“A mother is a person who seeing only four pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie.”

Tänään on aika helliä äitejä, muistaa heitä viemällä kimppu suosikkikukkia, kenties jollain lahjalla, tai vähintään oikein kunnon rutistuksella :) Itse poikkesin eilen lepäilystä ja parantelusta sen verran, että kipaisin hakemassa mammalle kimpun vaaleanpunaisia pioneja, joista hän on puhunut koko kevään. Ei mikään ihme, että ne ovat hänen suosikkejaan, aivan valtavan kauniitahan ne ovat! Tänään kahvittelemme sitten koko perheen voimin, joukossa onkin jo useampi onnellinen äiti :)

Oikein ihanaa äitienpäivää!

PS, vastaukset kysymyksiinne ovat viittä vaille valmiita! Mitä olette mieltä, lukisitteko vastaukset mielummin yhtenä piiitkänä pötkönä vai kahdessa postauksessa?

12 thoughts on ““A mother is a person who seeing only four pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie.”

 1. Itse lukisin vastauksia kahtena osana, silloin niistä saa paremmin selvää.. Yhtenä pötkönä lukeminen saattaa tuntua väsyttävältä :D

 2. Voi, ihana lahja! :) Kyllä se on vaan niin, että yksi maailman parhaista asioista on nähdä onnellinen hymy äidin kasvoilla. <3

 3. Hieno homma, mietinkin että kukaan tuskin jaksaisi lukea yhteä pötköä edes puoliväliin.. ;) Erottelen ne siis kahteen postaukseen, ensimmäinen osa tulossa piakkoin!

 4. Moikka Jonna! Mulla olis sulle yks ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta kysympä silti, kun en vastausta muualtakaan löytänyt.. :D Eli siis, tässä olisi mietinnässä nyt uuden kameran osto. Oon kuvaillut tähän saakka ikivanhalla nikonilla, joka nyt hajosi ja kipeästi uutta tarvin. Kuvaillut oon siis jo vuodesta 2007? asti, joten jonkinlaista kokemusta ainakin jo löytyy, enkä etsi mitään aloittelijakameraa. Olen nyt miettinyt joko Olympus PEN E-PL3 Litea tai Olympus PEN E-PL5 Litea, mutta osaisitko kertoa, kumpi kamera olisi parempi? :D Tai lähinnä että mitä eroja jne.

  Samassa aion ostaa myös Olympus M.Zuiko ED 40-150mm f4.0-5.6 R objektiivin.. Tai ainakin suunnitelmissa olisi! :)

 5. Moikka Marianna! Höpöhöpö, eihän tyhmiä kysymyksiä olekaan, vastailen aina innoissani kamera-aiheisiin kysymyksiin :)

  Kiva kuulla, että olet päätymässä Olympukseen! Lite kuulostaa tarpeisiisi kyllä loistavalta. Eroja E-PL3:ssa ja E-PL5:ssa on esim. kosketusnäyttö, hieman näppärämpi kääntyvä näyttö (kääntyy myös kuvaajaan itseensä päin), lisäksi uudessa mallissa on tehokkaampi kuvanvakaaja ja nopeampi automaattitarkennus, sekä kuvausotetta helpottava beige kahva. E-PL5:ssa on myös kuvanlaatua vielä asteen pidemmälle vievät uusi kuvakenno ja prosessori, jotka ovat samaa luokkaa kuin Olympuksen ammattilaistason OM-D-kameroissa. Uutta on myös kuvien langaton siirtäminen Wifin ja FlashAir-muistikortin kanssa, se on kyllä etenkin näin bloggaajana mahtava ominaisuus :)

  Itse olen siis kuvannut näillä molemmilla ja vaikka E-PL3:kin on loistava, niin näiden muutamien seikkojen myötä olen kyllä täysin myyty E-PL5:selle. Jos sinulla taas ei ole tarvetta esim. tuolle langattomalle siirrolle tai kääntyvälle näytölle, niin upeaa jälkeä saat varmasti vanhemmallakin mallilla :) E-PL3:sta on myös hyviä pakettitarjouksia tällä hetkellä, esimerkiksi juuri mainitsemasi uuden 40-150mm:n kanssa, https://www.topshot.fi/product/7083/olympus-pen-lite-e-pl3-valkoinen-14-42mm-ii-r–40-150mm-r-kit, joka on aivan poskettoman halpa tällä hetkellä.

  Toivottavasti tästä oli jotain apua päätöksentekoon, kysy ihmeessä jos jokin jäi vielä askarruttamaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *