Telma tuli taloon

Tiistaina meille muutti pikkuruinen, 12-viikkoinen maltankoiranpentu, joka sai nimekseen Telma ♥ Hauskaa muuten miten mietimme nimeä oikeastaan kesästä asti ja tuskailimme, kun emme meinanneet millään keksiä nartulle söpöä nimeä (auta armias miten vaikeaa lapsien nimeäminen tulee jonain päivänä olemaan!). Tuona lauantaina saadessamme tietää pennusta rupesin taas selailemaan eri nimisivustoja löytäen yhtäkkiä nimen, johon en ollut aikaisemmilla listoilla törmännyt ja joka kuulosti heti meidän molempien korviin ihan täydelliseltä. Viimeistään pikkuisen nähtyämme totesimme nimen sopivan tälle veijarille paremmin kuin hyvin, ja näyttähän tuo pallero ihan Telmalta!

Telma4

Telma on sopeutunut uuteen kotiin erittäin hyvin ja jo ensimmäinen yö meni hienosti, suurin osa tarpeistakin tehdään ulos. Neiti on paljastunut tosi reippaaksi ja rohkeaksi tapaukseksi, kuten kasvattaja meille kertoikin. Tomeraa luonnettakin kyllä löytyy sille päälle sattuessaan vaikka muille jakaa, joten täytyy olla kouluttaessa tiukkana, hehe. Kaiken kaikkiaan Telma on sulattanut meidän molempien sydämet, kuin myös alakertamme toimistotätien, ulkona useiden ohikulkijoiden sekä esimerkiksi snäppiviesteistä päätellen monien teidänkin, hih. Eikä mikään ihme, onhan tuo valkoisen pörröturkkinsa, vaaleanpunaisen masunsa ja silmille tulevien otsahiustensa kanssa maailman suloisin otus!!

Vaikka molemmilla onkin ollut perheessä karvaisia kavereita on ihkaoman koiran kasvatus sekä koulutus meille molemmille vielä  uutta, ja asioita opitaan joka päivä, niin Telman kuin meidänkin puolesta. Maalaisjärjellä pärjää onneksi pitkälle, kuten kasvattajakin rohkaisi, mutta olen saanut lisävarmuutta myös lukemalla aiheesta. Jo näin muutaman päivän aikana on kyllä koettu niin palkitsevia hetkiä aina pienen oppiessa jotain, kuten tunnistamaan oman nimensä tai esimerkiksi osoittaessa kiintymystä meihin päivä päivältä yhä enemmän.

Telma2 Telma5

Tällaista hauvavauva-arkea siis meille, ihanaa ja jännittävää sellaista! Kysyin juuri toissailtana poikaystävältäni nukkumaanmennessä (juuri näinä hetkinä meillä oli usein tapana höpötellä koiran hankinnasta), onko vielä kertaakaan kaduttanut päätös ottaa koira. Arvaatte varmaan vastauksen :’)

Let me introduce to you our new furry family member – 12-weeks-old Maltese puppy called Telma ♥ It’s funny how we tried to come up with a cute name for months, and on Saturday when we found out about the puppy I started browsing some dog names and bumped into this one that seemed perfect right away. She does look like Telma, doesn’t she? It’s been so exciting to spend time with her and watch how she feels comfortable here in our home. She is really playful, has a lot of courage and a lot of character as well, so we need to be tough with her when training, haha. No need to say that we’re madly in love with Telma already!

36 thoughts on “Telma tuli taloon

  1. Eikö, niin mini <3 Voi, se on vaarallinen kuume! On kyllä kaiken odottamisen ja haaveilun arvoista sitten kun aika koittaa :)

 1. Onnea ihanasta koirasta! Ja loistava nimivalinta, meitä Telmoja ei oo liikaa ;)

 2. Voi jestas miten söpöliini. Meidän Pullassa on myös Maltalaista 1/4 ja jotenkin tutun näköinen siis :) Harmaita hiuksia tuo pentu on tämän 6kk (tuli meille myös 12 viikkoisena) aiheuttanut, mutta sata kertaa enemmän rakkautta ja hyviä hetkiä. Nauttikaa, kun nuo pallerot kasvavat niin kovaa vauhtia!

  1. Pulla, voi ihana! Uskon että joskus tulee noita hetkiä, veikkaan että tämä meidänkin napero tulee osoittautumaan aika temperamenttiseksi tapaukseksi :D Mutta nimenomaan enemmän iloa varmasti :)

  1. She is, isn’t she! We sure will, I bet it’s going to be great to see her grow and learn new things :)

 3. Awwwww <3 Haha oon melkein kyynelissä kun toinen on niin herttanen :D Snäppivideot on myös olleet niin sydämen sulattajia!

  1. Voi, ihana! Naureskeltiin juuri poikaystävän kanssa kun vietiin Telmaa äsken kadulla, ja ohi ajavissa autoissakin oli paljon hymyileviä ihmisiä tämän pienen palleron nähdessään :) Hih, toivottavasti ei mene hermo kun pommitan videoilla :’D

 4. Voi miten ihana Telma! <3 Kiva nimikin pikkuisella.

  Pennuntuoksuista viikonlopun jatkoa! ;)

 5. Oiiiiii onnea perheenlisäyksestä täältäkin! Telma on aivan ihastuttavan näköinen, oma lempirotuni on westie joten maltatkin menevät siihen pieni, valkoinen & nappisilmäinen-kategoriaan jota en vaan voi vastustaa. <3 Koirakuume kasvaa kun näitä kuvia katsoo!

  1. Kiitos paljon Minna! <3 Westietkin ovat kyllä ihania, Helsingistä löytyy sellainen naapurista kaverilta, joten Telma saa siitä varmasti kaverin ;) Heh, pahoittelut koirakuumeen pahentamisesta!

 6. Aaaah what a fluffy cutie pie!! And look at that little ‘pony tail’.. It’s just the perfect kind of dog you want to hug allll day and night! <3 Enjoy the little one! – xx Carian

  1. Fluffy cutie pie indeed <3 Luckily Maltese dogs like to cuddle, so it's the right breed for us ;)

 7. Apuva miten pieni ja suloinen! Ettei se vain ole paristoilla käyvä? ? Voiko noin ihana olla tottakaan! ❤️

  1. Haha, näyttää kyllä ihan lelukoiralta <3 Eräs vastaan tullut nainen huudahti, että hänen on pakko tulla katsomaan onko ihan oikea koira :')

 8. Voi minkä koiravauvakuumeen sun snäpit onkaan saanu mussa aikaan! Vielä tähän kruunuks muutama päivä sitten koirapuistossa oli 5kuinen maltavauva ja se oli tismalleen saman kokonen (ja väriä lukuunottamatta myös samaa näköä) kun meidän koira oli sillon kun se meille tuli ja en vaan kestä!!! Noi on niin ihania ja mä niiiin haluisin vauvakamun meidän kaks vuotiaalle, ehkä ens kesänä… <3

  1. Hehe pahoittelut koiravauvakuumeen aiheuttamisesta! :D Tekisi kyllä mieli koko ajan puskea videoita ja kuvia joka tuutista pikkuisesta, hih. Toivottavasti saatte vielä joku päivä toisen karvakaverin <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *