Buddha Bowl resepti

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & GoGreen

Buddhabowlresepti5 Buddhabowlresepti3

Laiskuudessa ruuanlaiton suhteen ei sovi syyttää kuin itseään. Olen ollut viime kuukaudet äärimmäisen saamaton kokeilemaan mitään uutta, vaikka kyse on loppujen lopuksi vain hyvin pienestä vaivannäöstä. Otan jatkuvasti screenshoteja hyvistä resepteistä ja tallennan Pinterestiini herkullisen näköisiä annoksia – usein uuden kokeilu jää kuitenkin tälle tasolle. Siksi olenkin iloinen, että helmikuusta on tulossa varsin ruokapainotteinen blogipostausten saralla ja tulen jakamaan useampiakin reseptejä tulevien viikkojen aikana. Aloitetaan kuitenkin näin sunnuntaina kevyestä mutta täyttävästä kasvislounaasta – tässä oiva lounasvinkki pian alkavalle viikolle!

Buddhabowlresepti6

Niin, olen pitkään myös lupaillut itselleni lisääväni kasvisruuan määrää tai pitäväni edes yhden lihattoman päivän viikossa. Pidän kasvisruuasta ja valitsen usein yliopistolla ruokaillessakin kasvisvaihtoehdon, mutta harvemmin niitä tulee kokkailtua kotona, mihin pitäisi tehdä muutos. GoGreenin kamppis osuikin hyvään saumaan ja innostuin kokeilemaan buddha bowlia paria eri löytämääni ohjetta varioiden. GoGreen on brändinä jo varsin tuttu, ja keittiön kaapistamme löytyy aina niin erilaisia siemeniä kuin kvinoaa ja couscoustakin, mutta täydensin valikoimaa vielä kikherneillä, joka on itselleni tuntemattomampi raaka-aine. Bowlista tuli loppujen lopuksi tosi hyvä, vaikka itse sanonkin! Täytteiden suhteenhan on vaan mielikuvitus rajana, mutta tässä resepti omaan bowliini.

Buddhabowlresepti1 Buddhabowlresepti7

Buddha Bowl
pinaattia ja muuta haluamaasi vihreää
avokado
GoGreen seesaminsiemeniä
GoGreen auringonkukansiemeniä
bataattia

Kvinoa:
1 dl GoGreen kvinoaa
2 dl vettä
Kikherneet:
1 pkt GoGreen kikherneitä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
chilijauhetta
paprikamaustetta
kurkumaa

1. Huuhtele kvinoa huolellisesti, mittaa vesi kattilaan ja sen kiehuessa lisää huuhdeltu kvinoa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin vartin tai kunnes vesi on haihtunut.

2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen bataatteja varten. Leikkaa bataatista sopivan kokoisia lohkoja ja asettele pellille, sivele päälle oliiviöljyä ja rouhi suolaa ja pippuria. Paahda uunissa 10-15 minuuttia niin että bataatti on pehmennyt.

3. Valmista kikherneet, ne toimivat toki myös sellaisinaan kylminä, mutta itse pyöräytin niitä hieman pannulla. Sekoita kulhossa kikherneet ja mausteet, paista miedolla lämmöllä pannulla niin, että kikherneet saavat väriä.

4. Kokoa kulhoon pinaatinlehdet, kvinoa, kikherneet, bataatti ja avokado. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja seesaminsiemeniä. Alempaa löytyy vielä ohje tahinikastikkeeseen, joka kruunaa bowlin!

Buddhabowlresepti2

Tahinikastike
3 rkl tahinia
puolikkaan sitruunan mehu
1-2 rkl vaahterasiirappia / hunajaa
2-4 rkl vettä

Sekoita tahini ja sitruunanmehu sekä vaahterasiirappi tai hunaja kulhossa. Lisää kuumaa vettä ohentaaksesi koostumusta, tarkista maku ja tarjoile bowlin kanssa!

Buddhabowlresepti4 Buddhabowlresepti8

Toivottavasti maistuu, saa ihmeessä myös heittää omia vinkkejä herkullisiin bowleihin! Rentoa sunnuntaita teille :)

4 thoughts on “Buddha Bowl resepti

  1. Sama juttu täällä, etsin netistä/lehdistä uusia ruokaohjeita ja vesi kielellä katselen kuvia niistä aterioista suunnitellen että tätä pitää kokeilla pian! Silti se resepti saattaa kuukausia lojua jossain eikä vaan saa aikaiseksi kokeilla, samalla kuitenkin tuskaillaan kun syödään aina niitä samoja safkoja… :D

    1. Kuulostaa niin tutulta! Pitäisi vaan tarttua tuumasta toimeen ja ruveta kokkaamaan, tulee superhyvä fiilis kun kokeilee jotain uutta ja onnistuu!

  2. Pakko myöntää sama, jotenkin tosi helposti jumittuu niihin tuttuihin ja turvallisiin resepteihin.
    Tästä inspiroituneena aion kyllä laittaa tän ruuan testiin! :)

    1. Tosi kiva jos innostuit tästä! Pakko mainita, että huomenna tulee toinen resepti, joka kannattaa myös laittaa talteen ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *