Iho talvikuntoon

Joku sattui esittämään kommenttiboksin puolella toiveen ihonhoitotuotteista juuri kun olinkin kaavaillut sellaisen toteuttamista taas tovin jälkeen. Tuotteet ovat pysyneet pääosin samoina edellisestä postauksesta, mutta josko näistä vielä löytyisi jollekulle uusia tuttavuuksia :) Ihoni on siis atooppisen kuiva, joten kasvojen iho vaatii etenkin näin talvisaikaan hyvin paljon huolenpitoa. Vaikka kaipailenkin valkoista joulua, niin ihoni sen sijaan ei tosiaankaan ikävöi paukkupakkasia!

Aloitetaan kylpyhuoneen kaapista löytyvistä Lumenen kolmikosta, jotka ovat kaikki luottotuotteita jo pidemmän ajan takaa. Arctic Aqua-sarjan Kosteuttava ja Tasoittava Tehohoito on aivan ihana geelimäinen nopeasti kuivuva seerumi, jota laitan aamuisin päivävoiteen alle. Yövoiteen alla taas käytän pari painallusta Vitamin C-sarjan öljymäistä Ravitsevaa seerumia, jota tätäkin on kulunut jo useampi purnukka käytössäni.

Silloin kun iho on oikein hilseilevän kuiva ja kiristävä otetaan järeämmät aseet käyttöön. Sensitive Touch-sarjan Rauhoittava Kosteusnaamio sopii erityisesti couperosa-iholle, omakin ihoni kun on kovin herkkä ja punoittava. Alle laitan ensin jompaakumpaa edellä mainituista seerumeista ja sitten oikein reilu kerros naamiota iholle vaikuttamaan. Korppukuiva ihoni imaisee paksunkin kerroksen nopeasti, minkä jälkeen pyyhkäisen paperilla vain kevyesti kasvoja jättäen naamion kuitenkin yöksi vaikuttamaan. Aamulla iho on silkinpehmeä!

Toinen vahvasti edustettu merkki ihonhoitotuotteissani on Clinique, jolta suurin osa voiteistani on peräisin. Talven tullen päivävoiteena käyttämäni Dramatically Different Moisturizing Lotion saa astua syrjään ja tilalle tulee koostumukseltaan geelimäinen Moisture Surge. Tämä tuntuu aivan ihanan pehmeältä ja kuivuu nopeasti, minkä jälkeen voi huoletta pyöritellä kasvoille mineraalimeikkipohjan. Yövoiteena taas toimii Moisture Surge Intense, joka on sisartaan hieman tuhdimpaa ja kosteuttavampaa.

Löytyy tuotteiden joukosta yksi uusikin tuttavuus, nimittäin syksyllä blogin kautta saamastani Dr. Hauschkan paketista paljastunut Ice Plant Face Cream. Olen vielä varsin ummikko luonnonkosmetiikan kanssa, joten mielenkiinnolla otin näitä merkin tuotteita testiin. Suosikikseni nousi tämä erittäin kuivalle iholle tarkoitettu voide, jota käytän Cliniquen kanssa vaihdellen öisin. Tämän sanotaan sopivan erityisesti kutisevalle iholle, eli juuri meikäläisen kasvoille! Näppärän kokoinen pumppupullo kulkee myös hyvin mukana reissatessa.

Siinä olisi omia tehokeinojani kylmää talvea vastaan :) On kyllä kiva, kun on onnistunut löytämään juuri omalle (vielä varsin vaikealle) iholleen sopivat tuotteet. Oliko mikään näistä tuttu teille?

I got a request to make a post about my skin care and I’d been planning on making one for a while now. Most of the products might be already familiar for you from my earlier posts, but maybe someone could find herself a new favourite here. These first three products come from Lumene. I use this Skin Perfecting Moisture Booster under a day cream, whereas at nights I’ll switch it to the Radiance Cocktail. When my skin feels absolutely dry it’s time for a moisturizing mask which I’ll leave for a night.

Clinique is my other favourite when it comes to skin care. This Moisture Surge is the one that I use as a day cream during the winter, it feels amazingly soft and dries quickly so that you can apply your foundation. Moisture Surge Intense then again is a lot richer so I use it as a night cream. A while ago I also got a chance to try some of Dr Hauschka products and this Ice Plant Face Cream has moved to my bathroom ever since. It’s suitable for a very dry and itchy skin so it’s perfect for me and I like to alternate it with Clinique.

Here’s my winter survival kit! Do you have any similar favourites of your own? :)

1 thought on “Iho talvikuntoon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *