Kohti vahvempia hiuksia ja kynsiä

Yhteistyössä Asennemedia & Verman

Olen useaan otteeseen maininnut täällä hiustenvahvistusprojektistani, ja saanut siihen myös paljon apuja ja neuvoja teiltä ottaessani asian puheeksi, varmasti siis sellainen aihe johon moni voi samaistua. Keväällä tosiaan törmäsin vanhoihin kuviin, joissa kiinnitin huomiota pitkään sekä vahvannäköiseen tukkaani ja kauhistuin, miten se ei enää kasva yhtä vahvana. En onneksi ole kärsinyt hiusten varsinaisesta ohentumisesta tai hiustenlähdöstä, tukkani on luonnostaan laadultaan ohut, mutta muun muassa lämpölaitteiden käyttö, raidoittaminen sekä ahkera hiustenpesu olivat tehneet tehtävänsä. Alkoikin operaatio hiusten vahvistus, niin ulkoisin kuin sisäisinkin keinoin.

Helein3

Helpoin teko hiusten vahvistamiseksi on pesuvälin pidentäminen välttäen näin käyttämästä myöskään liikaa lämpölaitteita kuten föönejä ja suoristimia, ja tähän pureuduin heti ensimmäiseksi. Ihan kauhistuttaa, miten saatoin jossain vaiheessa pestä hiuksiani pahimmillaan ehkä viisi kertaa viikossa, melkein päivittäin siis. Olin jotenkin aivan koukuttunut puhtaiden hiusten tuntuun ja halusin niiden näyttävän siltä joka päivä. En ole ikinä kuulunut niihin, joiden mielestä tukka on helpommin käsiteltävä vasta seuraavana päivänä pesusta tai joilla toisen päivän kiharat näyttävät parhaalta. Omaa päänsisäistä ajattelutapaa oli kuitenkin muutettava, koska eihän hiusten jokapäiväisessä pesemisessä ole minkään sortin järkeä, varsinkaan jos halusin vahvistaa hiusteni kuntoa.

Nykyään pesen tukkaa korkeintaan joka toinen tai joka kolmas päivä. Tukka onneksi tottuu aika nopeasti pesuvälin pidentämiseen, ei siis hätää. Hyvään kuivashampooseen turvautumisen lisäksi oli keksittävä uusia tapoja laittaa hiuksia muuten kuin valtoimenaan auki putipuhtaina. Lettejä en ikävä kyllä vieläkään osaa itselleni väkertää, mutta erilaiset sotkunutturat ja puoliponnarit ovat tulleet viime aikoina tutuiksi, sitä helpointa perinteistä ponihäntäkampausta lukuunottamatta. Ja nyt kun itse on tottunut, kyllä se tukka tosiaan voi joskus näyttää paremmalta ja olla helpommin käsiteltävä silloin toisena päivänä! Vielä kun löytäisi tavan kihartaa hiuksia ilman lämpölaitteita säästääkseni hiuksia entisestään. Muutamia erilaisia tapoja olen jo bongaillutkin, mutta olisiko teillä suositella jotain mitä olisitte testanneet?

Helein1

Pesuvälin pidentämisen lisäksi vähintään yhtä tärkeää on kuitenkin vahvistaminen myös sisältä päin paitsi terveellisen ruokavalion myös ravintolisän avulla. Sain muutamia viikkoja sitten testattavakseni suomalaisen Vermanin uutta apteekkeihin juuri rantautunutta Helein Biotin+ -kauneusravintolisää, joka on kuin tehty omia tarpeitani ajatellen. Yksi Biotin+ -kapseli sisältää 5mg kynsiä ja hiuksia vahvistavaa biotiinia, ihon hyvinvointiin vaikuttavaa sinkkiä 15mg sekä sen kestävyyttä edistävää kysteiinia 60mg ja 80 mg C-vitamiinia. Ainakin biotiinin ja sinkin määrä kuulostaa lupaavalta muihin vastaaviin ravintolisiin verratessani, joten innolla odotan koenko tällä olevan jotain vaikutuksia omiin hiuksiini.

Helein2

Biotiini ja sinkki vahvistavat tosiaan myös kynsiä, mutta niiden osalta en juuri osaa sanoa vaikutuksista, kun kynteni ovat ihmeen vahvat jo entuudestaan. Katsotaan kuitenkin kuukauden kuluttua, miltä tilanne vaikuttaa hiuksissa!

6 thoughts on “Kohti vahvempia hiuksia ja kynsiä

 1. Moi! Saanko esittää hitusen poikkeavan näkökannan :)
  En oikein koskaan ymmärrä sitä miksi hiusten pesemistä pidetään pahana asiana. Saati että ajatellaan pesuvälin pidentämisen vähentävän rasvoittumista..kunpa olisikin niin :D voit uskoa että kokeiltu on. Sen sijaan jos hiuksia pesun sijaan rasitetaan kuivashampoolla ja muilla tuotteilla jatkuvasti, uskon sen tekevän paljon enemmän hallaa hiuksille ja päänahalle, kuin puhtaana ja luonnollisena pitäminen.

  Aikaisemmin itsekin käytin tiuhaan kuumia rautoja ja tököttejä hiuksiini, mutta mitä “vanhemmaksi” tulen, sen luonnollisemmin annan hiusten olla. Föönit ja raudat ovat ani harvoin käytössä. Ja eipä paljon kaksihaaraiset vaivaa :) Harmittaa vain se rasvoittuminen, joka pakottaa suhteellisen tiuhaan pesuun. Ja hei onhan meillä hoitoaineet, jotka hellivät hiuksia pesun yhteydessä! Joskus pesen pelkällä hoitoaineella ja puhdasta ja pehmeää jälkeä tulee:)

  1. Moikka Laura! Tottakai saat, eriävät mielipiteet on aina tervetulleita :) Olen muistaakseni lukenut, kuinka päivittäinen pesu tekee hallaa päänahalle ja vähentää hiuspohjan omaa suojaa tms., korjatkaa joku asiantunteva jos olen väärässä. Varmasti ahkera kuivashampoon käyttö ja muut tökötit tukkivat myös päänahkaa, mutta siksi kannattaakin muistaa käyttää sillointällöin syväpuhdistavaa shampoota.

   Itse uskon yhä siihen, että tukka tottuu pesuväliin ja näin olen kuullut myös monien muiden suusta. Oletko kokeillut jotain rasvoittuvalle tukalle tarkoitettua shampoota? Jos hiljalleen totuttaisi hiuksia, jättämällä joskus yhden välipäivän joka päivä pesemisen sijaan ja pikkuhiljaa jatkaen tahtia :) Rautojen ja föönin käyttöä täytyisi kyllä itse vähentää, en vain osaa olla pesun jälkeen föönaamatta hiuksiani, kun lopputulos on pahimmillaan sellainen pörröpää että :D

 2. Olipa hyvä postaus! Olen jo pidemmän aikaa ajatellut ostavani jotakin pillereitä hiuksille ja kynsille, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi… Nyt täytyy kyllä kävellä kauppaan!!
  Itse pesen hiukset päivittäin ja tiedän, ettei se varmaan ole kovin fiksua, mutta ai, että miten kovin rakastan puhdasta tukkaa. Lämpölaitteita käytän max. kerran kuussa, joten ne eivät hiuksiani turmele. Pesemistä voisi kyllä vähentää. Minulla on siis menossa hiustenkasvatus projetki ja olen nyt kuumeisesti miettinyt miten saan hiukseni kasvamaan nopeasti.
  Tulipa sekava kommentti, mutta ehkä tästä jotain hiffaa :D ;)
  Kivaa viikon jatkoa! Ja Telmalle rapsutuksia! :)

  1. Kiitos Johanna, kiva jos tykkäsit! Minullakin kesti jotenkin ihmeen pitkään saada aikaiseksi aloittaa tämä hiusprojekti ravintolisien osalta, jotenkin kun on niin paljon kaikkea tarjollakin.

   Sama täällä, puhtaan tukan fiilis on ihan paras! Onneksi nykyään maltan pitää välipäiviäkin, niin saa päänahka välillä olla rauhassa :) Vielä kun osaisi vähentää lämpölaitteiden käyttöä, sen suhteen olisi parnatamisen varaa!

   Mukavaa sunnuntaita sinne ja Telma kiittää rapsutuksista! ;)

 3. Itse olen pessyt koko elämäni hiuksia max. joka toinen päivä ja muotoilen niitä ehkä kerran kuussa, silti ne ovat rasvaista lurua jo toisena päivänä…:( Tietysti joillain ihmisillä vain on sellaiset hiukset, ettei niihin mitään tolkkua tule vaikka mitä tekisi. Minulla tosin on koemielessä ostettu purkki kotimaista biotiini-sinkkivalmistetta kun koko vuoden annokset sai vain 8 eurolla, se on jäänyt käyttämättä mutta jospa nyt innostuisin itsekin kokeilemaan saako sillä tuloksia! Hiuksissa se ei varmaan nopeasti näkyisi mutta jos kynsissä edes, ne tuppaavat minulla liuskoittumaan helposti.

  1. Voi vitsit, onpa harmi kuulla! Oletko testannut kuivashampoon käyttöä? Joskus luin vinkin, että sitä kannattaisi laittaa jo heti puhtaaseen tukkaan, eikä vasta seuraavana päivänä, niin hiukset pysyvät kuohkeampina. Sitten on tietysti jotain rasvoittuville hiuksille tarkoitettuja shampoita, toimisivatkohan ne?

   Liuskottuville kynsille suosittelen itse aina myös OPI:n Nail Envy -vahvistuslakkaa, se on ollut käytössä ja vuosia ja vahvistanut kynsiäni hurjasti :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *