Pientä uutta kotiin

Kerroinkin käyneeni viime viikonloppuna sisustusostoksilla ja lupasin esitellä näitä pieniä löytöjäni vielä tarkemmin niiden löydettyä paikkansa. Kaipaan kotiini vielä paljon erilaisia yksityiskohtia ja koriste-esineitä kuten tekstiilejä, valaisimia, valokuvakehyksiä… Kaikkia näitä olisi ostoslistalla, mutta kuten sanottua, hiljaa hyvä tulee :)

Visiitti Ikeaan oli varsin tuottoisa ja löysin monia etsimiäni juttuja. Gantin kesäisen raidallinen koristetyynynpäällinen sai siirtyä talviteloille tämän ruudullisen tultua tilalle. Sävy sopii hyvin Villa Stockmannin palmikoituihin päällisiin ja ripaus punaista tuo vähän joulun tuntua! Parastahan tässä oli tosiaan hinta, päällisillä oli hintaa huimat viisi euroa kappale.

Kynttilöitä voisin sijoitella vaikka joka nurkkaan ja nappasinkin mukaani pari kappaletta näitä hopeisia jalkoja. Matalampi löysi paikkansa sohvapöydältä Kivi-tuikkujen seuraksi, toinen taas TV-tasolta By Malene Birgerin kynttilän viereen. Hankintalistalla olisi vielä muutamia tuikkukuppeja tuomaan tunnelmaa.

Riviera Maisonin rottinkinen tarjotin sen sijaan ei ole mikään tuore ostos, vaan jo kesältä, mutta se löysi uuden käyttötarkoituksen. Neljän hengen ruokapöytä on minulla arkikäytössä sen verran iso, että siihen voi helposti asetella jotain hieman ylimääräistä ilman ahtautta. Ajattelin ensin jotain valkoista puista tarjotinta, kunnes tämän pyörittyä tielläni keittiössä päätin laittaa sen nätisti esille, rottinkia kun löytyy ripoteltuna pitkin asuntoa. Asettelin tarjottimelle tenttiviikkoa piristämään ihan vaan tiistaikukat sekä tuoksukynttilän. Viereinen RM:n kerrospurkki kaipaisi täyttöä, kaikki cashewpähkinät ovat kadonneet parempiin suihin…

Keittiöönkin on päätynyt jotain ihan pientä uutta. Jostain syystä tykkään hirveästi keittiöpyyhkeistä (ja okei, myös kylpypyyhkeistä), niitä saa koristaa raikkaat raidat taikka maalaisromanttiset ruudut. Tämä Linumin pyyhe paljastui osana ystäväni antamaa syntymäpäivälahjaa, kuinka hyvin voikaan tuntea toisen maun! Ja niin, arvatkaa onko tuo pirun puska enää hengissä muutaman päivän jälkeen? Alan uskoa sen kuihtumisen syynä olevan valonpuute… Jonnan kootut basilikakertomukset saavat vielä jatkoa, en suostu luovuttamaan!

Kuvat on muuten otettu uudella kameralla, jonka posti toi testattavakseni pari päivää sitten. Kameraa tutkiessa olin kuin pieni lapsi jouluaattona, joskin kuvattuani pari vuotta yhdellä ja samalla rakkaalla vempeleellä olin aika hukassa nappuloiden ja säätöjen kanssa. Tässä siis ensimmäiset testikuvat, kamerasta lisää myöhemmin harjoiteltuani hieman ;)

Tänään vielä viimeinen tentti muutamaan viikoon, joten oikein makoisaa viikonloppua kaikille!

Like I already told you, I did some decor shopping last weekend. I bought a little something for my home and I managed to find exactly what I was looking for. These checked shams with a hint of christmassy red found their place next to the knitted ones. I also bought some new candles, since I like to have a lot of them when it’s cold and dark outside. That rustic tray isn’t actually new, but I found a new way to use it! I also love kitchen towels, so I was excited when I got this as a present from my dear friend.

I took these photos with a new camera, that I got a possibility to test for a while. I’ve been using the same camera for two years now, so you can imagine that there were some difficulties with the new one at first! I’ll tell you more about it later after practising for a little longer :)

Have a wonderful weekend everyone!

28 thoughts on “Pientä uutta kotiin

 1. Voi kuinka nättiä kodissasi on :) Ihania pieniä yksityiskohtia! Hih, jos minun ruokapöydällä olisi tuollainen herkkupurnukka olisi se alta aikayksikön tyhjä ;D

  Minulla on kamala kamerakuume! Tekisi kivasti mieli päivittää pieni PEN E-PM1 kamera uudempaan, PENeissä ajattelin kuitenkin pysyä. Kehtaatko paljastaa jo näin kommenttiboksissa että onko uusi kamerasi edelleen PEN sarjaa ja mikä malli olisi? :)

 2. Ihania, Jonnamaisia juttuja! :-)
  Mä tykkään myös kynttilöistä hirmuisesti ja niitä kyllä löytyy. Täällä päin on Lexington-viikonloppu paikallisessa sisustusputiikissa, joten pitää suunnata tutkimaan… ;-)
  Ihanaa viikonloppua muru! :-)

 3. Kynttilät ovat parasta talvessa!:) itsekin voisin laittaa niitä vaikka kuinka paljon aina vaan mihin mahtuu ;). Mutta ihania sisustushankintoja olet kyllä tehnyt! Pääsisipä sitä sisustamaan myös omaa asuntoa piakkoin!

 4. Oi että miten kaunista :) meillä oli kanssa yhdessä vaiheessa tuollainen Riviera Maisonin tarjotin ja oli todella ihana, harmi että enää ei ole !

 5. Kiitos ihanainen :) Pieniä yksityiskohtia kaipaisin kyllä vielä paljon lisää, mutta eiköhän niitä tule tänne vielä ajan kanssa ripoteltua.

  Voin paljastaa, että kokeilin vaihteen vuoksi vanhaa tuttua Nikonia! Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen PEN Lite E-PL5:een, mutta nyt kun valokuvauksen salat ovat tulleet tuon myötä enemmän tutuiksi, tahdoin laittaa taidot koetukselle täyskennoisen järjestelmäkameran kanssa. PENistä en tule kyllä ikinä luopumaan, niin rakastunut olen tuohon pieneen ja pippuriseen kapistukseen :) Suosittelisin sinullekin kyllä minin sijaan Lite-mallia, kun sinäkin kuitenkin ymmärrät jo paljon valokuvauksesta, niin siinä säädöt ym. ovat vähän paremmin käden ulottuvilla :)

 6. Hih, kiva jos on minun näköisiäni ;) Kävin juuri nappaamassa muutamia tuikkukuppeja Indiskasta mukaani! Oi että, Lexington-viikonloppu kuulostaa paremmalta kuin hyvältä. Kerrohan sitten, löytyikö sieltä jotain kotiin!

  Ihanaa viikkistä sinnekin <3

 7. No eikö, kävinkin juuri ostamassa muutamia tuikkukuppeja ja nyt innoissani ripottelen niitä täällä ympäri kotia tasot täyteen :D Tiedän tunteen sisustuskaipuusta, onneksi tuollaisilla pienillä elementeillä voi kuitenkin sisustaa omaa huonettakin :)

 8. Ei ole OM-D:n jälkeä, vaan lähdin jopa vähän vieraille teille merkin suhteen ;) Hih ihana sinä, luulen tosin että ennemmin kannattaisi kääntyä Cherryliinin puoleen.. :D

 9. Tosi kauniita <3 Olen itekin ajatellut ostaa tuollaiset kynttilänjalat. Katsotaan nyt, kun ensin vaihdan ensin asuntoa :)

  Muuten, kysymys :) Mitä Blogger-pohjaa käytät? Kuvasi ovat tosi kauniisti ja siististi, ilman automaattisia varjostuksia, joita Blogger ainakin Simple-mallille tekee. Miten teet sen? Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

 10. Heippa! Kysyn omia kokemuksiasi että kuinka aikaisin kauppakorkean valmennuskursseille pitäisi ilmottautua? :) Ja kun valmistuit ylioppilaaksi piditkö “välivuoden” että pääsit kunnolla lukemaan pääsykokeisiin, vai luitko ylioppilaskirjoitusten ohella? Esim kun jotkut valmennuskurssit alkaa jo syyskuussa niin nehän menevät kevään kirjoitusten kanssa “päällekkäin” lukemisen kannalta? :)

 11. ….vielä lisäykseksi edelliseen kommenttiin että osaatko suositella jotain tiettyä valmennuskurssia helsingin suunnalta? :)

 12. Moikka! En tarkalleen enää muista koska itse ilmottauduin, mutta niiden kanssa kannattaa kyllä olla mahdollisimman ajoissa liikkeellä. Olisinkohan ilmottautunut juuri joskus loka-marraskuun tienoilla? Ylioppillaskeväänäni ostin kyllä kirjat, mutta lukeminen jäi yo-urakan jälkeen niin vähäiselle, etten käynyt lopulta edes kokeessa. Kaiken kaikkiaan pidin siis kaksi välivuotta, kun en vielä seuraavana keväänä päässyt opiskelemaan, vaan vasta toisella varsinaisella yritykselläni :)

  Minun neuvoni on, että kannattaa kyllä ehdottomasti keskittyä ensin täysillä ylioppilaskirjoituksiin ja sitten vasta pääsykokeisiin. Arvosanoista voi olla hurjan paljon hyötyä pisteisiin, kuten itselläni, joten jo senkin kannalta kannattaa priorisoida :)

 13. Kävin ensimmäisellä hakukerralla Takuuvalmennuksen kurssin ja se oli ihan OK, tosin luennoitsijoiden tason välillä oli tosi paljon eroja. Lisäksi jokaista aihetta käsiteltiin vain viikko, joten hirveän syvällisesti ei niitä ehditty käymään läpi ja kurssi alkoikin muistaakseni vasta huhtikuun tienoilla.

  Tänä vuonna taas kävin Supermasterin legendaarisen Hentusen kurssin, ja vaikka se on todella tyyris, niin ehdottomasti joka pennin arvoinen!! En voi tarpeeksi kehua kurssia ja itse vetäjää, joka on niin omistautunut tekemälleen työlle ja sille tavoitteelle, että kurssilaiset saavat unelmiensa opiskelupaikan. Kurssi alkoi tammikuun lopussa ja kesti koko kevään aina kesäkuuhun asti. Aiheita käsiteltiin kattavasti, kaikista eniten hyötyä oli kuitenkin varmasti hänen pitämistään mini- ja maksikokeista, joissa tuli käytyä läpi paljon pääsykoeaiheisia kysymyksiä. Taisipa sattua jotain samoja kokeeseenkin :) Hentuselta on myös mahdollista hankkia pelkät materiaalit sisältäen kirjatiivistelmät ja kokeet, tiivistelmät olivat myös mielettömän hyviä!

  Siinäpä tuli kehuja kerrakseen, kysy vaan jos on vielä jotain mielessä :) Valtavasti tsemppiä kirjoituksiin sekä tulevaan pääsykoekoitokseen!

 14. Voi miten kauniita kuvia ja kivoja juttuja oletkaan kotiisi löytänyt :) Itse odotan kyllä niin innolla että pääsen sisustamaan uutta asuntoamme!! :) Muuten, etsin laptop casea, sinullahan on se vaalea Marc Jacobs. Onko se ollut kestävä käytössä ja pyysyykö se siistinä? :)

 15. Moi, täytyy tulla tännekin kertomaan, että minulla on ollut samanlaisia nuukahtamisongelmia basilikan kanssa, mutta olen löytänyt siihen ratkaisun! Olen nimittäin antanut sille reilusti vettä, muutamankin kerran päivässä, ja jos kukaan ei ole kastelemassa olen huoletta jättänyt sen seisomaan vesilautaselle. Toimii ainakin täällä :D

  t. emilia:)

 16. heips.ostin,juuri samat tyynyn päälliset.sitten mietin,että raaskinko ostaa stockalta gantin neule peiton.ruskean.toinen jalka,oli jo ulkona,kun käännähdin takaisin ja menin hakemaan peiton ja äkkiä kassan kautta kotiin,ettei vaan enää muuta kerry mukaan.vaihdatko aina talveksi toiset tyynynpäälliset ja petivaatteet?minä vaihdan aina keväällä ja syksyllä.

 17. Voi kiitos muru :) Voin kuvitella, että siellä nostaa aikamoinen sisustuskuume jo päätään! Ja kyllä vaan, multa löytyy vaalea Marc by Marc Jacobsin suojus ja se on ollut viime aikoina ahkerassa käytössä näin reissatessa sekä luennoilla. Se on oikein jykevä ja kestävä ja säilynyt siistinä, joten iso peukku täältä! :)

 18. Moikka Emilia! Kiitos vinkistä, yritinkin viimeksi antaa basilikan oikein lillua vedessä, mutta niin se vaan ressukka taas nuukahti parin päivän sisällä.. Luulen että se johtuu tosiaankin pimeydestä, keittiössä kun ei ole ikkunaa niin se ei varmaan saa tarpeeksi valoa :/

 19. Heippa! Viltti sopii varmasti hurjan hyvin päällisten kanssa :) Tykkään vaihtaa osan koristetyynyistä kauden vaihtuessa, kevääksi raikkaampaa raitaa ja näin talvella taas talvisempaa ruutua. Pienillä teoilla saa kivasti uutta ilmettä sisustukseen! Mukavaa sunnuntain jatkoa, Sirpa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *