Työvaatekaapin kulmakivet

Vaatekaapin kulmakivet on postausaihe, jota toivotaan aina säännöllisin väliajoin täällä blogissa. Olen aina toisinaan pyöritellyt päässäni sen toteuttamista, mutta keksinkin itselleni sekä monille teistäkin ajankohtaisesti hieman tarkentaa otsikkoa, nimittäin työvaatekaapin kulmakivet. Työpukeutuminen tuntuu kiinnostavan useita, joten innostuin jatkamaan teemaa omien asujeni lisäksi kooten työvaatekaapin simppeleistä elementeistä!

Workwearessentials11. T-paita, 2. bleiseri, 3. huivi, 4. neule, 5. kauluspaita, 6. housut, 7. ballerinat, 8. rannekoru,
9. mekko, 10. farkut, 11. neulejakku, 12. toppi, 13. avokkaat, 14. kello – Tommy Hilfiger, 15. kynähame

Muutamilla perusvaatteilla pärjää pitkälle niin arki- kuin työvaatetuksessakin. Laadukas, nätisti laskeutuva t-paita, klassinen bleiseri,  kauniit ballerinat, pehmoinen ohut neule… Ja mikä parasta, monia näistä tulee käytettyä muutenkin kuin vain toimistolla, joten koko vaatekaappia ei tarvitse laittaa uusiksi vain työpaikan pukukoodin takia. Garderobia voi vielä täydentää työpaikalle sopivaksi istuvilla suorilla housuilla tai kynähameella, missä nyt sitten tunteekaan itse olonsa mukavaksi. Jos työpaikan etiketti sallii, voi suorat housut vaihtaa siisteihin farkkuihin, tai jos esimerkiksi bleiseri tuntuu liian jähmeältä, kävisi sen tilalle rennompi neuletakki- tai jakku. Vaihtoehtoja on siis monia!

Oma työvaatekaappini on varsin hyvällä mallilla, mutta silti sitä tuskailee joka aamu kaapin edessä, mitä ihmettä sitä pukisi taas tänään ylle. Tämä kollaasi olkoon siis muistutuksena itsellenikin, että jo niillä muutamilla perusjutuilla pääsee pitkälle, ja ne ovat vielä hyvin yhdisteltävissä keskenään :) Tästä siis inspiraatiota omaan ja toivottavasti myös teidänkin työpukeutumiseen, kivaa torstaita!

Linkit mainoslinkkejä / Commercial links

For a numerous times I’ve been asked to make a post about my wardrobe cornerstones. Recently I got an idea for a work wardrobe post, so here it comes! I’ve noticed many of you might be struggling with work wear, and “what to wear to work” is something I think myself every morning!

I think work wardrobe doesn’t have to be that complicated after all. All you need is a few simple basics that are easily combined together, such as classic blazer, a pretty blouse, a comfy sweater… And what’s best about them, you can wear these on your freetime as well. What are your work wardrobe cornerstones? :)

8 thoughts on “Työvaatekaapin kulmakivet

 1. Hyvä postaus, kiitos. Mun mielestä on ihanaa, että silkkihuivit ovat tehnyt paluun. Itselläni on aikamoinen kokoelma niin perittyjä kuin uutuksia ja ne kyllä tuovat jotain pientä extraa asuun. Töissä saa just asusteilla pientä piristystä jos joutuuu muuten noudattamaan tiukkaa etikettiä. Oletko sinä miten pitkä? Itse olen mini-kokoinen (160cm ja XS/S) ja unelmoin ihanista istuvista mustista suorista housuista mutta en ikinä löydä oikean kokoisia/mittaisia enkä ole löytänyt vielä ompelijaa joka osaisi toteuttaa mun visiot hyvin istuvista housuista:S Itse olen myös niitä lyhentänyt mutta….:D se on aina sellaista jälkeä–toinen housunlahje on lyhyempi tai jotain muuta haha. Onko sinulla mitään vinkkejä paikoista joista löytyisi vähän pienemmille ihmisille hyvän pituisia housuja? Unelmoin omasta italialaisesta räätälistä mutta kun kaikkea ei vaan voi saada. Pidä ihana päivä, Jonna:)

  1. Mäkin menin ja innostuin silkkihuiveista erään ihanan Balmuirin yksilön myötä! Täytyykin esitellä se pian :) Huivilla saa kyllä helposti tuotua sitä jotain yksinkertaiseen asuun.

   Olen varsin samaa kokoa kanssasi, sillä itsekin olen 160cm pitkä. Omat suorat housuni olen ostanut Zarasta viime keväänä, ihan parhaiten istuvat! Ei tarvinnut yhtään lyhentääkään. Kannattaa siis kurkata Zaran pökät, jos ei sitä omaa italialaista räätäliä ole vielä näköpiirissä, heh ;) Ihanaa viikonlopun odotusta sinne!

 2. Vaikka itse en tällä hetkellä tarvitsekaan työpukeutumista, on mielenkiintoista jälleen palauttaa hiukan mieleen noita kulmakiviä. Joten Suurkiitos taas postauksesta! :)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  1. Kiva kuulla, että tämä kuitenkin kiinnosti! Kiitos itsellesi, olet oikea päivän piristäjä aina kommenttiesi kanssa :) Mukavaa viikonlopun odotusta sinne!

  1. Näin on, niillä pötkii jo pitkälle! Olen pankkialalla, samoissa hommissa kuin viime kesänä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *