Viikonloppumenu

Meillä on usein tapana viikonloppuisin tehdä poikaystävän kanssa yhdessä vähän jotain parempaa ruokaa. Arkena ei ruuan kanssa tule hirveämmin hifisteltyä, vaan ruuanlaitosta on tarkoituksena selvitä yleensä mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.  Viikonloppuna onkin kiva käyttää keittiössä vähän enemmän aikaa ja valmistaa yhdessä jokin herkkuateria, meidän molempien suosikkeihin kuuluvat pihvit erinäisine lisukkeineen sekä itsetehty pizza. Viimeksi sain kyllä aikamoista hemmottelukohtelua, eikä minun tarvinnut liikuttaa eväänikään pizzan valmistuessa keittiössä, oih mikä onnentyttö olenkaan kun on ruuanlaitosta pitävä mies!

Alusta loppuun itsetehty pizza on kyllä loistava viikonloppuruoka! Itse vaivattu pohja on kaiken A ja O, toistaiseksi olemme tehneet ihan tavallisen pohjan, mutta minua kiinnostaisi joskus kokeilla myös hehkutettua kananmunapizzaa. Toisaalta, jos kerta pizzaa syödään, niin saahan se nyt olla ihan ehtaa tavaraa ;) Meidän herkkupizza koostuu pestolla ja tomaattikastikkeella maustetusta pohjasta, mozzarellasta, kirsikkatomaateista, parmankinkusta ja rucolasta, joista kaksi viimeistä laitetaan päälle vasta uunissa paistamisen jälkeen. Päälle vielä rouhaisu mustapippuria sekä kevyt loraus oliiviöljyä, ah!

Ja kuka sanoo, että pizza ja punaviini kuuluvat vain hämyisiin syysiltoihin? Pääsimme yhteistyössä Vinea Museumin kanssa maistelemaan espanjalaista Vinea Museum Tempranillo Crianza -punaviiniä (12,58e), joka sopii hyvin liharuokien kaveriksi, mutta oli oiva pari myös pizzalle. Viiniä kuvataan rotevaksi ja täyteläiseksi viiniksi, ja pehmeän makunsa myötä tämä nousi kyllä yhdeksi omaksi suosikkipunkukseni. Plussaa myös kauniista etiketistä! Etiketti ei ehkä ole se tärkein ostopäätökseen vaikuttava tekijä, mutta ehdoton plussa kuitenkin – kaunista pulloa voi pitää esillä illallispöydässä. Ja näin upean etiketin vaikka matchata asuunkin, hehe.. ;)

Tässä siis vinkki viikonlopun menuun, mikäli on vaikeuksia keksiä, mitähän hyvää sitä laittaisi. Minä en kyllä kyllästy tämän pizzan täyteläiseen mutta raikkaaseen makuun ikinä! Kattauksen koristeeksi vielä tulppaaneja ja kauniit punotut lautasliinarenkaat, niin johan saa pizza ja punkku keväisen silauksen :)

Yhteistyössä Vinea Museum

21 thoughts on “Viikonloppumenu

 1. Kerran oon tehnyt kananmunasta pizzapohjan, ja vaikka se hyvää olikin, niin ei kuitenkaan läheskään yhtä hyvää kuin ihka “aito” pizzapohja! :D Kokeilin jälkeen on siis pysytty siinä tutussa ja turvallisessa.. ;)

  1. Ehkä se täytyy kuitenkin joskus testata, mutta ihan totta, että ihan aito ehta pizza on oma juttunsa ;)

 2. Meillä tehdään tänään siis pizzaa :) kiitoa vinkistä. Vois tuon viininkin vaikka käydä hakemassa testiin :)

 3. Mitä kynsilakkaa sulla on kuvassa? :) Ja lisäksi tähän postaukseen liittymätön kysymys. Oon jo iät ajat haaveillut ostavani jonkun kalliimman laukun. Oon miettinyt niin mulberryn Alexaa värissä oak, neverfull gm monogrammia kuin longchampin Roseauta. Alexaa oon himoinnut jo kolmisen vuotta raaskimatta kuitenkaan ostaa. Sulla oli ilmeisesti yhdessä vaiheessa Roseau. Tykkäsitkö? Vuittonin kuoseille olen lämmennyt vasta hiljattain (kiitos sun onnistuneiden asukuvien!) mutta mun mielestä neverfullit on vähän ylihintaisia canvaslaukuiksi ja pelkään antavani vääränlaisen kuvan itsestäni :/ Jospa sitä löytäisi jonkun uudenveroisen second hand yksilön vielä joku päivä :)

  1. Mulla on tässä Essien Too Too Hot, tosi kiva kesäsävy! Roseau oli minulla kyllä muutaman vuoden, kunnes myin sen eteenpäin. Mua itseäni ärsytti sen epäkäytännöllisyys ainakin omassa käytössäni, hihnat ovat tosi lyhyet, eikä laukkua ole kovin mukava kantaa niin täytenä. Alexaa voin suositella niiin lämpimästi, rakastan laukkua edelleen!! Se on niin kätevä pitkän hihnan kanssa ja vetää sisäänsä paljon tavaraa, ainoa miinus siitä, että nahka ei kestä huonompia sääolosuhteita ja pisarat näkyvät herkästi. Neverfullien hinnat ovat tosiaan aika hurjia tänä päivänä, mutta niitä onneksi voi löytää aika hyvin käytettynäkin, kuten minäkin löysin :) Monogram on tosi kaunis ja moneen sopiva kuosi, canvas taas hyvä kun kestää lähes mitä vaan!

 4. Munkin mielestä itsetehty pitsa on kaikkein parasta! pakko kyllä tehdä noilla teidän täytteillä pitsa joku päivä, meillä kun yleensä mennään perinteisellä ällöllä kinkkusuikale-herkkusieni-tonnikala-katkarapu-salamisuikale-ananas-juustoraaste linjalla, koska poikaystävä on sellainen perus suomalainen juntti ettei mikään uusi ja “erikoinen” kelpaa ;D
  Ja tosiaan onnentyttö täälläkin, harva se päivä saan istuskella sohvalla ja tuoksutella kun ruoka valmistuu! Meillä onkin hyvin jaettu kotityöt, poikkis tiskaa ja kokkaa, minä siivoan sitten muuten :D Vähän on viime vuosikymmeninä mennyt roolit uusiksi, kun nykyään nuo miehet viihtyvät tuolla keittiössä… :D

  1. Haha, miehekäs monen lihan pizza :D Meillä tuo toinenkin puolisko tykkää tästä pizzasta kovasti! Totta muuten, mullakin kaveripiirissä on todella monesti niin, että poikaystävä kokkailee enemmän. Onnekkaat tytöt, hih ;) On ihanaa, kun toinen tykkää kokkailla ja tekee vaikka mitä hyvää!

 5. Nam. Pitsa on kyllä ihanaa. Meillä se on usein esim. perjantai-iltapala. :) Välillä käytetään ihan valmispohjiakin, mutta usein tehdään itse. Parmankinkkua voisikin kokeilla. ;)
  Ihanaa viikonloppua muru! :)

  1. Nam, kuulostaa hyvältä! Valmispohjia olen minäkin käyttänyt, mutta kyllähän tämä itsetehty tuo ihan oman silauksen :) Ihanaa viikkoa sinne koti-Suomeen <3

 6. Onpas nätti paita, mistä se mahtaa olla? :) Itsetehty pizza on parasta, huomenna täytyy itsekin tehdä!

 7. Hyvältä näyttää! Itse en pizzoista ennen niin välittänyt, kunnes maistoin “maailman parasta pizzaa” Napolissa, ja se suorastaan muutti maailmani! Purkkamainen pohja, Vesuviuksen tuhkaisessa maaperässä kasvatetut tomaatit ja puhvelimozarella…se oli pääsylippu taivaaseen 4 eurolla. :)

  ps. aivan ihanat Lexingtonin lautasliinarenkaat! Mistähän tuollaiset saisi metsästettyä, ovatko myynnissä enää vai vanhempaa sesonkia?

 8. Aivan ihana tuo sun paita! Mistä sellaisia saa? Ja tuo pizza… mmm näyttää niin herkulliselta :)

 9. Moikku Jonna! Jälleen kerran järjettömän kauniita kuvia ja ihanan pirteä postaus :) Mistä nuo siun lautasliinat ja -renkaat mahtavat olla peräisin? :) Ainiin ja tervetuloa takaisin keväiseen Suomeen, menneellä viikolla oltiin meidän killan rankalla Vaasassa asti ja jopa siellä näytti kevät tekevän tuloaan :)

  1. Heippa! Kiitos paljon ihanista kehuista :) Servetit ovat Riviera Maisonilta, renkaat taas Lexingtonilta parin kesän takaa, hieman vastaavia on tälläkin hetkellä myynnissä. Heh, tuotiin sopivasti kevät mukanamme, kun on luvattu kivoja lämpöasteitakin tänne! Huomenna sitten takaisin Vaasaan, toivottavasti on aurinkoa luvassa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *