Kesä-Helsingin parhaat

Sain hetki sitten toiveen, josko voisin tehdä postauksen siitä, mitä kesäisessä Helsingissä tulisi ehdottomasti tehdä tai missä pitäisi käydä. Toinen lukija taas toivoi, että kirjoittaisin kesän bucket lististä, johon tämä samainen postaus vastaa myös aika hyvin. Meillä on ystävien ja läheisten kanssa muutamia paikkoja, jonne on päästävä joka kesä vuosi toisensa jälkeen – tässä niistä muutamia :) Suurin osa on varmasti monille tuttuja, mutta toivottavasti tästä löytyisi jollekulle jokin uusikin vinkki!

Ravintola Skiffer

Jos minun pitäisi viedä joku jonnekin erityisen kivaan paikkaan Helsingissä lämmintä kesäiltaa viettämään, olisi Kaivarin edustalla Liuskaluodolla sijaitseva Skiffer ehdottomasti yksi vaihtoehdoista. Tämä aina kesällä ovensa avaava pizzeria on ihan omaa luokkaansa, vai mitä sanotte alla näkyvästä mansikkavuohenjuustopizzasta? Eikun lautta Kaivarista kohti Liuskaluotoa –  saarella laskevaa aurinkoa katsellessa fiilis on ihan mieletön ja kesäinen Helsinki näyttää tällöin kyllä ihan parastaan.

Helsinki1

Töölönlahti & Sinisen Huvilan kahvila

Töölönlahti on yksi suosikkipaikoistani Helsingissä, ja vielä tarkennettuna siellä sijaitseva Sinisen Huvilan Kahvila, jonne palaan joka vuosi heti ensimmäisten lämpimien auringonsäteiden myötä. Pikkuruisesta sympaattisesta kahvilasta voi ostaa niin suolaista kuin makeaakin, mutta parasta paikassa ovat välittömän tunnelman lisäksi näkymät lahden yli. Tänne ovat myös karvakuonot tervetulleita!

Helsinki5

Helsingin saaristo & Ravintola Lonna

Ihan hävettää sanoa, kuinka harvoin olen käynyt missään Helsingin saaristossa. Olisi niin monta upeaa paikkaa, jonne pääsisi helposti lautalla, mutta jotenkin tulee vain niin harvoin hyödynnettyä näitä hienoja mahdollisuuksia. Viime kesänä teimme blogityttöjen kanssa retken ravintola Lonnaan, jota voin kyllä lämpimästi suositella! Tänä kesänä on ehdottomasti käytävä myös todella pitkästä aikaa Suomenlinnassa.

Helsinki9

Magnum Helsinki

Hyviä uutisia jäätelön ystävät, Magnum Helsinki on taas auki Vanhalla Ylioppilastalolla! Meillä on ystäväni kanssa ollut joka kesä suunnitelmissa käydä täällä herkuttelemassa, ja tänä vuonna vihdoin pääsimme kustomoimaan omat jädemme viime viikkoisissa avajaisissa. Magnumissa saa valita jäätelön kuorrutteen valko- tai maitosuklaasta, sekä kolme mieleistään höystettä – minä nautin omani kuivatuilla mansikoilla, vaahtokarkeilla ja suklaahipuilla. Suositteluni kaikille herkkusuille!

Helsinki4

Helsingin jäätelötehdas

Jäätelöllä jatketaan! Helsingin jäätelötehdas lienee monille tuttu ketju, mutta jos sinulta jostain syystä on jäänyt nämä järisyttävän hyvät jäätelöt maistamatta, niin kipinkapin lähimpään kioskiin korjaamaan asia. Oma suosikkini on mustikkajäätelö – plussaa myös hervottoman kokoisista palloista, ei siis kannata heittäytyä ahneeksi pallojen määrän suhteen. Yksikin on aika iso, kuten näette.

Helsinki3

Ravintola Tori

Yksi meidän joka kesäisistä must-paikoista on Ravintola Tori Punavuoressa. Täältä löytyy yhdet Helsingin parhaista burgereista, jotka maistuvat terassilla nautittuna vieläkin paremmilta. Koska mennään taas Toriin, tytöt?

Helsinki2

Café Ursula & Café Carusel

Kaivarin rantaan ei ikinä kyllästy, en ainakaan minä! Kahvittelemme joka kesä ystävien kanssa Café Ursulan terassilla, myös toisesta päästä löytyvä Café Carusel on mukava paikka istuskeluun. Kahvit merimaiseman äärellä – siitä ei paljoa kesäilta parane :) Oman viihteensä tuo myös viereisten benjihyppyjen katselu, monesti olen todennut, kuinka minä en kyllä uskaltaisi :D

Helsinki8

Lisäksi vielä samoissa maisemissa drinksutteluun Mattolaituri, jonne myöskin on päästävä joka kesä. Café Regatassa ja Café Birgitassa taas on ollut tarkoitus käydä jo ties kuinka kauan, ehkä tänä kesänä viimein!  Voi, kylläpä tulikin jo kaipuu lämpimiin kesäiltoihin, toivottavasti pian saataisiin jo vähän lisää lämpöasteita. Olisi muuten tosi kiva kuulla myös teidän suosikkipaikoista täällä Helsingissä, missä te viettäisitte ihanan kesäillan? :)

10 thoughts on “Kesä-Helsingin parhaat

 1. Kiitos vinkeistä! :) Näin Helsingin liepeillä asuvana on niin paljon kaikkea kivaa, mitä ei ole vielä nähnyt. Noi Torin hampparit on kyllä joskus vielä testattava! Jos käyt Suomenlinnassa, niin kannattaa käydä Lelumuseon kahvilassa paitsi tunnelmansa myös herkkuleivonnaisten takia!
  -Anni

  1. Eipä kestä, kiva jos oli mieleen! :) Ja sama täällä, vaikka on koko ikänsä asunut Helsingissä, niin on niin monta paikkaa, jotka ovat kuitenkin vielä kokematta. Kiitos vinkistä, Suomenlinna on kyllä ihan must-listalla tälle kesälle!

 2. Olipas hyvä postaus:) juuri sopivaan aikaan, kun viikon päästä olen helsinkiin tulossa. Magnummin jäätelöt on ehdottomasti käytävä syömässä.
  Ihanaa kesää sinulle. Täällä seurataan blogiasi ahkerasti, vaikka tulee kommentoitua harvoin :)

  1. Kiitos Jenna, mahtava kuulla että ajoituskin osui sopivasti! :) Kiva kun innostuit kommentoiman, ihanaa kesää sinullekin!

 3. Ihania paikkoja, ai että mä odotan kunnon kesää alkavaksi! Skifferin pitsat ja Magnumin jädet on kyllä ihan ykkösiä! Birgitassa kannattaa ehdottomasti myös käydä, heidän suloisen pieni, mutta älyttömän hyvä menu on namia :)

  1. Sama täällä, onneksi ensi viikko näyttää jo säätiedotusten osalta lupaavalta! Birgittaan on kyllä ehdottomasti päästävä, muiden kuvissa vilisseet burgerit näyttävät niiin hyviltä ;) Ihanaa viikonloppua, Natalia!

 4. Ihana postaus ja älytöntä, että olisin valinnut itse täysin samat paikat Ravintola Lonnaa lukuunottamatta, sillä siellä en ole vielä ehtinyt käymään.

  Tykkään todella paljona blogisi ulkoasusta ja raikkaita postauksiasi on aina kiva lukea! (:

  1. Kiitos ja onpa hauska kuulla, että meillä olisi samat lempparit! Lonnassa suosittelen kyllä käymään, on ihanan virkistävä kokemus lähteä syömään noin rauhaisaan paikkaan poissa keskustan hälinästä :)

   Lämmin kiitos myös kehuista, toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin! :)

 5. Kaivari on mun ykköslemppari paikka Helsingissä :)
  Magnumin jätskit, Cafe Regatta ja Birgitta ja Torin hampparit on maistettava tänä kesänä!
  Sinun vinkistä kävin viime kesänä tuolla Sinisen Huvilan kahvilassa ja tykkäsin kovasti, ihanat maisemat ja mielettämän hyvät munkit<3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *