Rome Tips – Where to Eat

Tässä lupailemaani vinkkipostausta Roomaan reissaaville – tällä kertaa keskittyen lähinnä syömispuoleen! Suurimmat nähtävyydet lienevät kaikille tuttuja, joten ajattelin koota meidän reissussa hyväksi toteamat aamupalapaikat ja erään ravintolan yhden otsikon alle, vinkaten tietysti myös Rooman parhaista gelatoista. Toivottavasti tästä on teille iloa :) Psst, vielä ehditte tänään ja huomenna esittää kysymyksiä Q&A -postaukseen!

Teatro1

Gelateria del Teatro
Via dei Coronari 65

Ei Italiaa ilman gelatoa, vai mitä! Italialainen jäätelö on maineensa veroista, joten matkalla maistuu varmasti tötterö jos toinenkin. Kannattaa kuitenkin hieman selvittää etukäteen, mistä kojusta gelatonsa nappaa – arvatenkin parhaat eivät ole niitä nähtävyyksien vierellä sijaitsevia kirkuvin kyltein varusteltuja jäätelökioskeja. Hyvän jäätelöpaikan tunnistaa siitä, etteivät laarit pursua kuohkeaa jäätelöä, sillä mitä kuohkeampaa sitä keinotekoisempaa itse jäätelö on. Myös väri kertoo paljon, ja kirkkaanväriset jäätelöt ovat käsitellympiä kuin haaleat, kuulemma pistaasista on hyvä tarkistaa paikan laadukkuus!

Rometip1

CamBio Vita
Via del Governo Vecchio 54

Frigidarium
Via del Governo Vecchio 112

Yllä mainitun paikan lisäksi testasimme myös CamBio Vitan – alkuperäisenä suunnitelmana mennä naapurissa sijaitsevaan huikeat arvostelut saaneeseen Frigidariumiin, mutta sen mukainen oli jonokin. En ole ikinä nähnyt niin monia ihmisiä jonottamassa jäätelöä. Kokeile siis onneasi Frigidariumissa, mutta jos jonoa on liikaa, löytyy lohtu tosiaan läheltä – vegaanijäätelöä tarjoavasta sympaattisesta CamBio Vitasta.

Rometip5

Coffee Pot
Via del Politeama, 12

Jäätelöstä vähän muihin makumaailmoihin! Mikäli pasta ja pizza alkavat Roomassa tökkiä, tai olet muuten vaan sushin ystävä, voin suositella lämpimästi Trasteveressä sijaitsevaa Coffee Potia. Törmäsimme paikkaan ihan sattumalta ja onneksi saimme vapaan pöydän – ravintola on ilmeisen suosittu, joten kannattaa harkita pöytävarausta. Täältä löytyy herkullisia sushiburritoja- ja tacoja, myös paikan trendikäs fiilis ja sisustus oli mieleeni!

Rometip3 Rometip2

Circus
Via della Vetrina, 15

Lopuksi vielä muutama brunssivinkki. Meillä oli sunnuntaina vaikeuksia löytää brunssipaikkaa, joka aukeaisi ennen klo 12, moni kun saattoi avata vasta yhden jälkeen. Jälleen kerran hieman sattuman kautta löysimme Circuksen, joka ei ehkä ulko-ovelta sisään kurkatessa näytä vaatimattoman sisustuksensa puolesta erityisen houkuttelevalta, mutta brunssin hinta (15€) ja laatu kyllä kohtaavat! Tulimme paikalle hieman ennen klo 11.30, jolloin italialaiset rouvat vielä viimeistelivät brunssin antimia ja kantoivat pöytään itsetehtyjä herkkuja. Erityisesti mieleen jäivät niin suolaiset piiraat, pannukakut kuin tuorepuristettu mehukin, joka oli ehkä parasta ikinä maistamaani. Ja kyllä, eurot hämärtyivät silmissäni kun maksoin isommasta ekstralasillisesta 5€, mutta hitsi vie se oli hyvää!!

Rometip4

Coromandel
Via di Monte Giordano, 60

Myös toinen rafla, josta ei itselläni ole kokemuksia, mutta hyvien arvostelujen vuoksi laitan vinkin kuitenkin jakoon. Coromandel nimittäin sijaitsee ihan kulman takana Circuksesta ja olimme alunperin menossa tänne brunssille, mutta paikka oli tuolloin sunnuntaina tupatentäynnä. Roomassa kannattaa siis tehdä pöytävarauksia etukäteen, et ole sunnuntaina ainut kurnivan vatsan kanssa brunssipaikkaa etsivä!

Rometip8 Rometip6 Rometip7

Baylon Café
Via di S. Francesco a Ripa, 151

Vielä viimeisenä Baylon Café, joka oli tosi kiva löytö Trasteveren alueelta. Tänne tulimme aamiaiselle viimeisenä aamunamme ja olimme kaikki hurjan tyytyväisiä niin tarjontaan kuin mukavaan palveluunkin. Kaiken lisäksi ravintolalla on terassi, joten lämpöisenä päivänä oli ihana syödä ulkona ja ihmetellä vilinää kadulla. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mikäli on aamiaista vailla Roomassa!

8 thoughts on “Rome Tips – Where to Eat

 1. Me vähän eksyttiin Rooman reissulla matkalla takaisin hotellille. Ja onneksi eksyttiin, koska löydettiin näin maailman paras gelato-mesta, johon paikalliset asukkaat jonottivat. Käytiinkin siinä sitten joka ilta matkalla takaisin hotellille ja joka ilta jono oli ulos asti. Yhtenä iltana paikalle pelmahti jopa bussilastillinen nunnia :-D
  Kyseinen paikka on Gelateria Come il Latte.

  1. Oih, kuulostaa hyvältä! Pitkä jono kertoo siis paljon, ja jonottaminen lienee sen arvoista ;) Täytyy laittaa paikka mieleen seuraavaa Rooman reissua varten!

 2. Nam mitä kuvia! :P Olin itse muutama vuosi sitten Roomassa ja ihastuin kyllä paikkaan totaalisesti ♥ Ruoka onkin yksi parhaimmista asioista matkalla ja pakkohan se on todeta että italialaiset kyllä taitavat ruuanlaiton ja jätskin! Voi mikä kaipuu syntyikään Roomaa kohtaan, toivottavasti pian uudelleen taas tuolla herkkujen luvatussa paikassa :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  1. Rooma vei kyllä minunkin sydämeni! Ruoka oli niin hyvää, huh :) Toivottavasti päästään molemmat pian uusintareissulle – en malta odottaa että pääsisin poikaystävän kanssa Roomaan!

 3. Onpa mahtavaa, että vaihto on täyttänyt ja jopa ylittänyt odotukset! Itsestään ja muista om varmasti tullut opittua paljon, sen ranskan ohessa. ;) Tuli myös mieleen, että joku saattaa lähteä vaihtoon aivan päinvastaisesta syystä kuin sinä: pakoon sitä arkea, joka ei miellytä. Silloin paluu on varmaan ihan kamalaa, mutta sulla tulee sekin olemaan ihanaa, kun Suomessa odottaa kesä töineen, rientoineen ja rakkaineen!

  P.S. Puhelin jäi eilen n. 10 yli 10 ja luin kirjaa puoli kahteentoista! :D Se vei totaalisesti mukanaan. Nyt pitääkin asettaa haaste nro 2: sinne sänkyyn mielellään jo puoli kymmeneltä, niin ei tule valvottua myöskään kirjan takia.

  1. Totta tosiaan, jokaisella voi olla omat syynsä. Onneksi kotiinpaluussa on kuitenkin enemmän hyviä kuin huonoja puolia ja odotan jo niin innolla näkeväni kaikki rakkaani :)

   Hei ihan mahtavaa, että lakko on toiminut! Minäkin olen lueskellut hetken kirjaa sängyssä ja uni on tullut huomattavasti tavallista aikaisemmin. Olen nyt myös parina aamuna herännyt kärppänä yhdeksältä ilman kelloa – siis minä joka en ikinä herää ilman herätystä ja voisin nukkua iltapäivään saakka :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *