Kesänalottajaiset

Yhteistyössä Asennemedia & Social Wines

Pari viikkoa sitten pidimme tyttöjen kanssa meillä perinteiset kesänalottajaiset. Sää salli ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta kutsuen viettämään iltaa parvekkeella, roseekuohuviini odotti kylmässä ja mikä parasta koko konkkaronkkamme oli jälleen koolla. Yksi oli saapunut jopa Barcelonasta asti vuotuiselle Suomi-visiitilleen, joten oli ehdottomasti aihetta kokoontua ja juhlistaa kesän alkua koko poppoon voimin! Alunperin meidän oli tarkoitus pitää piknik jossain ulkona, mutta koska helle oli jo ehtinyt väistyä koimme parhaaksi siirtää kinkerit sittenkin sisätiloihin. Piknillä tai sisätiloissa, ei sen niin väliä, saatiin kuitenkin aikaan ihan mahtavat kesänalottajaiset!

Jaumeserra1 Jaumeserra4 Jaumeserra6 Jaumeserra8

Emäntä pääsee aina hieman helpommalla, mikäli tarjoilut järjestetään nyyttäriperiaatteella. Tuotavien ei tarvitse välttämättä olla itsetehtyjä ja tuntien tuskallisten leipomisten takana – ihan jo kaupasta napatulla juustolajitelmallakin pääsee pitkälle ja ne maistuvat varmasti kaikille. Lisäksi meillä oli pöydässä herkullinen pastasalaatti, vadelma-valkosuklaajuustokakku, ruisnappeja sekä pinaattifetapiirakkaa, joka oli allekirjoittaneen vastuulla. Kaikki oli niin törkeän hyvää, huhhuh! Ja voi sitä riemua, kun jääkaapissa oli seuraavana aamuna jotain jäljellä rääpittäväksi – söin piirakkaa onnellisena peiton alla pyjamassani.

Juomapuolen taas meille tarjosi espanjalainen Jaume Serra ja Rosado Cava Brut. Jaume Serran kuoharit ovat jo entuudestaan tuttuja, joten odotukseni olivat korkealla tämän rosekuohuviininkin suhteen. Eikävätkä ihan turhaan – kuohari upposi myös tytöille, niillekin jotka eivät yleensä niin välitä rosesta. En juuri pidä kuivasta viinistä ja esimerkiksi valkkarini juon mieluiten puolikuivana, mutta nämä Jaumen kuohuviinit ovat “erittäin kuiva” -merkinnästä huolimatta suosikkejani (plussaa kohtuullisesta hinnasta!). Ensi viikolla koittaa jo juhannuskin ja kylmä rose sopisi erinomaisesti mökkimaisemiin laiturin nokassa nautittavaksi. Sääkin lupaa ainakin toistaiseksi todella hyvää, toivotaan että saataisiin pitkästä aikaa helteinen juhannus!

Jaume1 Jaumeserra2 Jaumeserra5 Jaumeserra7 Jaumeserra3 Socialwines1

Parvekkeella tarkeni istuskella pitkälle iltaan ja meiltä jatkettiin vielä keskustaan, jossa olikin juhlafiilistä kerrakseen, sillä kaupunki oli täynnä lakkinsa juuri saaneita valmistuneita. Katselin hymy huulilla kaikkia juhlijoita muistellen omaa ylppäripäivääni – joko siitä on vierähtänyt neljä vuotta (edit / järkytyksekseni tajusin että sittenkin viisi!! vuotta)? Tätä ajan kulumista tulee päiviteltyä tyttöjenkin kanssa aina silloin tällöin, olen kyllä niin mahdottoman iloinen, että olen löytänyt yläasteelta tällaiset huipputyypit ympärilleni. Kiitos tytöt aivan ihanasta illasta!

Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholia koskevia kommentteja ei julkaista.

20 thoughts on “Kesänalottajaiset

 1. Tällaiset ystäväporukan perinteet on ihan parhautta! Varsinkin jos harvoin saa koko porukan kasaan niin yhteiset illanvietot saa ihan erityisen spesiaalin merkityksen :)

  1. No jep, niinpä! Mekin asumme opiskeluajat eri paikkakunnilla pitkin Suomea ja osa ulkomailla, joten on todela harvinaista herkkua saada kaikki kerralla koolle :) Ihanaa viikonloppua, Pinja!

  1. Eikös! :) Se on itse asiassa haalari, väri on jotain harmaaseen taittavaa :D Mutta se on By Malene Birgerin ja tilasin viime vuonna Net-A-Porterin aleista. Täytyykin kuvata joskus kunnolla blogiin, koska se on ihan luottovaatteeni juhliin!

  1. Kiitos! Se on By Malene Birgerin haalari, tilasin viime vuonna Net-A-Porterin aleista :) Täytyy kuvata joskus kunnolla blogiin, kun tulee käytettyä sen verran usein juhlissa!

  1. Se on itse asiassa haalari, By Malene Birgerin, ja tilasin joskus viime keväänä Net-A-Porterin aleista :)

  1. Salaatti oli ystäväni tekeleitä, mutta sen verran mitä muistan niin siinä oli ainakin pastaa, rucolaa ja jokin salaattisekoitus, aurinkokuivattuja tomaatteja, punasipulia, parmesanlastuja jne. Oli sairaan hyvää ja kirsikkana vielä ystäväni itsetekemä salaattikastike, jossa oli muistaakseni ainakin hunajaa ja oliiviöljyä, ehkä balsamicoakin? Nam!

 2. Tollasia iltoja ystävien kanssa täytyisi järjestää useesti, parasta ♥ Ihan mielettömän kivalta näyttää ja siis mitkä tarjoilut! Oli pakko laittaa heti viestiä omalle kaveriporukalle, että koska järjestetään ilta yhdessä, osa asuu niin kaukana että sitä joutuu aina miettimään pitkään koska kaikkien aikataulut :D Toi sun mekko/haalari on ihan super kiva, mistä se mahtaa olla ? :)

  1. Voi ihana että innostuit järkkäilemään yhteistä iltaa kavereiden kanssa, ne on kyllä parhaita :) Haalari on By Malene Birgerin ja viime kesän Net-A-Porterin alelöytöjä, täytyy pikimmiten kuvata se kunnolla tänne blogiin!

 3. Hauskalta vaikuttaa illanistujaiset! :) Ja on muuten kivoja uusia kuvakulmia asunnosta!

  1. Mukava kuulla, kiitos! :) Onkin ollut tarkoitus kuvata kotia pitkästä aikaa, täytyy ensi viikosta toteuttaa!

 4. Mistäköhän ystäväsi kultainen rannekoru mahtaa olla hankittu, pystyisitkö tiedustelemaan asiaa? (toinen ja yhdeksäs kuva) :)

   1. Kiitos vaivannäöstäsi, kun jaksoit kysyä asiaa! :) millaisella reseptillä teit tuon herkulliselta näyttävän piirakan? Huomenna juhlistamme muutaman ystävän kanssa valmistujaisiani ja kasvisvaihtoehdoksi ajattelin juurikin pinaatti-fetapiirakkaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *