Perjantaitoivotukset

Heippa vaan kaikille! Täällä kotiuduttiin hetki sitten syksyn ensimmäisestä tentistä, jonka kanssa krhm tapaamme kyllä joulukuussa uudestaan. Kulunut viikko meni tiiviisti erään koulutyön parissa, joten tenttiin lukeminen jäi ihan kertakaikkisen surkealle tasolle. Noh, ainakin työ on nyt kunnialla palautettu ja tentin uusinta merkattu kalenteriin ;)

Mitä tästä opimme, ensi kerralla aloita hyvä nainen ne työt ajoissa ennen deadlinea! Toisekseen, tästä lähin pidän aina jossain keittiön kaapin syvimmässä nurkassa suklaapatukkaa pahan päivän varalle. Parina viime päivänä tänne kotiin linnottauduttuani on ollut niiin hirveä makeanhimo, että olen pistellyt poskeen kasan mandariineja (ja käynyt kuin mikäkin sokerihiiri epätoivoisesti kaikki nurkat läpi, olisiko missään mitään hyvää). Mona ehdotti hänelle valitellessani kuivattuja viikunoita, mitkä on teidän parhaat niksit makeannälän karkoittamiseen?

Nyt olisi aika pistää koti täällä kuntoon ja pakata taas tavarat viikonloppua varten, sillä suuntaan kotiin Helsinkiin. Huomenna olisi tarkoitus juhlistaa synttäreitäni tyttöjen kanssa, sunnuntaina taas vietellään tädin pikkuisen ristiäisiä. Jossain välissä pitäisi myös ehtiä etsiskellä jotain päälle pantavaa ensi viikon Gloria Blog Awarseihin.. Kiireinen viikonloppu siis tulossa, oikein ihanaa perjantaita kaikille! :)

Just a quick hello and wishing you all a great Friday! :) I just came home from an exam and oh boy – we’ll definitely meet again in December. At least I finished my essay in time! Now it’s time to clean my home a bit and pack my bags to spend a weekend in Helsinki. Tomorrow we’re going to celebrate my birthday with a bunch of my girls, and on Sunday it’s my nephew’s christening party. So I’ve got a busy weekend ahead! Hope you all have a great weekend :)

36 thoughts on “Perjantaitoivotukset

 1. Voi, onko minulla mennyt jotakin ohi.. Nimittäin oletko sinä ihana mennyt kihloihin? :)

 2. Viikunoista en juuri välitä, mutta taatelit on tosi namia ja toimii karkkeina! :) Itse syön tällä hetkellä suklaarahkaa, ihanan täyttävää, mutta vie myös makeannälän. Se syntyy maitorahkasta, steviasta, sokerittomasta kaakaojauheesta ja kylkeen vielä vähän maapähkinävoita!

 3. Kuivatut taatelit ovat myös hyvä niksi, alkaa hampaita välillä oikein kolottaa kun sattuu makeampi yksilö suuhun :D

 4. Ihana tyyli ja blogi sinulla! :) siskoni vinkkasi minulle blogistasi muutama päivä sitten ja nousitkin jo ensikurkistuksella lempparibloggaajieni joukkoon. Haaveilen itsekin salaa opiskelevani jonain päivänä kauppatieteitä vaikken ole sitä vielä juuri kenellekään maininnutkaan. :D joka tapauksessa mahtihyvä blogi ;)

 5. Mahtavaa viikonloppua ja ennenkaikkea ihania ristiäisiä! <3

  p.s lukusuklaata on aina oltava kaapinpohjalla jemmassa ;)

 6. On kyllä ihan kamalaa kun karkkihammasta alkaa kolottaa oikein kunnolla! Yleensä teen silloin jonkun smoothien tai juon Pukka peppermint&licorice teetä. Eihän ne nyt kunnon suklaapatukkaa korvaa, mutta pientä ensiapua. Ihanaa viikonloppua!

 7. Mä tein viime viikonloppuna suklaamarenkeja. Aika näppäriä herkkuja makeanhimoon, jos kaapista löytyy munia ja kaakaojauhetta! Ja jos ei mietitä sitä sokerin määrää, niin nehän ovat periaatteessa terveellisiä sisältäen paljon proteiinia! ;) Ohje löytyy täältä. Mullakin oli tänään viimeinen tentti, nyt saa ainakin pari päivää hengähtää ennen seuraavia koulukiireitä.. :)

 8. Hei luinkin näistä juuri jostain muualtakin! Kuulostaa jokseenkin epäilyttävältä, mutta täytyy varmaan testata. Ohhoh, ihanan kuuloinen rahkaherkku! Kiitos kovasti vinkeistä :)

 9. Voi että, kiitos hurjan paljon piristävästä kommentista! Aivan ihana kuulla, että olet löytänyt tänne siskosi vinkistä ja kiva kun jätit vielä jäljen itsestäsi :) Toivottavasti haaveestasi tulee vielä totta, sitä tunnetta ei kyllä voita mikään!

 10. Kiitos ihana! Täällä jännitellään jo pikkuisen tulevaa nimeä.. :) Ja tuo lukusuklaan tärkeys opittiin nyt kyllä kantapään kautta, hih!

 11. Olin jo niin epätoivon partaalla, mutta en kuitenkaan jaksanut raahautua kauppaan.. :D Smoothie olisikin ollut hyvä idea, eilen illalla rahka mehukeiton kera toimi myös aika mukavasti. Ja nyt ostin junamatkalle sen pirun suklaapatukan ;) Ihanaa viikonloppua sinnekin!

 12. Hitsi, tuohon olisi löytynyt aineksetkin kaapista! Kiitos vinkistä, täytyy pitää ohje mielessä seuraavaa epätoivon hetkeä varten ;) Ja voi että kun tuli vesi kielelle tuosta Crème brûléesta, se on suurinta herkkuani!

  Nauti hetken kiireettömyydestä! :)

 13. Hei Jonna,
  Täytyy jättää sinulle viesti. Olen aivan eri ikäinen kuin sinä, 37-vuotias kahden lapsen äiti ja korkeassa asemassa työssäni. Eli aivan eri elämäntilanteessa! Mutta ah, että nautin kauniista blogistasi ja erityisesti tosi klassisesta ja kauniista tyylistäsi. Olet kerta kaikkien suloinen nuori nainen ja pysyn lukijana jatkossakin.
  J.

 14. Ootko ajatellut tehdä jossain vaiheessa Vaasa-postausta? En tiedä muista, mutta ainakin minulle Vaasa on ihan tuntematon paikka (huomaa että olen syntyperäinen helsinkiläinen, koska en vielä vähän aikaa edes tiennyt missä päin Suomea koko paikka edes sijaitsee.. ja sijainti tuli kyllä ihan yllätyksenä :D), ja sen takia olisi siis kiva saada jotain kuvia siitä miltä Vaasa näyttää, ja mitä Vaasassa on jne :)

 15. Taatelit, rusinat ja kuivatut hedelmät ylipäätään siihen makeanhimoon. Myö kaurakeksit, joista en muuten välitä ovat pahan päiuvän varana :)

 16. hahaa ai että, itsellänikin pakko olla aina kaapin perukoilla suklaata! sitten kun se himo iskee, niin sitä on vaan saatava :D

  mukavaa viikonloppua!:)

 17. Hei, Lämmin kiitos kommentistasi! Et tiedäkään, miten äärimmäisen ihanaa on saada tällaista palautetta :) Ihan mahtavaa kuulla, että sieltä ruudun takaa löytyy niin erilaisia lukijoita, sanon aina että silloin tuntee tehneensä jotakin oikein. Iso kiitos aamuni piristämisestä, toivottavasti viihdyt blogini parissa jatkossakin!

 18. Hei tuohan on kiva idea :) Tällä hetkellä tosin luonto alkaa olla aika ankean näköistä nyt kun lehdet ovat pikkuhiljaa tippuneet puista eikä ole vielä lunta, mutta katsotaan jos jossain vaiheessa ehtisin tehdä pienen kuvauskierroksen. Minäkään en ollut eläessäni käynyt Vaasassa ennen pääsykoetta, mutta viihdyn siellä nyt kyllä mainiosti! Se on pieni, kodikas ja kaunis kaupunki :)

 19. Oijoi, kaurakeksit! Miten olenkaan unohtanut ne, mulla tulee välillä ihan hirveä himo niihin ja voisin pistellä kerralla koko paketin, täytyypä ostaa ensi kerralla yksi jemmaan ;) Noita taateleita on myös kokeiltava, kun niin moni niistä vinkkasi. Kiitos ihana ja mukavaa viikonloppua!

 20. Siinä vaiheessa ei kyllä mitkään mandariinit auta, ei niistä tullut kuin vihaiseksi.. :D Seuraavia lukuviikkoja varten siis suklaata kaappiin! Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinnekin :)

 21. Super herkkua on taatelipallerot! Eli suurinpiirtein saman verran taateleita ja pähkinärouhetta, sopivasti tummaa kaakaojauhetta ja pikkuisen kookosrasvaa, vetäisee sauvasekoittimella/monitoimikoneella sellaiseksi tahnaksi ja niistä pyörittelee palleroita. Koko komeuden kruunaa kookoshiutaleet pinnalla! Vie makeannälän ja ovat aika tuhtia tavaraa eli niitä ei montaa jaksa syödä kerralla :)

 22. Täytyy ehdottomasti jakaa vaahterasiirappirakkauteni vinkiksi tähän makeanhimoon! :D Asuessani Kanadassa, Québecissä oli vaahterasiirappia JOKA PAIKASSA koko ajan tarjolla. Kanadalaiset ovat jopa keksineet oman vaahterasiirapin kaatopullon (niin, ettei siirappi valu ja tahmaa pulloa). Ylitarjontaa kun oli (siirappi oli samalla tavalla taloustuote kuin vaikka esim. maito) niin pakkohan siitä oli tehdä milloin mitäkin variaatioita. Ehdottomat lempparini ovat silti edelleen luonnonjugurtti ja vaahterasiirappi, vaahterasiirapissa dipatut marjat (kastat vaikkapa mansikan siirappiin ja laitat hetkeksi pakkaseen kovettumaan) ja vaahterasiirappi-ananas smoothie (ananasta, jääpaloja ja vaahterasiirappia). Vaahterasiirappi on myös täysin luonnonmukaista sokeria, eli siirappiin ei lisätä mitään sen jälkeen kun se on valutettu vaahteroista. Ja mitä vaaleamman kultaisen väristä siirappia, sitä parempaa se on (Suomesta yleensä saa vain suht tummaa siirappia, joka Kanadassa luokitellaan kolmosluokan siirapiksi.) Noh, tulipahan aika romaani, mutta hyviä nuo kolme kyllä ovat! :)

  Maria / Petite Living

 23. Sinulla on kyllä tosi hyvä blogi :) ! Aloitin kuukausi sitten lukemaan blogiasi ja olen koukussa ! Kiitos :)) ps. Mistä tuo sinun kuvan punainen ruutupaita on :) ??

 24. Heihei Jonna. Nyt on kyseltävä kun kamppailen vaikeiden valintojen kanssa. Tässä on välivuotta vietelty kun oikiksen ovet eivät Helsingissä auenneeet kesällä, höh. No eipä siinä, oon todellatodella pitkään miettinyt että hakisin lukemaan kaupaptieteitä. Ainoastaan enää paikkakuntavalinta mietityttää. Tänne Helsinkiin on kamalan vaikea päästä niin olen miettinyt Vaasaa tai tai Turkua. Voisitko suositella Vaasaa ja miksi? ;-) Ja vielä pääsykokeista sen verran, että milloin niihin aloitit lukemaan ja muuta niihin liittyvää? :-) Itsellä on vain oikiksen kokeesta kokemusta ja se hieman eroaa kauppatieteistä.. :-D
  Hah tulipa kamala kilometriviesti.. ;-D Kiitoksia hurjasti jo etukäteen! :-)

 25. Näistä taateleista on nyt puhuttu sen verran, että niitä on ehdottomasti napattava mukaan seuraavalla kauppareissulla! Kuulostaa aika huikealta makuyhdistelmältä, pistetään ohje mieleen. Kiitos vinkistä ja mukavaa alkavaa viikkoa! :)

 26. Oi kiitos, olette te kyllä semmoisia kullannuppusia kun ilahdutatte iltojani! :) Marjat toimii hyvin makeannälkään, niitä pitäisikin hamstrata pakkaseen. Voi kun tuoreita vadelmia saisi ympäri vuoden!

  Olipa hauska nähdä oma kuvansa tuolla :) Harmi vain, ettei ollut lähdettä mainittuna..

 27. Kuola valuen luin tätä, oih! Ostin juuri kotiin vaahterasiirappia banaanipannareita ajatellen, mutta mahtavaa jos sille voi keksiä jatkossa muitakin käyttötarkoituksia ;) Tuo luonnonjogurtti + vaahtis kuulostaa mielettömän herkulliselta! Kiitos kaikista ihanista vinkeistä Maria ja kivaa uutta viikkoa sinne Lontooseen :)

 28. Oi kiitos itsellesi! Oikein lämpimästi tervetuloa tänne, ihana jos tykkäät :) Ruutupaita on Kappahlista Hampton Republic-mallistosta ehkä kuukausi takaperin ostettu, luulisi siis löytyvän vielä myymälöistä!

 29. Heippahei Laura! Kurja kuulla että ovet eivät vielä auenneet, tiedän tunteen paremmin kuin hyvin. Itse kyllä nautin välivuodesta täysin siemauksin ja siinä jos missä ehti ainakin kasvattaa motivaatiota seuraavaa urakkaa varten :)

  Helsingin pisterajat ovat kyllä ihan tähtitieteelliset, itsekin tosiaan pelasin varman päälle ja hain suoraan Vaasaan. Voin suositella Vaasaa koko sydämestäni, olen itse viihtynyt aivan hurjan hyvin! Kampus on kaunis sijaitessaan ihan meren äärellä ja Vaasa ylipäätään kaupunkina on aika viihtyisä, toki pieni Helsinkiin verrattuna. Vaasassa on ihan mieletöntä porukkaa ja paljon tulee juuri Helsingistä, Espoosta ja Tampereelta. Paitsi että ensimmäiset viikot olivat mahtavia kaiken tutoroinnin myötä, niin meille järjestetään yhä kaikkea hauskaa johon voi opiskeluiden ohella osallistua, hetki sitten oli purjehduskurssi ja itse taas osallistuin sushikurssille paikallisessa sushiravintolassa.

  Itse en tietenkään osaa sanoa mitään Turusta, ainoa on tietysti se että Turusta hurauttaa nopeammin Helsinkiin ja vaikka edestakaisin saman päivän sisällä jos tarve vaatii. Vaasasta tulee suoralla junalla 3,5h, joten ei sekään mikään mahdoton ole ja itse olen tottunut välimatkaan hyvin :)

  Aloitin viime kevään urakan tammikuussa ja kuun lopussa starttasi myös valmennuskurssi, josta oli todella paljon hyötyä motivoimaan ja jaksottamaan lukemisia. Kävin itse Hentusen kurssilla, jota voin ehdottomasti suositella! Täältä löytyy huhtikuussa kirjoittamani postaus pääsykokeista, http://jonnamaista.blogspot.fi/2013/04/mita-kuuluu-kirjojen-keskelle.html, kannattaa kurkata se.

  Pikkuisen nyt innostuin höpöttämään, toivottavasti tästä oli jotain apua! Kysy ihmeessä, jos jokin jäi vielä mietityttämään tai tulee vaikka kevättä kohden jotain mieleen :) Iso tsemppirutistus tulevaan!

 30. joo, kyllä se suklaanhimo vaatii suklaata – kaikki muu on huonoa korviketta! Toteamuksena tältä ännännen vuoden kauppislaiselta :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *