Valoa elämään ystävistä

Yhteistyössä Kalevala Koru

Välillä on hyvä pysähtyä ihan oikeasti miettimään, miten kiitollinen saa olla kaikesta ympärillään olevasta. Aivan erityisesti kaikista niistä ihmisistä, jotka ovat pysyneet rinnalla jo vuosia, kuin yhtä lailla myös heistä, jotka ovat ihan vastikään tulleet elämääni löytäen sieltä oman tärkeän paikkansa. Ystävät eivät ole mikään itsestäänselvyys ja kuten monesti, tajuaa jonkin merkityksen vasta sen menetettyään. Mitäpä jos et odottaisi, vaan kertoisit ystävillesi jo tänään, miten korvaamattomia he ovat?

Kalevala-Olet-Valoisa5 Kalevala-Olet-Valoisa9

Kalevala Koru haastoi minut #oletvaloisa -kampanjaan näiden upeiden uusien Valoisa -korujen myötä. Helsingin Pitäjänmäessä kierrätyshopeasta valmistetut korut ovat Tiina Arkon suunnittelemia, ja sarjaan kuuluu sekä Valoisa-riipus että Valoisa-korvakorut. Minusta korujen design on todella onnistunut ja pidän niiden simppelistä muotokielestä. Arkko halusi suunnitella korut, joiden kehäkuvio kuvastaa ystävyyden ikuisuutta, joka tuo voimaa ja elämän iloa. Entä mitä ystävyys sitten merkitsee minulle?

Kalevala-Olet-Valoisa3

Olen aina tykännyt olla ihmisten ympäröimänä ja kavereiden löytäminen on ollut minulle helppoa, mutta uskon, että jokainen meistä on joskus kokenut myös vaikeita ihmissuhteita tai edes pienen hetken ajan tunteen yksinäisyydestä. Nuorempana olen itse tullut ystävyyssuhteissa petetyksi ja kohdannut epäreiluutta useammankin kerran, mutta nämä tapaukset eivät ole onneksi ikinä lannistaneet minua, päinvastoin vahvistaneet. Ennen kaikkea näiden kokemusten kautta olen oppinut arvostamaan oikeita ystäviä, niitä joihin tietää voivansa luottaa kuin kiveen.

Kalevala-Olet-Valoisa1 Kalevala-Olet-Valoisa2

Koen rikkaudeksi sen, kun voin sanoa minulla olevan ystäviä ympäri Suomea, jopa ympäri maailmaa. Pitkäaikaisin ystäväni on tarhasta asti ja vaikka emme näe toisiamme kuin muutamia kertoja vuodessa, tuntuu aina siltä, kuin välissä ei olisi ollut päivääkään. Se jos mikä kertoo vahvasta siteestä! Suuri tyttöporukkamme taas, jonka kanssa on vietetty lukuisia hetkiä – jonkun sohvalla rennosti pötköttäen, railakkaita iltoja, mökkireissuja, niin itketty kuin naurettu meikit poskilla, pohdittu elämää ja sen suuria ja pieniä asioita, satoja tortillailtoja, autettu vaikeissa tilanteissa ja iloittu onnistumisissa – on ollut elämässäni jo yläasteelta lähtien. Olemme kaikki kuin täysin eri puusta veistettyjä erilaisine luonteenpiirteinemme, mutta silti jokin yhdistää meitä vuodesta toiseen. Uskon, että erilaisuudet eivät ystävyydessä haittaa, vaan tärkeintä on samanlaisten arvojen jakaminen. Silläkään ei ole merkitystä, että yksi asuu Oulussa, toinen Tampereella ja kolmas Barcelonassa – välimatka vaan tekee niistä harvinaisista saman katon alla vietetyistä hetkistä entistäkin arvokkaampia.

“En tarvitse uusia ystäviä” – lause jota en ole ikinä ymmärtänyt. Vaikka omaankin vahvan lähipiirin ja paljon ystäviä, olen aina avoin myös uusille tuttavuuksille, oltiin sitten työympäristössä tai esimerkiksi opiskellessa. Vaasaan kolme vuotta sitten muuttaminen olikin yksi kasvattavampia kokemuksia, kun yhtäkkiä oli uudessa kaupungissa ilman sitä totuttua tukiverkkoa. Kuten kaikki muutkin samassa jännittävässä tilanteessa, oli pakko etsiä uusia samanhenkisiä ihmisiä ja luoda ystävyyssuhteita. Tänä päivänäkin läheisimmän ystäväni löysin jo heti ensimmäisenä koulupäivänä, mutta iloitsen myös niistä täällä kehittyneistä ystävyyksistä, jotka ovat vahvistuneet vasta ihan vastikään.  Kaiken kaikkiaan olen onnellinen siitä, miten paljon olen näin aikuisiälläkin päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin paitsi opiskeluiden myös esimerkiksi bloggaamisen sekä töiden kautta. Kuten sanottua, uusille ystäville on aina tilaa. 

Kalevala-Olet-Valoisa8 Kalevala-Olet-Valoisa7 Kalevala-Olet-Valoisa6

Tämän myötä kehotan teitäkin kertomaan ystävillenne, kuinka valoisia, viisaita ja kauniita he ovat! Kalevala Koru on pistänyt Instagramissa pystyyn kuvakisan, johon voi osallistua jakamalla kuvan tägillä #oletvaloisa ja @kalevalakoru kertoen samalla, miten tärkeä ystävä tuo valoa elämään. Osallistumisaikaa on 2.10 asti ja paras kuva palkitaan 200€:n hemmottelulahjakortilla, jolla ystävykset pääsevät yhdessä valitsemaansa hemmottelukohteeseen, lisäksi arvotaan 5 kpl Valoisa-korusettejä.

Eikun kuvia jakoon, en malta odottaa ett pääsen itsekin selailemaan teidän postaamia kuvia! Starttaan tänään myös omalla Instagram-tililläni (@jonnalepp) koruarvonnan, joten kurkatkaa sinne puolelle ;) Ihanaa, ystävientäyteistä torstaita!

2 thoughts on “Valoa elämään ystävistä

  1. Great Pictures, I also love the close ups. The pictures are very clear. Can’t wait to see your dog, I love Maltese dogs because my dad used to have one when I was younger. It was my favourite dog! Wish I could have one to, but I work most of the time and my boyfriend doesn’t want a Maltese :(

    1. Thank you Nicole! These are actually taken by my boyfriend, I think he did a really good job here :)

      Oh that’s too bad to hear that your boyfriend doesn’t want a Maltese, who wouldn’t want!! I absolutely love the breed and our little one has already melted our hearts <3 I'll probably post more about her tomorrow!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *