Staying Home

Ah, melkein viikonloppu jo! Itse tosin aloitin tämän perjantain jo hieman kevyemmissä tunnelmissa, ja päätin pitää “etäpäivän” kandinteon suhteen ja jäädä kotiin kirjoittamaan. Kyllä tekikin hyvää saada nukkua hieman pidempään, enkä ole vielä edes vaihtanut yöpukua pois, hehe. Olen kyllä ollut aamuisin ihan hurjan väsynyt viime aikoina (vaikka nyt aina aika nukkuvaista sorttia olenkin), ja ylöspääsy on ollut erityisen kovan työn takana. Onneksi aamut ovat kellojensiirron myötä edes hieman valoisampia! Nukkumisen lisäksi makeanhimo on päässyt pahasti valloilleen, kai se on tämä pimenevä syksy..

Lexington2

Lohduttaa kyllä ajatella, että tänä talvena ei tarvitse kauaa kärsiä pimeydestä ja kylmyydestä, kun heti uuden vuoden jälkeen hyppäämme lentokoneseen nokka kohti Välimeren rannikkoa. Tällä viikolla onkin ollut iltamyöhään asti erilaisia vaihtoon valmistavia luentoja, ja alkaa pikkuhiljaa iskostua, että parin kuukauden päästä oikeasti lähdetään, hui! Olemmekin tyttöjen kanssa tällä viikolla katselleet ahkerasti asuntoja Marseillesta, ja lennotkin pitäisi varata ihan lähipäivinä. Toivottavasti teiltä ei tule vaihtojutut pian korvista, tulen varmasti höpöttelemään lähdöstä paljon tulevien kuukausien aikana!

Suomen talvi on tänä vuonna siis allekirjoittaneelle varsin lyhyt, joten täytyy nyt vielä ottaa ilo irti kivoista  syys- ja talvijutuista. Sain hetki sitten ihanan syksyn vaatepaketin yhteistyökumppaniltani Lexingtonilta – kuinka söpö on esimerkiksi tuo tupsupipo? Sisällä on ihana fleecevuori, joka varmasti pitää korvat lämpöisinä. Alta pilkottava collegemekko taas on tosi monikäyttöinen ja helppo arkivaate – asua luvassa! Nyt kuitenkin kandin pariin, kivaa alkavaa viikonloppua teille! :)

Ja PS. Päivän kivoin uutinen – minusta tuli taas (seitsemännen kerran!!) täti, kun siskoni pikkuinen prinsessa tuli maailmaan <3

I’ve been waiting for this weekend to begin – it’s been a long week! Luckily I had the chance to stay home today and work on my bachelor thesis here instead of at the university library. It means sleeping longer and spending the day in my pajamas ;) I’ve been very tired lately, it must be the darkness here in Finland. Oh well, I only have a coupe of months left here, before taking off and travelling to France for my exchange period! Can’t believe it’s real soon.

Since my winter here in Finland is very short this year, I have to make the most of these warm accessories and clothes. I got a delivery from Lexington a while ago – how cute is this beanie? I’ll try to shoot some outfit pics soon. But now I’ll continue with my thesis – have a lovely weekend you all!

15 thoughts on “Staying Home

 1. hei, ajattelitko kirjoittaa blogia vaihdostakin? siis kun olet sitten siellä :D itse olen ollut vaihdossa jo pari vuotta sitten (iiik mihin aika katoaa) ja oli kyllä todella hauska syksy :)

  1. Hei Iina! Ajattelin kyllä :) Toki aihepiirit voivat poiketa vähän tavallisesta ja postaustahti voi olla hiljaisempi, mutta blogi kulkee kyllä mukana vaihdossakin. Huh, aika menee kyllä niin nopeasti, joten täytyy ottaa ilo irti! :) Kivaa viikonloppua!

 2. Heh, en nyt halua masentaa mutta kannattaa kyllä varautua lämpimin varustein myös Marseilleen! Siellä puhaltaa nimittäin syksyisin ja talvisin varsin hyytävä mistral-tuuli, joka menee luihin ja ytimiin, eli kannattaa otttaa kunnon toppatakki mukaan vaikka mittari pysyykin siellä alemmissa lukemissa :D mutta onneksi sulla on koin ihania lämpimiä vaatteita:)

  1. Okei, nyt lähdin ehkä vähän liikaa leijumaan ;D Tuosta mistral-tuulesta vanhat vaihtarit juuri puhuivatkin, hrr! Meitä tyttöjä on kyllä mietityttänyt millaisin takkivarustuksin Marseilleen kannattaa lähteä – riittäisikö kevyttoppatakki (saisi niin pieneen tilaan) sekä villakangastakki tuohon alkuvuoteen? Ihana jos jaksat neuvoa! Vaihtarit kertoivat myös, miten huhtikuussa Marseillessa on jo rantakelit, oih!

   1. Moikka! Ei ehkä tarvitse mitään canada goose-luokkaa takissa mutta suosittelen ottamaan kevytuntuvatakkia paksumman takin mukaan:) (tai ostamaan sieltä, uniqlolla on uus liike marseillessa ja niillä on hyviä perus untuvatakkeja!) villakangastakki on varmasti hyvä mutta sen probleema on ettei pidä kauheesti tuulta :D mutta kannattaa varustautua tosiaan yhdellä paksummalla takilla tai sitten hankkia sieltä jos siltä tuntuu!:)

 3. Kannattaa muuten silti ottaa lämmintä vaatetta mukaan myös Välimerelle! Itse olin Portugalissa vaihdossa ja voi olla että siellä Atlantti vaikutti keleihin ratkaisevasti, mutta en ole eläessäni palellut yhtä paljon kuin siellä :D taloissa tuskin mitään lämmitystä, joten kosteus kertyi aika ihanasti joka paikkaan ja teki esim petivaatteista kosteita. Istuimme kämppisten kanssa keittiössä teekupin äärellä takit päällä hengityksen höyrytessä kilpaa teen kanssa. Ah mitä muistoja :D mutta joo, ehkä tilanne ei ole yhtä paha Välimeren puolella, mutta muistan että takki oli tarpeen Espanjassakin tammikuussa! Sieltä se kevät ja kesä kuitenkin tuli jossain vaiheessa :)

  1. Hui kauhistus, hrrh! Toki täytyy ottaa takki mukaan ja alkuvuodesta on viileää Marseillessakin, mutta ei sentään samanlaisia pakkaslukemia kuin luultavasti täällä koti-Suomessa samoihin aikoihin ;) Ihanaa kuitenkin, miten aikaisin tuolla tulee kevät, odotan sitä jo niin innolla!

 4. Oi onnea! Tädin rooli on parasta, etenkin satunnaisesta vauvakuumeesta kärsivälle, jonka elämään ei vauva ole ajankohtainen millään tapaa. Saa ne parhaimmat palat ja kun tädin pieni alkaa hankalaksi, lapsen voi palauttaa vanhemmilleen :D saako kysyä kuinka monta sisarusta sinulla on?:)

  1. Veit sanat suustani! :D Täti saa tosiaankin parhaat palat, nimimerkillä olen selvinnyt viime vuodet jopa vaihtamatta yhtään vaippaa, heheh. Minulla on kolme sisarusta, joten meidän perhe on nykyään kyllä valtava kaikkien näiden ihanien perheenlisäysten myötä. Iso kiitos onnitteluista Liisi! :)

 5. Voiiii onnea paljon tuoreelle tädille! <3
  P.S. Mustakin tulee taas uuden pikkaisen täti ihan parin viikon sisään :)

 6. Ei tule vaihtojutut korvista vaan päinvastoin, odottelen jo postauksia Ranskasta! ;)

  Onnittelut tädille!

  1. Hih, ihana kuulla! Enää pari kuukautta, niin maisemat täällä blogissakin vaihtuvat aika radikaalisti ;) Kiitos onnitteluista <3

 7. Taalla myos odotellaan vaihtojuttuja innolla! Itse asuin Marseillessa kolme vuotta joten uskomatonta kuulla etta joku lukemani bloggari on sinne suunnistamassa. Kiva myos nain kuulla etta kaupunkia ei nain aina mielleta pelottavaksi/epamielenkiintoiseksi. Meille kesti hetki synkata, mutta sittemmin Marseillesta loytyi monta jannittavaa ja mielenkiintoista puolta. Tasta on nyt kulunut jo muutama vuosi ja reissua olisi suunnitteilla ehka ensi vuodelle joten nostalgista fiilistelya on jo kovasti meneillaan. Toivottavasti paljastat kortteerin mista loydat asunnon, vaikka ehka arvaan etta se sijaitsee lahella kampusta. Eli yksi innokas lukija taalla odottamassa juttujasi!

  1. Voi, onpa mukava kuulla, että jollakin on kokemuksia Marseillesta! Kieltämättä kaupungista alati kuullut huhut ja epämääräinen maine hieman pelottavat, mutta viime kevään vaihtarit juuri rohkaisivat, miten heidän mielestään pelottelu oli ihan tarpeetonta. Toki varuillaan kannattaa olla kuten missä tahansa suurkaupungissa, eikä ehkä kannata liikkua yksin yöaikaan, mutta muuten kaupunki kuulemma vei kaikki heidän ennakkoluulonsa. Tämä oli tosi kiva kuulla, koska tosiaan kaikki jaksavat aina heti ensimmäisenä todeta, “Ai Marseilleen, sillä on huono maine” :D

   Kämppä on vielä hakusessa, mutta muiden vaihtareiden kokemuksia kuulleina etsimme asuntoa keskustan alueelta. Yliopistolle on toki sitten matkaa, mutta uskomme että keskusta on muuten hyvä ratkaisu :) Toivottavasti löydämme jonkin kivan asunnon pian!

   Kiitos kivasta kommentistasi, mukava kuulla että vaihtojuttuja odotetaan! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *