Itsetehty siemennäkkäri

Olen hulluna hapankorppuihin ja näkkileipään – jos niitä löytyy kaapista, niin voisin helposti vetäistä vaikka puoli pakettia kerralla! Eilen illalla innostuinkin leipomispuuhiin keittiössä ja ajattelin viikonloppuaamujen kunniaksi tehdä kotitekoista siemennäkkileipää. Tätä herkkua onkin pitänyt kokeilla jo pitkään, joten nyt vihdoin sain aikaiseksi. Itse reseptihän on maailman helpoin, joten tässä ei kauaa nokka tuhise – kiitos ohjeesta Lillille! :)

Siemennäkkäri3 Siemennäkkäri2

Siemennäkkileipä

– 3 kananmunaa
– 1,5 dl seesaminsiemeniä
– 5 rkl auringonkukansiemeniä
– 3 rkl kurpitsansiemeniä
– 2 rkl pellavansiemeniä
– 3 rkl pellavansiemenrouhetta
– 6 rkl leseitä (ruis/vehnä/kaura)
– 4 rkl mantelijauhetta
– 1 tl suolaa

Riko kananmunien rakenne kulhossa, sekoita mukaan kaikki loput aineet. Levitä uunipellille tasaiseksi levyksi, paista 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi sen ollessa vielä pehmeää – rouhi halutessasi päälle myllystä hieman merisuolaa ja anna jäähtyä.

Siemennäkkäri1

Kuten ohjeesta huomaa, niin helppoa tehdä ja lopputulos on herkullinen! Tätä siis kokeilemaan vaikka heti nyt viikonloppuna, jos kaipaa jotain ekstrahyvää itsetehtyä aamupalapöytään :) Tänään ja huomenna ehditte muuten vielä osallistua Arabian suloisen Piilopaikka-kattauksen arvontaan postauksessani täällä!

Huomenna siirrytään kalenterissa jo marraskuun puolelle, hui. Selasin tuossa juuri postausarkistojani ja huomasin ilokseni, että lokakuu on ollut ahkerin blogikuukauteni hetkeen. Aina välillä on vaikeaa yhdistää muu arki, työt tai opiskelut blogin ylläpitämiseen, mutta kiva huomata, että tässä kuussa on riittänyt kiireistä huolimatta puhtia postaamiseen. Toivotaan yhtä reipasta marraskuuta! ;)

12 thoughts on “Itsetehty siemennäkkäri

 1. Oi näyttää ihanilta! Tykkään itsekin kaikenlaisista näkkäreistä, hapankorpuista ja ruisnachoista yms. Täytyy ehdottomasti kokeilla, sillä se edellinenkin reseptisi (kurpitsakeitto) oli tosi hyvää! :P Kiitos kivoista resepteistä Jonna :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  1. Kaikki rouskuva on hyvää, hehe! Hei ihana kuulla, että kurpitsakeitto maistui :) Se on kyllä niin hyvää, ihan täydellistä syysruokaa. Kiitos itsellesi Anne piristävästä kommentista!

 2. Tuo on siis niin hyvää. :) Pitäisi taas tehdä. Nyt on tehty vain sämpylöitä ja korvapuusteja… ;)

  1. Oijoi! Sämpylöitä leivotaan usein meidänkin keittiössä, mutta osaisipa tehdä itse korvapuusteja :)

 3. Heippa Jonna! Kysymys ei liity mitenkään postaukseen, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen miten olet päässyt tekemään yhteistyötä Lexingtonin kanssa? Ottivatko he sinuun yhteyttä vai sinä heihin? Rakastan tuota merkkiä ja olisi itsekkin kiva tehdä heidän kanssaan yhteistyötä :)

  1. Moikka! Osallistuin muutama vuosi sitten erääseen merkin pressitilaisuuteen, minkä jälkeen heidän päästään otettiin yhteyttä – aika sattuman kauppaa siis, että päädyin yhteistyöhön heidän kanssaan. Olen kyllä tosi iloinen saadessani tehdä yhteistyötä brändin kanssa, joka on niin lähellä sydäntäni :)

 4. Vitsit tätä on pitänyt testata jo iäisyyden, mutta jotenkin aina sen unohdan! Ja jotenkin tuntuu hankalalta kun pitää noin monia erilaisia siemeniä olla, joita luonnollisestikaan ei löydy kaapeistani normaalisti :D Pitäisi piipahtaa Punnitse&Säästä kaupassa niin sieltä saisi kätevästi pienempiäkin määriä :)

  http://www.lindsaysdiaries.com

  1. Sama täällä, aina näiden testaaminen vaan jäi! Itse ostin siemenet Pirkan valikoimista, nekään pussukat eivät ole kovin isoja :) Ylijääviä siemeniä voi sitten helposti käyttää vaikka myslissä tai salaatin seassa, nam!

 5. Ihana ohje, täytyy heti kokeilla :) Ja ihana tuo juomalasi, kenen/mistä se mahtaa olla?

  1. Jes mahtavaa, että innostuit :) Toivottavasti maistuu sielläkin päässä! Näitä ihania laseja sain juuri synttärilahjaksi poikaystäväni äidiltä, nämä ovat Hobstar-merkkisiä ja ostettu Putiikki rannalla -kaupasta, esimerkiksi Helsingissä myy muistaakseni ainakin Nougat :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *