähän aikaisemman herätyksen, mutta oli täysin sen arvoista. Inhoan yleensä kliseistä sanaparia arjen luksus, mutta sitähän se on, kun voi ihan tavallisena arkiaamuna mennä valmiiseen pöytään kotioloissa puuron mikrottamisen sijaan.

Edellisestä ulkona nautitusta aamupalasta oli vierähtänyt jo tovi, joten viime viikolla sovimme ystäväni kanssa vapaapäivälle aamiaistreffit Fazer Café Vaasaan. Kahvila aukesi aitiopaikalle keskelle kaupunkia vuosi sitten, minkä jälkeen siellä on kahviteltu useat kerrat. Vaasassa tarjontaa ei ole mitenkään suunnattomasti, joten perinteisen Fazerin rantautuminen tänne oli ainakin itselleni ilouutinen. Paitsi että uudet kohtaamispaikat ovat aina tervetulleita, on Fazer Café minulle erityisen mieleinen sen upean sisustuksen vuoksi. Joka ikinen kerta tänne tullessani fiilistelen seuralaiselleni ääneen, kuinka tämä on kyllä niin kivasti laitettu. Marmoripöydillä ja messinkiyksityiskohdilla ei ikinä voi mennä vikaan.

Fazercafevaasa6 Fazercafevaasa4 Fazercafevaasa10 Fazercafevaasa1

Kauniin sisustuksen lisäksi Fazer Caféssa tiskit ovat täynnä vaikka mitä herkkuja jokaiseen makuun. Kahvilassa on muistettu myös vegaaneja, ja valittavissa on muun muassa nyhtökauraleipää, chiapuuroa ja smoothieita, monista kahvilatuotteista on lisäksi saatavilla gluteeniton vaihtoehto. Meillä meinasi tiskin edessä iskeä valinnanvaikeus, mutta lopulta päädyin itse tilaamaan chiapuuron ja croissantin, kun taas ystäväni valitsi jogurttiannoksen ja kauraleivän kikhernetäytteellä ja avokadolla – leipä sai vuolaat kehut! Kanssaopiskelijoille muuten tiedoksi, että kahvilasta saa arkisin -10%:n opiskelija-alennuksen. Minulle uutta tietoa oli myös MyFazerCafe -mobiilikortti, jonka lataamalla saa paitsi tietoa uutuuksista myös kuukausittain vaihtuvia etuja eri tuotteisiin.

Fazercafevaasa11 Fazercafevaasa2 Fazercafevaasa3

Plussaa myös siitä, että kahvila on auki sunnuntaisin – se kun ei ole näillä leveysasteilla suinkaan itsestäänselvyys. Näin helsinkiläiselle oli ensimmäisenä opiskeluvuotenani suuri ihmetys huomatessani, että täällä juuri mikään ei ole avoinna sunnuntaisin. Pääkaupunkiseudulla kun on tottunut siihen, että sunnuntai on usein juuri se päivä, kun lähdetään keskustaan, istuskellaan rauhassa kahviloissa ja käydään brunssilla – Vaasassa kaupunki päinvastoin hiljenee ja vain pari harvaa kahvilaa tai kauppaa pitää ovensa tällöin auki. Iso plussa Fazer Café Vaasalle siis tästä, kuin myös näin koiraihmisenä mainittava kahvilan koiraystävällisyys – tänne ovat karvaiset kaveritkin tervetulleita.

Fazercafevaasa12 Fazercafevaasa14 Fazercafevaasa9

Ihana aamun aloitus, näitä pitäisi harrastaa useamminkin nyt kun on viimeinen opiskelijavuosi käsillä. Fazer Café Vaasa halusi tarjota jotain kivaa lukijoilleni, ja seuraavan kahden viikon ajan saa ylläolevan kokoamani aamiaissetin (chiapuuro marjoilla, croissant + valitsemasi erikoiskahvi) arkiaamuisin tarjoushintaan 7,50€. Muistathan mainita kassalla blogini, niin saat tarjouksen :) Rentoa sunnuntaita kaikille!

8 thoughts on “Astetta parempi arkiaamun aloitus

    1. Heippa Hanna! Olin ymmärtävinäni että kaikki Fazer Cafét olisivat, mutta minäpä voin vielä varmistaa ja huikata tähän huomenna kun saan vastauksen :) Tampereen Fazer on kyllä kanssa niin viihtyisä!

  1. Onpa löytynyt upea liiketila (upean sisustuksen lisäksi tietysti) Vaasan Fazerille! Hyvän kahvilan kriteerit ovat mielestäni juuri tämä miellyttävä liiketila ja ympäristö, kaunis sisustus ja mieluisa valikoima. Näyttäisi olevan kyllä kaikki kohdallaan! Turun Fazer on jotenkin mielestäni tarjonnaltaan kovin suppea. Sielläkin kyllä sisustus hivelee silmää. :)

    1. Sano muuta, tämä on ihan täydellinen tila isoine ikkunoineen ja tosiaan sijainti ihan keskellä keskustaa :) Fazerien sisustuksen päivitys on ollut kyllä tosi onnistunut. Ihanaa sunnuntain jatkoa sinne!

  2. Oho, en olekaan tuosta opiskelija-alennuksesta tiennyt. Pitääpä ensi kerralla Turun Fazerilla tiedustella ;)

    1. Minullekin oli uutta tietoa ennen kuin kerran kuulin ohimennen kassalla kun joku kysyi opiskelija-alea, mutta hyvä tosiaan tietää :) Myös Frankin sivuilla oli opiskelijaeduissa listattuna Fazer Cafe, joten uskoisin että on voimassa Turussakin!

    1. Heippa Sofia! Paita on Zaran vuodenvaihteen aleista ostettu, mutta muistelen nähneeni siellä vastaavaa myynnissä nyt keväälläkin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *