Hair Thoughts vol. 53432

Hair1

Varasin tälle viikolle kampaajan, kun tukka on kasvanut niin kovaa vauhtia että tyvi loistaa jo ja latvat hapsuttavat. Jälleen päästään ikuisten pohdintojen äärelle, että mitä siellä kampaajalla oikein tekisi? Vaaleassa pysytään yhä, se kun on eniten minua kuten on vuosien myötä tullut todistettua, mutta edelleen kevyt liukuväri palaa aina silloin tällöin mieleeni. Tällöin tyvi ei puskisi niin näkyvästi, mutta toisaalta taas hiusten kasvaessa on vaarana kaunis tricolour. Ehkä siis kuitenkin sitä vaaleaa, nyt tosin haluaisin hieman viileämpää ja freesimpää.

Omaksi yllätyksekseni olen myös löytänyt itseni pohtimasta hiusten leikkaamista. Olen aina ajatellut, että long bob sopii vain paksutukkaisille, mutta esimerkiksi Linda postauksessaan näytti juuri, miten törkeän hyvin hänelle sopii lyhyt malli! Yksi tukkajumalistani on myös norjalainen Emilie, jonka hiukset hipovat täydellisyyttä. Uskaltaisikohan sitä siis, edes pikkuisen enemmän napsaista? Kuulen myös mielelläni muiden ohuthiuksisten kokemuksia long bobista!

37 thoughts on “Hair Thoughts vol. 53432

 1. Ihan on samat ajatukset ja pohdinnat täällä! Long Bob ja suurempi muutos houkuttelisi valtavasti, oma tukka kun on ollut pitkänä jo niin kauan. Ihastelen vain muiden kuvia ja mietin raaskinko itse leikata :D sulle se varmasti sopisi, eikä muutos olisi kuitenkaan niin suuri, etteikö vanha pituus palaisi nopeasti jos muutatkin mielesi!! Kokeile siis ihmeessä jos yhtään houkuttaa :)

  1. Tiedän niin fiiliksen ja ihastelen itsekin muiden kuvia, en ole vielä nähnyt ketään kenelle long bob ei sopisi! Tukka tosiaan kasvaa nopeasti joten vanhaan pituuteen pääseminen ei olisi ongelma, mutta itselle se parinkin sentin leikkuu on joskus tuntunut liialta :D Jatketaan siis molemmat vielä pohdintoja ;)

 2. Kuvista ja kuvauksestasi päätellen meillä on tosi samanlainen hiuslaatu. Itsekin pidin monta vuotta pitkää tukkaa, kunnes reilu vuosi sitten uskaltauduin leikkaamaan long bobin. Kertaakaan en ole katunut, ohut tukkani näyttää huomattavasti paksummalta ja terveemmältä lyhyemmässä mitassa :) long bobin saa kuitenkin hyvin laitettua kiinni eikä laineetkaan näytä yhtään hullummalta :) kannattaa ehdottomasti kokeilla, nopeesti se tukka kasvaa takaisin jos et tykkääkkään.. mutta varmasti sopisi sulle tosi hyvin :)
  Ps. Kiitos Moroccainoil kuivashampoon suosituksista, paras hiustuote ikänä <3

  1. Oi mahtavaa, että long bob on ollut sinulle onnistunut valinta! Laineitahan teen itse paljon ja esimerkiksi juuri tuolla norjalaisella Emiliellä laineet näyttävät ihanalta lyhyessä tukassa, toisaalta hiukset voisivat olla miellyttävämmät suorinakin lyhyemmällä. Ääk, uskaltaisikohan sitä!

   Ja hei ihana että tykkäsit Moroccanoilista, eipä kestä! Juuri tänään fiilistelin, miten puhtaalta tukka edelleen näyttää ja tuntuu kahdenkin päivän jälkeen, jotain taikaa tuossa kuivashampoossa siis täytyy olla :)

 3. Minun vaalea tukkani oli v u o s i a pitkä. Aina vain pitkä. Leikkautin sen pitkän harkinnan jälkeen kaksi ja puoli vuotta sitten pitkäksi polkaksi / long bobiksi. Tällä hetkellä suortuvat hipovat olkapäitä. Paras päätös ikinä! Viihdyn näissä paremmin kuin hyvin.

  1. Oih, kuulostaa hyvältä! Täytyy oikeasti harkita ja konsultoida myös kampaajaa sitten torstaina :) Tällä hetkellä latvoista on varmaan kymmenen senttiä ohutta luirua niiden kasvettua, joten tukka näyttäisi varmasti kyllä kaiken kaikkiaan paljon paksummalta lyhyenä..

 4. Täällä yhdyn myös ylempiin kommentteihin! Lob kiharrettuna/laineella parasta mitä tähän tullaan saa, minulla vaikuttaa olevan kovin samanlainen hius kuin sinulla…sinulle varmasti sopisi myös lob, se kuitenkin on lyhytpitkä hiusmalli joten yleisilme ei muutu radikaalisti (:

  1. Tosi kiva kuulla, että sinulla on toiminut! Niinhän se on, ettei lob nyt mikään ihan polkka ole, joten ainakaan ajatuksen tasolla ei tunnu niin radikaalilta. Toisaalta olen joskus ollut kampaajan jälkeen naurettavan harmissani, kun tukasta on tullut muka niin lyhyt muutaman sentin pätkäisyn myötä :D Mutta saa nähdä, ehkä ainakin uskallan pikkuisen enemmän pätkäistä!

 5. Mun mielestä Linda on just todistetta siitä että ohuilla hiuksilla yleensä tasapitkä bob/lob näyttää paremmalta kuin ohut ja pitkä tukka. Mun hiukset on kyllä åaljon lyhyemmät kun lob mutta yritän kasvatella niitä siihen pituuteen. Ne ovat tosi ohut ja en ikinä uskaltanut tasot taa pidempiä hiuksia koska en halunnut että hiukset näyttää lyhyemmältä mutta kun nää veti pitkäksi bobiksi niin tuuheutta tuli ihan hirveesti lisää! Ja kyllähän se siitä kasvaa tosi nopeasti takaisin jos et ihan hirveän lyhyttä lobia vedä :)

  1. Lindalle sopii lob kyllä törkeän hyvin, eikä tukka näytä lainkaan ohuelta! Tosi kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen tukkamalliin, juuri tuo tuuheuden saaminen houkuttaisi itseänikin :) Ja ihan totta, ainahan se tukka kasvaa takaisin, joten ei ole kyse kuitenkaan mistään sen radikaalimmasta teosta.

 6. Kannattaa kokeilla, siitähän ne hiljalleen kasvaa taas jos ei tykkääkään! :) Ja itseasiassa jostain luin joskus, että ohuthiuksisille nimenomaan suositellaan polkkaa/pitkää polkkaa, niin se luo illuusion paksummista hiuksista.

  1. Niinhän se on, tukka kasvaa aina takaisin! Ja eihän sitä ikinä tiedä, sopiiko pitkä polkka vai ei, jos sitä ei kokeile ;) Saa nähdä!

 7. Haha, menin itse just ihan samojen kuvien kanssa kampaajalle pari viikkoa sitten! :D Suosittelen ehdottomasti long bobin kokeilua, itsekin leikkasin viime kesänä vihdoin pitkän harkinnan jälkeen ja tykästyin kyllä hurjasti. Tukka näyttää paljon paksummalta, ja kasvaa myös todella nopsaan ja terveempänä takaisin :) xx

  http://www.shakespeareandsparkle.com/

  1. Haha, niin on kommenteista päätellen mennyt moni muukin, mainiot esimerkkikuvat siis :D Oih, kuulostaa hyvältä! Täytyy nyt tosissaan harkita, josko uskaltaisin edes pikkuisen enemmän pätkäistä :)

 8. Kävin juuri lauantaina kampaajalla ja se tunne on niin virkistävä, kun on saanut hiukset kuntoon. Itselläni on aina ollut pitkät hiukset, mutta viime kampaajakerralla leikkasin yli 10 senttiä pois ja tällä kertaa noin viisi. Paras ratkaisu pitkään aikaan! Itselläni on aika tavallinen suomalainen hiuslaatu mutta yleisesti hiukseni eivät kuitenkaan ole kovin ohuet. Kun ne olivat pitkät, roikkuivat ne ikävästi pitkin kasvoja ja tyveä ei saanut kohotettua lähes millään. Nyt tämä long bob on kuitenkin tuntunut parin päivän käytön jälkeen niin helpolta ja ilmavalta ja hiukset näyttävät oikeasti paksummilta. Ihanaa!

  Minulla on myös ollut vaaleat hiukset niin kauan kuin muistan. Sävy on vaihdellut punertavasta kylmään, mutta lähiaikoina se oli mennyt todella keltaiseksi, jota en voi sietää omissa hiuksissani. Juurikasvuakin oli jo jonkin verran, joten en ollut kauhean kaunis näky ennen kampaajaa… :D Oma luonnollinen värini on melko vaalea, mutta sellainen perus maantien harmaa, joten sitä hieman freesattiin ja pituuksiin tuli hieman tummempi vaalean sävy, jotta hiusten kasvaessa juuri ei alkaisi näkyä. Nyt hiuksissani on kaunis luonnollinen sävy, joka liukuu juuren tummemmasta latvan hiukan vaaleampaan sävyyn. Onnea on kyllä osaava ja taitava kampaaja! ❤️

  1. Ja se piti vielä lisätä, että olen tosi huono laittamaan hiuksiä mitenkään kiinni. Letit ja muut ovat minulle ihan utopiaa. Tämän mallin saa vielä ponnarille ja pienelle nutturalle, se näyttää tosi kivalta auki ja myös laineilla. :)

   1. Kuulostaa täydelliseltä! Enpä ole kyllä vielä törmännyt kehenkään, jolla long bob ei näyttäisi hyvältä, joten kai se on uskottava että malli pukee useita. Juuri se tuuheuden ja ryhdin saaminen hiuksiin houkuttaisi ja olisihan se nyt toki muutenkin virkistävää tehdä pitkästä aikaa hiuksille jotain vähän erilaista :) Osaava kampaaja on kyllä ihan must!

 9. Minulla on hennot ja helposti latistuvat hiukset. Viime kesänä pätkäisin long bob mittaan ja jaksoin tykätä hiuksista jouluun asti. Sitten tuli ikävä pitkää ponnaria ja lettikampauksia. Ainakin minun hiuslaadulla polkka näyttää hyvältä vain laineilla. Suorana pidettäväksi on liian ohuen näköiset polkassa, tai sitten pitäisi olla ihan tasapitkät latvat. Vaikka aina sanotaan että kyllä se hius sitten taas kasvaa pitkäksi, niin ei se kyllä kovin nopeasti tapahdu. Mutta nyt ei tarvitse minun enää miettiä että millainen long bob olisi, koettu on! Sinuna lähtisin etenemään lyhennyksen kanssa asteittain. Ensin vaikka se reilu 10 senttiä pois ja katsot sitten miltä tuntuu.

  1. Kiitos Johanna kun jaksoit kommentoida! Tuota pelkään itsekin, että alkaisin kaiholla kaivata taas pidempiä hiuksia ja pitkää ponnaria. Itselläni hius tuntuu kasvavan tällä hetkellä aika nopeasti, mutta veikkaan että siinä tilanteessa aika tuntuisi ikuisuudelta.. :D Hyvä ehdotus edetä hitaasti, ehkä napsaisen nyt sen verran kuin on tarvis että saa latvat näyttämään taas freesiltä ja sitten voi ensi kerralla pohtia jos uskaltaisi enemmän. Saa nähdä, mihin päädyn!

 10. Suosittelen ehdottomasti leikkaamaan lyhyemmäksi. Oma ohuehko tukkani saa aina paljon enemmän volyymiä kun leikkaan sen n. neljän kuukauden välein polkaksi. Minulle ei ole koskaan tuottanut ongelmaa leikata hiuksiani reippaasti, koska latvat menevät niin huonoon kuntoon kasvaessaan. Hiukset kasvavat kyllä takaisin, siitä ei ole pelkoa. Vähän liiankin nopeasti kun tykkäisin pitää ne lyhyenä, mutta olen laiska käymään useammin kampaajalla.

  1. Omakin tukkani kasvaa nopeasti, mutta kuten sinullakin, ohenevat latvat myös samalla vauhdilla. Näyttäisi siis varmasti vaan paremmalta ja terveemmältä, jos latvoista napsaisisi reilummin pois! Kiva kuulla positiivisia kokemuksia etenkin juuri muilta ohuthiuksisilta, kiitos Kia kun jaksoit kommentoida :)

 11. Samanlaisia ajatuksia läpikäymässä… Blondina olen viihtynyt teini-iästä lähtien, mutta toisaalta se tyven värjäystahti ja hiusten huonokuntoisuus kyllästyttää. Huomenna olen menossa kampaajalle ja on aika tehdä jotakin luonnollisempaa ja inspiraatiokuvina näytin juurikin samoja otoksia, joita sulla oli tässä postauksessa. Long bobia kokeilin jo viime syksynä ja ihastuin ihan täysin! Helppo laittaa ja sopii myös ohueen hiukseen, suosittelen ♥

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  1. Ihana kuulla, että lob on toiminut! Saa nähdä mihin ratkaisuun päädyn ;) Ja tuntuu että vaalean kanssa on aina samat pohdinnat – ylläpitääkö sitä tuttua ja turvallista sävyä vai vaihtaako vielä luonnollisempaan. Toisaalta kesää kohden tykkään olla aina ihan blondina, joten en tiedä kannattaako enää välissä tummentaa.. katsotaan!

 12. I don’t understand the text, but I like the haircolour on these pictures. Are you thinking about changing your hair?

  1. Sorry for there was no translation! I have a hairdresser appointment on Thursday so I’m thinking about what to do for my hair then :) Can’t decide whether I’d like the color to be a bit more neutral with a light baylage or should I stick with a cold blonde. Also thinking about cutting a long bob, but not sure yet ;)

 13. Minulla oli myös pitkät hiukset todella kauan. Hiukseni ovat tosi paksut ja lasimaiset, joten ne ovat äärimmäisen liukkaat ja vaikeat laittaa. Minkäänlaiset kiharat tai laineet eivät pysyneet hiuksissani tuntia pidempään. Nyt minulla on ollut viimeiset 5 vuotta long bob/ lyhyt polkka. Long Bob on tällähetkellä suosikkini. Siinä minullakin pysyy laineet yön yli ja seuraavan päivänkin. Rakastan long bob malliani!

  1. Oioi kuulostaa hyvältä! Uskon itsekin, että tukka saisi lyhyempänä hieman ryhtiä ja volyymiä, nyt kun latvat ovat muutenkin jo niin ohentuneet että ei niissä näytä kiharakaan enää kovin kivalta. Jaiks, saa nähdä mihin päädyn!

 14. Olen myös blondi ja itseltä löytyy melkeen kaikki tässä postauksessa olevat kuvat pinteristissä kun pohdin hiusväriä viime viikolla ennen kampaajaa haha :D Mutta suosittelen kyllä leikkaamaan! Itse ohut tukkaisena kyllästyin kun jossain vaiheessa hiukset ei vaan enää kasvaneet tiettyä astetta pidemmiksi ja näyttivät muutenkin jotenki tosi huonokuntoisilta kokoajan mutta kun n. 2 vuotta sitten leikkasin niin ei ole kyllä kaduttanu hetkeekään! Ja jos ei tunnu omalta niin kyllä ne nopeesti kasvaa kuitenkin:)

  1. Haha, ilmeisen suositut kuvat kun joku muukin kommentoi ylempänä samaa :D Kuulostaapa hyvältä! Täytyy pohtia jos uskaltaisi ja niinhän se on, että tukka kuitenkin kasvaa aina takaisin :)

 15. Ohhoh, onpas kaikki muut ollut tyytyväisiä lyhyempään tukkaan. Mulla oli vähän erilainen fiilis omasta lobistani. Mun hiuslaatu on varmaan aika sama kuin sun, eli hennohko ja blondattu. Leikkasin itse viime keväänä lobin, mut en oikeastaan viihtynyt! Tukka ei näyttänyt yhtään paksummalta, oikeastaan vaan siltä kuin sitä olisi paljon vähemmän, vaikka latva olikin leikattu tasapitkäksi. Lobia oli hankala laittaa, tai siis sitä oli pakko joka päivä kihartaa tai tupeerata jne, kun pitkä tukka on itselläni ihan hyvä ilman mitään. Tosin mulla on tapana tehdä kiharoita erilaisilla nutturoilla ja pannoilla jne, mut lyhyempään tukkaan ei sekään onnistunut, joten kiharrinta sai näyttää niille joka aamu. En viihtynyt tukassa ja nyt tuskissani kasvattelen tätä takaisin, kyllähän siihen kasvatusurakkaan menee helposti yli vuosikin vaikken tykkääkään ihan megapitkänä pitää itsekään. Suosittelisin siis itse ainakin kokeilemaan hiusten leikkaamista asteittain: leikkaa ensin 10 cm ja tunnustele pari kk että vieläkö haluat leikata lisää. :)

  1. Voi, onpa kurja kuulla ettei malli sinulla toiminut! Toisaalta kuten ylempänä kommentoitiin, eipähän tarvitse ainakaan enää pohtia miltä lob näyttäisi, kun sitä on kerran kokeillut :) Juuri tuota fiilistä pelkään kyllä itsekin ja jos olen joskus kampaajan jälkeen ollut suu mutrussa parista liikasentistä, niin miltähän mahtaisi tuntua siinä vaiheessa kun tukkaa on lähtenyt roimemmin. Asteittain kokeilu kuulostaa kyllä ehkä paremmalta vaihtoehdolta :)

 16. Minulla oli pitkät ja tasapaksut hiukset pitkään, mutta vuosien pähkäilyn jälkeen leikkautin ne long bob -mittaan viime elokuussa. Malli oli kiva, mutta aloin aika nopeasti kaipaaman pitkiä vaaleita kutrejani joten nyt kasvatan niitä takaisin siihen mittaan. En nyt varsinaisesti kadu päätöstäni leikata long bob, mutta hitsi että on nihkeää kasvattaa tätä tukkaa. Olisinpa osannut arvostaa hiuksiani jo ennen tätä turhaa pikku projektia! :)

  1. Et ole ainoa katumaan ryhtynyt, kommenteista löytyy muitakin! Juuri tuota fiilistä pelkään itsekin, mutta toisaalta eihän sitä ikinä tiedä miten malli sopii jos ei uskalla kokeilla, toisaalta kasvatusurakka ei kuulosta houkuttelevalta.. :D Saa nähdä!

 17. Hei mullakin on aika varattuna hiusten pätkäsyyn! Ja juurikin sitä lobia oon miettinyt :) Mullakin on ohut tukka ja aina ollut tosi pitkä, joten vähän myöskin juuri sen paksumman vaikutelman toivossa sitä nyt olen leikkaamassa. Ja pituudesta mulla lähtisi ainakin puolet nykyisestä pois, joten oon miettinyt tätä päätöstä todella kauan.. Mutta eiköhän me nyt yhdessä uskalleta ne kutrit pätkäistä :D Ja itseäni olen tsempannut juuri tuolla ajatuksella, että jos ei sitä kokeile niin eipä voi tietää miltä se näyttää ja tuntuu :)

  1. Iik, jännää sielläkin! Tule hei sitten kertomaan mitä tykkäät ;) Katsotaan mihin ratkaisuun itse päädyn torstaina kampaajalla!

   1. Heippa! Olen nyt viettänyt muutaman päivän uudessa pitkässä polkassani! Enkä voi muuta kuin suositella kaikille samaa mallia vähääkään miettineille! Kauan pitkässä tukassa viihtyneenä tämä muutos oli muutakin kuin hiusmallin lyheneminen. Oloni on kevyempi ja freesimpi muutoinkn kuin vain hiusten osalta! Aivan kuin olisin uudestisyntynyt ja eri ihminen nyt, siis hyvällä tavalla :D Ja vaikka pelkäsin sitä etten viihtyisikään polkassa niin päinvastoin, kutrit jätettiin vielä sen verran pitkiksi (saa esim. vielä hyvin kiinni ja ylös nutturallekkin) että nälkähän tässä kasvaa syödessä ja olen jo pohtinut leikkauttavani kesäksi vielä aavistuksen lyhyemmäksi :) Tämä lyhyt tukka on myös niin helppo ja huoleton ja erittäin käytännöllinen, kun aikaisemmin pitkät hiukseni olivat jatkuvasti tiellä ja niille piti aina tehdä jotain, joko pitää kiinni tai muuten vaan laittaa. Niiden kanssa ei voinut elää huoletonta “pese ja pidä” elämää kuten nyt voi! Ja nyt hiukset näyttävät ja tuntuvat todellakin paksummilta, vahvemmilta ja jotenkin skarpimman näköisiltä. Mä en ainakaan ole siis löytänyt lobista ainuttakaan miinuspuolta :D Ja jos leikkaaminen arveluttaa niin kannattaa kokeilla leikata vain vähän ensin ja sitten kun tähän fiilikseen pääsee niin kohta jo haluaakin pätkästä enemmänkin pois :D

 18. Itse leikkautin long bobiksi noin 20 cm hiuksista, ja tykkäsin tosi paljon! Olihan se suuri muutos ja pelotti, miten se näin ohuthiuksisena sopisi. Lopputulos oli kuitenkin ihana ja hiukset näytti itseasiassa paksummilta kuin pitkinä. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *