Bad Hair Day Favourite

Tovi sitten kerroin hiustenvahvistus -projektistani kysyen myös teiltä vinkkejä aiheen tiimoilta postauksessani Operaatio hiukset. Ihanaa kun jaoitte ahkerasti kokemuksianne, sain valtavasti hyviä vinkkejä aina lisäravinteista tuotesuosituksiin – kiitos kaikille! Erityisesti mieleeni jäi niin hiuksia ja kynsiä vahvistava kuin vatsaakin tasapainottava Silicea, jota kommenteissa suositeltiin geelinä, mutta googlailun perusteella löytyy myös kapseleina. Siliceaa suositellaan myös refluksista kärsiville (hep!), joten mielenkiinnolla kokeilen tätä, jahka toivottavasti löydän tuotetta jostain täältä Ranskasta. Pistin korvan taakse myös Nioxinin shampoon ja hoitoaineen, jotka kuulostivat kiinnostavalta!

Hiukset1

Kuten postauksessani mainitsin, on suurin askeleeni projektissa kuitenkin pesuvälin pidentäminen ja näin föönin käytön vähentäminen. En pysty luopumaan föönistä kokonaan, mutta harvemmin hiuksia pestessä ei tarvitse ainakaan joka päivä olla kuivaamassa tukkaa. Yksi suosikeistani toisen tai kolmannen päivän tukalle on simppelin nutturan (josta yritän kehittää teille toivomanne tutoriaalin!) lisäksi kiharaponnari, joka on yleensä parhaimmillaan edellisen päivän kiharoiden ja kuivashampoon kera. Vielä kun ponihännästä nappaa yhden suortuvan, kierittää hiuslenkin ympärille ja kiinnittää pinnillä, niin Invisibobbletkin saa piiloon. Hätäponnari näyttää edes vähän laitetummalta ;)

Hiukset3

Pitkästä pitkästä aikaa kokeilin (aka kämppikseni teki) eilen myös ranskalaista lettiä, joka näytti yllättävän kivalta, vaikka elänkin siinä uskossa, etteivät letit sovi ohuelle tukalleni. Ehkä siis jotain lettijuttuja ensi kerralla! Mielelläni löytäisin myös jotain muita yksinkertaisia huonojen hiuspäivien pelastuksia – mikä on siis teidän luottokampaus?

9 thoughts on “Bad Hair Day Favourite

 1. Hätäponnarit tunnetaan täälläkin, vaikka oon yleisestikin todella laiska hiustenlaittaja :D Joskus jos pelkkä ponnari kyllästyttää tai sekään ei vaan näytä hyvältä, niin teen ponnarista vielä letin. Ja tuli mieleen, että esim kalanruotolettiähän saa helposti ‘huijattua’ paksumman näköiseksi! :)

  1. Hätäponnari on kyllä vähän liiankin tuttu ratkaisu.. :D Sulla on niin pitkä ja muhkea tukka, että ponnarin jatkaminen letiksi näyttää varmasti ihanalta! Mulle tehtiin itse asiassa kerran yksissä kuvauksissa kalanruoto ja siitä tuli supermakea, kun lettiä levitettiin ja oli tarpeeksi karhea pohja alla :)

 2. Heippa Jonna! Tämän postauksen myötä piti tietenkin lukea tuo edellinen hiuksiin liittyvä postaus, ja tulla kommentoimaan vähän näin jälkijunassa ! Itselläni on nykyään paksut ja pitkät hyväkuntoiset hiukset, mutta aina näin ei ole ollut! Paksut kylläkin, mutta jo muutamassa kuukaudessa hiukseni saattoivat muuttua hamppukasaksi. Veden juonnilla ja ravinnolla, sekä vitamiineilla on iso merkitys myös hiusten kuntoon. Itse syön normaalien vitamiinien lisäksi vielä puhdasta sinkkiä ja biotiinia sillä ne ovat tärkeitä hiuksille/kynsille/iholle. Pesuaväliä aloin pidentää sillä, että ensimäiset muutaman päivää pidin hiuksissa ns jakauksellista kampausta, kuten kiharoita. Kolmantena päivänä hiukset voi heittää kuivashamppoon ja pienen tupeerauksen kera ponnarille, jolloin likaisuus ei näy niin hyvin, ja pesuvälikin on tällöin jo 3pv. Jos päivät sallii, ja neljäs päivä on vapaa päivä, jätän mielellään pesun vasta aamuksi ja laitan yöksi esimerkiksi hoitonaamion latvoihin !Kun pesupäivä sitten koittaa, pesen hiukseni aina kahdesti. Ensin levitän shamppoon niin hyvin kuin saan ja pesen pois. Toisella kerralla shamppoo vaahtoaa ihanasti ja kaikki käsittelyaineiden jäämä lähtee varmasti pois, jolloin esimerkiksi lakka ei jää tukkimaan päänahkaa! Hetki sitten ostin kerastaselta hoitavan öljyn, joka on liian tuhti kuivaan hiukseen, mutta koska tässä uusimmassa öljyssä on myös lämpösuoja jota kerastasen öljyissä ei aikaisemmin ollut, on se mahtava keksintö pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin hoidoksi ! Siihen päälle viellä vähän lämpösuoja ainetta ennen föönausta. Hiukseni eivät ole tämän käsittelyn jälkeen muuttuneet juuri ollenkaan huonompaan suuntaan, sillä suoja ennen käsittelyä on aikalailla maksimissaan! Suosittelen kokeilemaan! Toivottavasti tästä oli apua, huomattavasti halvempaa kuin erilaisten pillereiden kokeilu :)

  1. Ihana kun jaksoit kirjoittaa näin pitkän pätkän, kiitos paljon vinkeistäsi Sanna! Huippua että olet saanut hiukset vahvaan kuntoon ja löytänyt omat sopivat keinot :) Täytyy pitää tuo Kerastasen öljy mielessä, kun edellinen öljy loppuu, sekä tietysti käydä etsimässä apteekista kunnon sinkit ja biotiinit!

 3. Ponnari tai korkea nuttura on aika usein hyviä huonon hiuspäivän pelastajia, joskin nekään eivät aina onnistu suunnitelmien mukaan, heh :D

  Ihanalta näyttää toi ponnari noiden kiharoiden kera :)

  1. Jep, yleensä juuri silloin kuin haluaisi ne onnistumaan jotain erityistilaisuutta varten niin ihan turha toivo.. :D Parhaat nutturat syntyvät yleensä tietysti juuri niinä tavallisina kotipäivinä, heh. Kiitos Sofia!

 4. Moikka Jonna! Ihastuin valkoiseen neuleeseen, joka sulla on päällä instakuvassa pari päivää sitten. Mistähän se mahtaa olla ostettu? :)

  1. Moikka Eevis! Neule on saatu Lexingtonilta heidän tämän kevään mallistosta ja sitä löytyy jo liikkeistä/verkkokaupasta :) Neuleen tarkempi malli on Joe Tape Sweater.

 5. Heippa! Kiinnostuin tuosta Nioxin-shampoosta. Onko kokemusta/tietoa että mikä kyseisen merkin shamposta olisi paras (raskauden jälkimainingeissa) ohentuneille hiuksille?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *