More From Rome

Lisää Roomaa kuvien muodossa! Meillä oli tyttöjen kanssa asumuksena kämppä Airbnb’n kautta (tämä majoitusmuoto on tullut kevään aikana erittäin tutuksi!), ja asuimme toisella puolella jokea Vatikaanin vieressä. Aluksi sijainti kauhistutti ja tuntui kaukaiselta kun karttaa katsoi, mutta loppujen lopuksi kävely keskustaan ei ollut matka eikä mikään – oli ihana kävellä joen vartta auringon laskiessa ja kaupungin valojen tullessa esiin. Roomassa pääseekin kätevästi jalan joka paikkaan, emmekä käyttäneet metroa tai muita julkisia kulkuneuvoja reissussa kertaakaan. Kaiken lisäksi Vatikaanin seutu oli hulinaa täynnä olevaan keskustaan verrattuna mukavan rauhallista, poissulkien tietysti itse turistirysän.

Joen tällä puolen sijaitsee myös ihastuttava Trastavere, josta luin kommenteistakin kysyessäni teiltä vinkkejä Rooman matkaa varten. Kiitos vielä niistä, huippua että teiltä saa aina niin paljon apuja ja vastakaikua! :) Trastaveressä kävimme niin istumassa iltaa drinkeillä kuin aamupalallakin ja myös yksi loistava ravintolakokemus jäi näiltä seuduilta, mutta ravintoloista tosiaan vinkkaan omassa postauksessaan. Suosittelen ehdottomasti poikkeamaan joen tälle puolen ja nauttimaan tunnelmasta Trastaveren pienillä kujilla – tämä pikkukylä hurmasi meidät kaikki!

Rooma6 Rooma8 Rooma18 Rooma15 Rome2 Rooma19

Täydellistä gelatoa, upeita rakennuksia, pieniä katuja… Toistan itseäni, mutta ah, Rooma oli niin ihana! Kävimme myös niin Espanjalaisilla portailla kuin Fontana di Trevilläkin, joskin ihmisten määrä näillä suurimmilla nähtävyyksillä oli niin hurja, että pakollisten kolikonheittojen jälkeen palasimme suosiolla juurikin niille tunnelmallisemmille pikkukujille. Nähtävyydet on aina kiva ruksia listalta pois, mutta vielä kivempi on kokea kaupungin aitoa fiilistä hieman syrjempänä. On muuten aina hassua Marseillen jälkeen kuulla reissatessa jossain paitsi englantia myös esimerkiksi suomeakin, kun on tottunut, miten vähän meillä täällä on turisteja. Tietysti kesää kohden tilanne voi muuttua, mutta on täällä varmasti silti hyvin paljon rauhallisempaa turistien saralla.

Rooma14 Rooma3 Rooma20 Rooma17 Rooma13 Rooma21 Rooma22

Ihana Rooma ja ihana matkaseura – tästä reissusta jäi kyllä niin paljon hyviä muistoja! Vaikka oli vatsatautia, ei niin viehättäväksi osoittautunut asunto, uudelle takille läikkyneitä punaviinejä ja muita pieniä vastoinkäymisiä, jotka saivat meidät välillä ihmettelemään karmaamme, niin matka oli aivan mahtava :) Seuraavaa reissua onkin taas suunnitteilla, tosin näillä näkymin se tullaan tekemään vaihteeksi ihan Ranskan sisällä. Meillä on huhtikuussa viikko lomaa, joten ainakin osa tuosta ajasta vietetään roadtripillä Etelä-Ranskassa – en malttaisi odottaa!

19 thoughts on “More From Rome

 1. Ihana postaus ja rooman loma kuume vain nousee! Nyt keväälle-kesälle ei enää mahdu, mutta syksyllä Kyllä. ;)

  1. Kiitos Pauliina! Syksykin on varmasti tosi hyvä aika, uskon että kesällä kaupunki voi olla aika täyteen pakattu turisteista :D Ihanaa, eikun suunnittelemaan reissua!

 2. Täytyykin pitää mielessä tuo Trastavere! Vitsit miten tuli tuosta viinin läikyttelystä mieleen eräs Pariisissa vietetty uusi vuosi. Vaalea Marellan villakangastakki ja gluhwein eivät ehkä ole se paras yhdistelmä.. Sekin tahra unohtui kun pääsi sadetta pakoon tunnelmalliseen ravintolaan etanoiden äärelle ;)

  1. Vierailemisen arvoinen alue, kannattaa siis laittaa mieleen :) Voiei, toivottavasti sait tahran kuitenkin pois! Meillä oli onneksi toimeliaat tarjoilijat, jotka suihkuttivat jotain ihmeainetta takkiini ja uskomatonta, mutta punaviinistä ei ole enää tietoakaan :D

 3. Tulipa mieleen toivepostaus (ellei sulla jo sellaista ole). Oon monesti miettinyt, kuinka esimerkiksi sinä säilöt lukemattomat ja upeat laukkusi, vaatteesi, kenkäsi ja niin edelleen. Eli millaisia säilytysratkaisuja suosit? Ja oletko kenties tutustunut/kokeillut nyt pinnalla olevaa kapselivaatekaappia? Toimisiko se sinulla?

  1. Moikka Jenna! Mielenkiintoinen idea, kiitos tästä :) Säilytysratkaisujen osalta minun olisi ehkä helpompi toteuttaa tämä Suomessa omaan kotiin päästyäni, voisin tuolloin esitellä miten säilön laukkuni ym. Täällä Ranskassa taas on kuitenkin tullut tutuksi rajatun vaatekaapin kanssa eläminen, sitä kummasti ajattelee tarvitsevansa kamalasti kaikkea, mutta loppupeleissä niillä luottojutuilla pärjää ja on helpompaakin, kun on vähemmän vaatteita. Luulen siis, että kesällä Suomessa on tiedossa vaatekaapin karsimista :) Mietin, jos saisin aiheesta jotain postaustakin kasaan täällä!

    1. Hei kiva, kirjoitin toiveet itselleni ylös! Yritän kehitellä jotain aiheesta :) Mukavaa loppuviikkoa, Jenna!

 4. Oih ihania kuvia! Olen matkustamassa Roomaan toukokuussa ja voi juku, matkakuume kasvoi juuri ×100! :D Odotan innolla vinkkejä ruokajuttuihin ja muihin liittyen :)

  1. Kiitos Anna! Hei ihanaa että on reissu tiedossa, toukokuussa Roomassa on varmasti jo ihan huikeat säätkin :) Laitan vinkkipostauksen pian jakoon, toivottavasti siitä on iloa matkaa varten!

 5. Rooma on kyllä hieno paikka. Itse olin siellä heinäkuussa hullussa helteessä ja turistipaljoudessa, Vatikaanin museossakin liikuttiin vain sellaisella ihmisvirrassa kun siellä oli niin paljon sakkia :D Mutta seuraavan kerran onkin sitten kiva mennä kun ei tarvitse mennä Vatikaaniin tai muihin nähtävyyksiin vaan voi pelkästään nauttia tunnelmasta, sitä riittää joka kulmalla!

  1. Huh, voin kuvitella että jengiä piisaa heinäkuussa! Ja näinpä, ensi kerralla voi sitten keskittyä ihan vaan fiiliksestä nauttimiseen ilman stressiä kaikkien nähtävyyksien näkemisestä :)

 6. Voi että mitä kuvia, lomatunnelma välittyy tänne kotisohvalle asti! En ole jostain syystä aiemmin niin kauheasti innostunut Roomasta, mutta näiden sun Rooma-postauksien myötä olen kyllä alkanut syttyä kaupungille melko nopeaa tahtia ;)

  Ja hei, pakko kysyä että mitä huulimeikkiä sulla on näissä tämän postauksen kuvissa? Näyttää upealta!

  1. Kiitos Marija, ihana että tunnelma välittyi! Ja hei huippua, jos olet näiden myötä innostunut ;) Minullakaan ei jostain syystä ollut mitään erityistä paloa Roomaan, mutta reissussa se roihahtikin sitten toden teolla! Suosittelen siis ehdottomasti :)

   Muistelisin, että näissä on Diorin Addict-huulipunaa sävyssä Must-Have! Olisikin tarkoitus tehdä taas pitkästä aikaa huulimeikkipostaus muutamien suosikkisävyjen kera :)

   1. Juu, todellakin menee Rooma nyt must-kohteiden listalle!

    Ja kiitos vastauksesta, täytyypä käydä mallailemassa tuota punaa Diorin pisteellä, josko sopisi minullekin :) Ja (huuli)meikkipostauksesi ovat aina tervetulleita!

 7. Psst Jonna, se alue on Trastevere… :D Siitä tuli ehdottomasti myös heti mun suosikkialue kun käytiin Roomassa; paljon ihania gelatopaikkoja, törkeän vahvat mojitot ja maailman paras pasta <3 Ja paljon rauhallisempi fiilis kun Rooman historiallisessa keskustassa missä kaikki nähtävyydet on.

  http://shakespeareandsparkle.com/

  1. Hahah eikä, olen koko ajan tyytyväisenä puhunut Trastaverestä! Kiitos korjauksesta, parempi myöhään kuin ei milloinkaan :D Alue oli kyllä ihana, niin paljon enemmän tunnelmaa kuin keskustassa!

 8. Hei. Voisitko tehdä päivä kanssani postauksia tai jotain vlogin tapaisia videoita sieltä? :)

  1. Heippa Helene! Päivä kanssani onkin kiva idea, pistin sen ylös jos saisin jotain aikaan. Vlogi ei ehkä tunnu ihan omalta, mutta ikinä ei pidä sanoa ei ikinä.. :D Ihana kun esitätte toiveita, kiitos! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *