Syysherkku

Alkusyksystä pihapuun omenat ovat parhaimmillaan, joten otinkin niistä ilon irti tultuani visiitille kotiin. Omenat toimivat pieneen makeannälkään hyvin sellaisenaankin, mutta kun herkkuhammasta kolottaa oikein kunnolla, on otettava järemmät aseet käyttöön. Omenakaurapaistos on monille varmasti jo tuttu, mutta jaan helpon ohjeeen teillekin siltä varalta, että se on päässyt joltakulta jäämään maistamatta :)

250 g luomuvoita
700 g omenoita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2 ½ dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita 

Kuori omenat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot piirakkavuokaan (ei tarvitse voidella). Ripottele omenalohkojen päälle vaniljasokeri, lisää kaneli ja sekoita lusikalla.

Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Mittaa fariinisokeri ja sekoita voisulan joukkoon. Mittaa kaurahiutaleet ja lisää ne muiden ainesten joukkoon, sekoita tasaiseksi seokseksi. Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

(Ohje Kinuskikissan sivuilta täältä)

Todella helppo ja yksinkertainen ohje! Itse tein puolitetuilla määrillä ja siitäkin riitti herkuteltavaa varmasti 4-6 annoksen verran.  Kinuskikissan ohjeessa suositeltiin vaniljasokerilla maustettua kermaa kaveriksi, mutta itse mutustelin paistosta vaniljajäätelön kera. Tällä jos millä lähti herkkunälkä (ainakin hetkeksi) tipotiehen! Omenat ovat herkullisia myös aamupalalle jogurtin kera, täytyykin varmaan rahdata omppuja mukanani Vaasaankin ;)

Makoisaa ja aurinkoista syysviikonloppua!

Sorry no translation for the recipe! :)

24 thoughts on “Syysherkku

 1. Tuo on kyllä niin hyvä ja ihana syysherkku kun olla ja voi! Pitääkin huomenna katsella jos tekisi semmoista jälleen.

 2. Todellakin omenoista pitää nyt ottaa kaikki irti kun niitä on! Itsekin roudailen niitä pitkin poikin, mökiltä kotiin ja sitten toiselle mökille.. :) Hyvä tekosyy herkutella vaikka joka päivä, kun voi vedota siihen että kauaa niitä ei enää ole!

 3. Namskis, kaurapaistos on niin herkullista! Äitini pihasta saadaan yleensä omenoita enemmän kuin tarpeeksi, mutta tänä vuonna niitä tulee sattumoisin vain kourallinen. Täytyy ehkä kuitenkin yrittää sieltä muutama napata tätä varten! ;)

 4. No älä muuta sano, voi nam! Eikun leivontapuuhiin, tässä ei onneksi kauaa nokka tuhise :)

 5. Niin tosiaan täytyy! Omenoita parempaa herkkua ei näin syksyllä kyllä löydy :) Ja ennen kaikkea terveellinenkin vielä. Täytyy pakata jo oma “muuttobägi” mukaan ;)

 6. Voi omenapiirakka on ihanaa, tämä paistos vaan on asteen verran helpompi ohje tälle poropeukalolle ;) Huomenna mamma lupasi kuitenkin tehdä sitä, nam!

 7. Ah, mikään ei voita kauran ja omenan yhdistelmää! Nyt napsimaan viimeiset omput paistosta varten ;)

 8. Toi on jotain niin taivaallista! Mulla tulee tosta aina mieleen lapsuus ja syksyiset lauantai-illat saunan jälkeen :)

 9. Tämä herkku on aivan ehdoton suosikkini juurikin syksyllä. Varsinkin vaniljajäätelön kanssa maistuu vähän liiankin usein. Kiitos sinulle ihanasta blogista!(:

 10. Kinuskikissan reseptit on kyllä aina yhtä herkullisia. Tätä omenakaurapaistosta täytyy myös testata, näyttää ja kuulostaa todella hyvältä! :)

 11. Tämä on mahdottoman hyvää vaniljajätskin kanssa, kaveriksi vielä kuppi kahvia niin ai että! Kiitos itsellesi, ihana kun lueskelet höpinöitäni :)

 12. Sanos muuta, sinne on kiva mennä aina selailemaan ohjeen ja inspiraation puutteessa :) Eikun testailemaan, toivottavasti maistuu!

 13. Tuo on kyllä maailman parasta herkkua näin syksyisin! ;) Itsekin olen tehnyt jo montaa kertaa :D

  Mun piti vielä kysyä sinulta tarkempaa tietoa Mulberryn Tree Wrap huivista, jonka ostiti jokin aikaa sitten. Huivihan on ostettu Lontoon päästä lentokentältä (Heathrowlta)? Ja monta kymppiä halvemmalla kuin Suomessa olisi?
  Ystäväni on meinaa lähdössä nyt syyskuun lopussa Lontooseen ja kysyin häneltä jos hän toisi minulle huivin. Tiedätkö yhtään millaisella hinnalla huivia saisi Lontoosta, siis ihan kaupungista?

  Kiitos taas avustasi! Nyt vain toivon, että heillä vielä olisi huivia.

  Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

 14. No niin on, voi nam ;) Huivista sitten, se on tosiaan Heathrow'n kentältä ostettu ja säästin siinä Suomen hintoihin nähden muistaakseni 60e! Olisin katsonut Mulberryn nettikaupasta puntahinnan huiville, jolloin saisi tietää sen hinnan maissa Lontoossa, mutta näköjään huivi on loppunut netistä. Muistelisin sen kuitenkin olleen n. 20e halvempi lähtöhinnaltaan punnissa kuin euroissa.

  Toivottavasti tästä oli jotain apua ja peukut pystyyn, että huivi löytyy! Aurinkoista viikkoa sinnekin :)

 15. Tuota aion tehdä myös heti huomenna, kun kannoin vanhempieni luota myös omenoita viikonloppuna! :–) Piti jo lauantaina tuolla herkutella, mutta kiireessä sitten ei ehtinyt. Omenakaurapaisto on niiiiiin joka syksyinen juttu!

 16. […] tätä jälkkäriä ennen kuin yksi lemppari bloggaajistani meni ja kirjoitti blogissaan tästä Syysherkku- postauksessaan. Tuon postauksen jälkeen sain päähänpinttymän omenapaistoksesta ja niinpä […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *