Ainoa suunta on eteenpäin.

Heippa ja mukavaa, joskin sateista sunnuntapäivää kaikille :)

Nyt hypätään tavallista syvemmälle pintaa, harvemmin kun kerron täällä blogin syövereissä sen tarkemmin elämästäni. Opiskeluasiat ovat kuitenkin sellaisia, joihin varmasti moni voi tuntea samaistuvansa, joten olen päättänyt tehdä sen suhteen poikkeuksen. Jotkut ovat jo kyselleet, miten varasijani, josta kerroin Aikamoista jännittämistä-postauksessa, kanssa kävi. Jännittäminen tosiaan kesti tämän kuluneen viikon alkuun asti, jolloin viimein sain tietää tulokseni – ja valitettavasti, opiskelijaelämä ei tänä syksynä vielä kutsu :/

Hakemastani koulusta jäin kahden ja puolen pisteen päähän ja varasija sijoittui näin ollen aiivan liian kauas kärjestä, mikä selvisi tuolloin heti kirjeen saatuani. Siitä nyt en toisaalta ollut kovin yllättynyt, sillä tiesinhän jo heti kokeesta päästyäni, että ihan kaikki ei mennyt putkeen. Tietysti se silti harmitti, jos vain olisin jättänyt vastaamatta siihen yhteen kysymykseen ja niin edelleen.  Kolmanteen hakemaani kaupunkiin sen sijaan pisteeni oli tasan sisään vaadittava pistemäärä, mutta ovet eivät siltikään auenneet. Vaikka kaupunki nyt ei varsinaisesti ollut ihan haavepaikkani, niin hitsivie kyllä ärsytti, kauppis kuin kauppis!

Viikon alkuun asti jännitin kuitenkin vielä erään yliopiston tuloksia, jonne haettiin pelkillä papereilla ja jonne sain viimein pari viikkoa sitten tietää olevani ensimmäisellä varasijalla. Lopulta kuitenkin selvisi, että ei tullut lähtöä sinnekään, puoli pistettä jäi nimittäin puuttumaan.

Tuolloin kyllä turhautti, kaikki tuntui jääneen niin pienestä kiinni. Tällä hetkellä sen sijaan olen ehkä jopa hieman helpottunut, ettei minun vielä tarvinnut muuttaa aivan uuteen kaupunkiin, jossa en tuntisi ketään. En rehellisesti sanottuna tiedä, olisinko ollut siihen ihan vielä valmis! Olen nyt iloinen siitä, että aamupalapöydässäni tulee vielä ainakin vuoden päivät olemaan Hesari :) Syksy on täynnä paljon uusia jännittäviä asioita, muun muassa ilmoittauduin parille avoimen yliopiston kurssille, joista on varmasti hyötyä sitten jatkossa. Ja mikä parasta, saan nauttia täällä läheisteni seurasta ♥

Tämän päivän Helsingin Sanomien etusivun teksti ei olisi voinut olla osuvampi, “Ainoa suunta on eteenpäin”. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hain kouluun ja näin ollen olen hurjan paljon viisaampi seuraavalla kerralla. Kuten jo kevään mittaankin totesin, ei toinen välivuosi vielä maailmaa kaada ja itse asiassa tällä hetkellä se tuntuu jopa ihan tervetulleelta. Uskon, että kaikella on jossain määrin tarkoituksensa ja tällä kertaa ei vain ollut vielä minun aikani päästä kouluun. Sen voin kuienkin taata, että motivaatiota löytyy kyllä niin paljon, että ensi vuonna mennään hitto vie heittämällä sisään ;)

Miten teillä siellä ruudun takana kävi? Joko uuden koulun aloittaminen on ihan nurkan takana? :) Vai tsemppaileeko joku kanssani vielä ensi vuonnakin?

49 thoughts on “Ainoa suunta on eteenpäin.

 1. Haitko siis sinne Mikkelin kauppikseen? Itse yritin sinne, mutta tällä kertaa ei napannut. Tiedätkö mikä oli lopullinen pisteraja sinne?

 2. Kauppakorkea ja uusi kaupunki odottavat! Jännitys kasvaa, mutta kyllä tämä tästä… Huippuvuosi toivottavasti edessä! :) Ensi vuonna sitten menet heittämällä sisään, hyvä pohjahan sulta jo löytyy :)

 3. Teillä nuorilla on kyllä armoton kilpailu opiskelupaikoista… Olen varma, että ensi keväänä sulla tärppää. Kuulostaa varmasti hirveeltä kliseeltä, mutta pari välivuotta pitkässä juoksussa ei tunnu missään. Nauti vain välivuodestasi, ja valmistaudu rauhassa taas uusiin pääsykokeisiin!

 4. Sinnepä juuri! Harmi, ettei sinullakaan tärpännyt :/ Pisteraja nousi 31,5 pisteeseen, itselläni oli juurikin se 31p. Aivan pirun kovat paperit se kyllä vaatii, että pääsee sinne sisään!!

 5. Oi miten mahtavaa! :) Onnea mielettömästi opiskelupaikasta ja tsemppiä uuteen alkuun, vuodestasi tulee tosiaan varmasti mieletön! Ja näinpä, tästä keväästä sai oikein hyvän pohjan ensi vuotta varten :)

 6. No älä muuta sano! Tuntuu, että melkeinpä kaikkialle on todella kova kilpailu… Tänä päivänä pääsee myös todella harvaan kouluun pelkillä lukiopapereilla, onneksi kauppikseen hakiessa niistä sentään on rutkasti hyötyä, toisin kuin esimerkiksi oikikseen.

  Kiitos hirmuisesti tsemppaavasta kommentistasi, Marjukka, arvostan sitä todella :)

 7. Olen seuraillut ihanaa blogiasi sivusta ja nyt on pakko kommentoida postaustasi. Vaikutat varsin särmältä typyltä, ja usko pois, pienet esteet ja haasteet kasvattaa kummasti ihmistä! Ajattelet aivan oikealla asenteella hommaa, kun sanot ettei vielä ollut sun aikasi päästä sisään. Itse pääsin opiskelemaan unelma-alaani yliopistoon suoraan lukiosta, mutta edes hyvät paperit ja vauhdikas valmistuminen eivät taaneet työpaikkaa – jouduin taistelemaan muutaman vuoden aivan paskassa duunissa päästäkseni yliopistoon toisen kerran ja jatkaakseni opintojani. Esteitä oli tiellä, mutta aina tuli eteen jotakin vielä parempaa, jota en olisi varmasti muuten saanut. Vasta nyt olen päässyt unelmatyöhöni, ja koen olevani vain onnekas, kun näin myös opiskelun ja työelämän vaikeat puolet. Sitä oppii kummasti olemaan pienestäkin onnellinen. Tsemppiä sinulle paljon, edessä odottaa varmasti upea tulevaisuus!

 8. Ikävä homma mutta ensi vuonna on arvokasta kokemusta taskussa mistä on varmasti hyötyä. Nyt nautit vaan välivuodesta ja nokka kohti tulevaa!!

 9. Oi voi harmi, että paikka ei auennut. :( Minä hain kolme kertaa tiedotusoppiin ennen kuin pääsin sisään. Vaikka tosin, sinä vuonna kun sain hyväksymiskirjeen, niin en yhtään ihmetellyt että en aiemmin päässyt: sen paikan eteen piti tehdä helkkaristi töitä. :D Sulla ei tosin ollut mistään laiskuudesta kiinni, kun kuitenkin olet niin ahkerasti lukenut. Mutta ensi vuonna sitten vanhempana ja viisaampana kokeisiin. Varmasti sitten pääset! :) Mukavaa sunnuntaita <3

 10. No voi kökkö, harmi että nyt kävi näin. :( Kiva, että kuitenkin jaoit fiiliksesi, moni (minä mukaan lukien) varmasti piti sulle peukkuja ruudun toisella puolella ja jännäili sun kanssa, miten käy. Mutta tosiaan kuten Marjukka tossa aiemmin jo kommentoikin, niin se 2 vuotta on loppujen lopuksi NIIN lyhyt aika ja tästä vuodesta viisastuneena ja avoimen opinnoista pohjaa keränneenä pääset varmasti helpommalla ja suoraan sisään ensi keväänä! :)

  Täällä ruudun takana on sitäpaitsi myös meitä, kuten allekirjoittanut, joiden unelmaopinnot ovat alkaneet vasta 5 vuotta lukion jälkeen, ja usko pois, siitäkin selviää. :D Joka tapauksessa lohdutushali täältä ja peukutukset sun ihanan pirteälle ja hyvälle asenteelle! Ainoa suunta todellakin on eteenpäin! :)

 11. Aiotko muuten nyt välivuotena mennä töihin johonkin, vai ootko jo jossain töissä? :)

 12. Hitsivie, kun oli huono onni. =/
  Noh, haluan uskoa, että kaikella on oikeasti tarkoituksensa, joten eiköhän sinua odottele joku upea kokemus/mahdollisuus ihan nurkan takana. ;)

 13. Harmi kuulla että kävi miten kävi! Olisin niin mielelläni suonut sulle haaveilemasi opiskelupaikan! Mutta sulla on aivan mahtava asenne ja seuraavalla kerralla hakiessa olet paremmassa asemassa lukuisiin muihin hakijoihin nähden, kun sinulla on jo yksi yritys takana! Kyllä sinuakin vielä onnistaa, paremmin kuin uskotkaan! :)

  Halauksia ja kaikkea hyvää sinulle! <3

 14. Ihailtavan positiivinen asenne sinulla, pääset sillä aivan varmasti vielä pitkälle, vaikkei tällä kertaa tärpännytkään :) Vuosi menee nopeammin kuin uskotkaan, ja nyt sinulla on mahtava tilaisuus tehdä töitä ja säästää rahaa opiskeluita varten ja opiskella avoimessa :)

 15. Voi harmi ettet päässyt vielä kouluun. Ensi kerralla sitten! Ihailen sitä, miten positiivinen asenne sinulla on:) Ja toi Hesarin teksti oli myös aika osuva!:D

 16. Kolme välivuotta meni mulla unelmieni opiskelupaikan saamiseen, enkä näin jälkeenpäin katsottuna IKINÄ vaihtaisi niitä mihinkään. En varmasti olisi tässä nyt ilman sitä kokemusta, ja niitä asioita mitä välivuodet minulle toivat :) Tsemppiä, kaikella on tarkoituksensa, olen varma siitä :)

 17. Voi mikä harmi, tiedän miltä tuntuu jäädä rannalle. Mutta toivottavasti saat tästä ammennettua uskoa ja voimaa ensi kertaan – jäit kuitenkin vain parin pisteen päähän. Kannattaa ehdottomasti mennä avoimeen suorittamaan vähän opintoja, mutta samalla nauttia myös välivuodesta. Sekin voi olla hieno kokemus jos siitä sellaisen tekee. Ettei sitten kevättä kohti ole ihan uupunut jo kaikesta aiheeseen liittyvästä ja jaksaa lukea niitä pääsykoekirjojakin. Kyllä se sitkeys palkitaan ja voittajia on lopulta ne, jotka päättää tahtoa tarpeeksi, eikä luovuta. :)

 18. Harmi tosiaan tapauksestasi, mutta kyllä se siitä.. itselleni tuli kanssa vuoden välivuosi, kun yritin hakea kouluihin Helsinkiin, mut kaikki unelmat meni pieleen aina Ruotsin testeissä :P no hain ulkomaille pelkällä todistuksella päässen heti sisään ja sillä tiellä ollut – enskuussa lopputyön palautus ja sit oisinki maisteri :) ihanaa kun ei oo koulua enää!

 19. Voi että Jonna mä justiinsa tossa viikonloppuna mietin, että mitenköhän sun on käynyt. Inohttavaa, että jäi taas noinkin pienestä kiinni, varsinkin kun noi pisteet on noussut näköjään ihan huimasti! Mä kyllä uskon siihen, että jos vaan parhaansa on yrittänyt niin things are meant to happen :)

  Nyt saat taas syksyn nauttia, tehdä muita kivoja juttuja ja ennen kaikkea kerätä motivaatiota kevääksi. Mä kävin myös viime syksynä noita avoimen kursseja ja ainakin itselläni kansiksen osalta niistä oli hyötyä! Sulla on tuosta kevään lukemisesta jo niin suuri hyöty verrattuna taas moneen ensikertalaiseen, kun tiedät jo vähän mitä sieltä on tulossa ja mitä tuo kevät vaatii. Olen niin varma, että tolla asenteella menet kyllä heittämällä sisään ensi vuonna :-) Ja nyt mullakin on vuosi aikaa houkutella sua kaikin keinoin hakemaan tänne Turkuseen heh! ;)
  Halaukset sinne turkutytöltä<3

  ps. Ei siitä hesaristakaan tarvitse luopua nimim. sen verran pääkaupunkiseutulainen, että meillä ainakin tipahtaa postiluukusta joka aamu HS Turun Sanomien sijaan ;)

 20. Kiitos valtavasti kommentistasi, tulin todella iloiseksi kannustavista sanoistasi ja erityisen kiva, kun jaoit myös oman tarinasi :) Aivan mahtavaa kuulla, että olet kaikkien esteiden jälkeen päässyt unelmatyösi pariin, olet ansainnut sen kovan vaivannäön jälkeen! Ja olet aivan oikeassa, että pieniä asioita osaa varmasti arvostaa ihan eri tavalla tuollaisen jälkeen ja jälkeen päin katsottuna nuo vastoinkäymiset ovat varmaan vain vahvistaneet sinua.

  Kiitos vielä kerran, kun käytit pienen ajan päivästäsi kommentin rustaamiseen, arvostan sitä paljon! :) Oikein mukavaa viikkoa!

 21. Olet aivan oikeassa, eiköhän sitä olla tämän kokemuksen myötä rutkasti viisaampia ja motivoituneempia ensi vuonna :) Kiitos kovasti kommentistasi, Moana!

 22. Kiitos ihana Niina kommentistasi <3 Lohduttavaa kuulla, jos näin nyt voi jälki käteen toiselle sanoa, että ei se ole kaikilla muillakaan mennyt ihan ykkösellä putkeen ;) Kyllä minä itsekin tiedostan, että vaikka teinkin kovasti töitä pääsykokeiden eteen, niin kyllä sitä olisi silti saanut paiskia vielä vähän enemmän. Mutta tosiaan, kuten sanottua, niin ensi vuonna sitten viisaampana :)

 23. Voi iso kiitos kommentistasi, Kersti <3 Tsemppisanasi lämmittivät hurjasti mieltäni :) Ja kuten sanoit, niin pari vuotta on elämästä niin lyhyt aika, että ei tässä vielä mitään hätää ole. Kiva kuitenkin, että pääsee vähän jo maistelemaan opiskeluja avoimen parissa :)

  Ja sinä jos kuka olet kyllä mahtava esimerkki siitä, että kun tarpeeksi jotain haluaa ja uskoo, niin unelmien saavuttaminen on mahdollista! :)

 24. Töissä olen tälläkin hetkellä ja toki teen niitä välivuoden aikanakin :) Koko välivuotta en kyllä tule olemaan töissä vaan lopetan varmaan joskus joulu-tammikuussa keskittyen sitten vain ja ainoastaan pääsykokeisiin, kuten tein tänäkin vuonna.

 25. Huono onni tosiaan, mutta kuten sanottua, niin ehkä sillä oli tarkoituksensa hih :) Kiitos ihanasta kommentista, RagDoll!

 26. Aivan varmasti, tämä tyttö on kyllä uskoa täynnä tällä hetkellä :) Vaikka onkin ärsyttävää tietää jääneensä vain parin pisteen päähän, niin samalla myös lohduttavaa, että ei ollut kuin hyvin pienestä kiinni, joten sisäänpääseminen ei todellakaan ole mahdotonta.

  Kiitos hirmuisesti kommentistasi, etenkin viimeinen lause nostatti suuren hymyn huulilleni :) Mukavaa viikkoa sinulle, Chloe!

 27. Tosi harmi, että et kovasta tsempistä huolimatta saanut mitä tavoittelit. Turha ehkä enää edes sanoa, mut sanon silti niinkuin moni muukin jo, että sulla on kyllä etulyöntiasema ensi keväänä taas tämän asian suhteen. Niin lähellä olit jo! :) Ja mitä välivuosiin tulee; itse pidin NELJÄ! Itselläni ei tosin ollut syynä se, että en olisi päässyt mihinkään, vaan se etten tiennyt mihin edes hakea kun opiskelu ei oikein tuntunut innostavan… Joten valitsin työnteon ja elämästä nauttimisen.
  Eikä muuten kaduta! :) Noiden neljän vuoden aikana tein asioita, joita en varmasti koskaan olisi tehnyt jos olisin aloittanut opiskelut aiemmin. Tuntui kyllä hölmöltä aloittaa sitten neljän vuoden jälkeen koulu taas, mutta uskon sen olleen minulle oikea ratkaisu ja motivaatiokin oli sitten taas kohdillaan. Nyt olenkin jo opinnoissani ihan loppusuoralla ja vakituinen työpaikkakin napsahti koulun avulla just siltä alalta, mistä olin haaveillutkin. Asioilla on tapana järjestyä!! ;)

  Joten; ei muuta kun tuulta päin! Ota välivuodesta kaikki irti ja nauti. Nyt jos koskaan sulla on aikaa tehdä omia juttuja ilman velvollisuuksia koulusta. Ehdit kyllästyä opiskeluunkin vielä monen monta kertaa :) -Tiia

 28. Voi miten herttainen kommentti, suurensuuri kiitos <3 Juurikin näin, tämä kevät oli vain eduksi ensi vuotta ajatellen ja sitten on varmasti paljon helpompaa, kun osa asioista on jo tuttujakin :)

  Iso halaus sinnekin ja ihanaa alkanutta viikkoa!

 29. Kiitos ihana kivoista sanoistasi, ne merkitsevät minulle paljon! :) Vuosi menee tosiaan nopeasti ja nyt voin myös tehdä asioita, joihin ei välttämättä olisi mahdollisuutta, jos olisin päässyt opiskelemaan.

  Mukavaa alkanutta viikkoa <3

 30. Kiitos hurjasti kommentistasi R, erityisen kiva, että jaoit myös oman kokemuksesi :) Minäkin olen varmasti taas muutamaa kokemusta rikkaampi tämän välivuoden jälkeen, ainakin toivon niin! :)

 31. Voi sinua herttaista, iso kiitos jälleen kerran kommentistasi <3 Harmi, kun en itse jo viime syksynä päässyt avoimen kursseille, kun kävin vielä täydentämässä ylioppilastutkintoa kirjoittamalla matikan ja kävin sitä varten abikurssin. Mutta toisaalta, tulipahan sieltä sitten muutama piste lisää, joten kaikella on tarkoituksensa ;) Otin juurikin kansiksen ja laskiksen, ensimmäisen kanssa kun minulla oli tänä keväänä vaikeuksia. Toivottavasti niistä on hyötyä :)

  Hih, eikun suostuttelemaan meikäläistä Turkuun ;) Täytyy myöntää, että rupesin kyllä kuitenkin haaveilemaan Helsinkiin, tai sitten johonkin muuhun kivempaan kaupunkiin hakemisesta, mutta saa nähdä mihin sitten tällä kertaa päädyn :)

  Joko sulla alkaa pian koulu? Rupeeko jo olemaan jännitystä ilmassa? Ja kai olet jo palkinnut itsesi sisään pääsemisestä, vai odottaako se vasta sitten siellä Lontoon reissulla Heathrow'n päässä? ;)

 32. Iiiso kiitos kommentistasi, Tiia! Tosiaan, monihan ei tässä tilanteessa vielä edes tiedä, mitä haluaa tehdä tai opiskella, joten siinä mielessä ajattelen itse olevani onnellisessa asemassa :)

  Mahtavaa kuulla, että sinäkin lopulta löysit oman alasi ja että olet päässyt jo unelmatyöpaikkaankin, aivan mieletöntä! Tsemppiä loppurutistukseen opiskelujen kanssa :) Olet kyllä ihan oikeassa, nyt minulla on aikaa tehdä asioita, joihin ei muuten olisi ehkä mahdollisuutta, jos olisin aloittanut jo opiskelut. Kaikella on varmasti tarkoituksensa :)

  Kiitos vielä kerran ja oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

 33. Tsemppiä sulle! Ihailen sun sisukkuutta yrittää uudestaan ja kypsyyttä käsitellä asiaa. Tuollaiset on niitä, jotka lopulta voittaa! Tuskin kukaan onnistunut ei ole ikinä epäonnistunut. You can do it! <3

 34. Täytyy kyllä myöntää että tässä on tullut taas koko kesä paiskittua niin intensiivisesti töitä, että en ole kerennyt vielä edes jännittämään yhtään! Tosiaan ensi viikolla meillä alkaa tutustumisviikko ja tiedossa on kyllä niin paljon kaikkea menoa, että tulen olemaan varmaan ihan pää pyörällä ekat viikot :) Kivaa kylläkin!

  Oon yrittäny kyllä säästellä tuonne Lontoon reissulle mahollisimman paljon, mutta kyllä mä pienen MK:n Jet Set crossbodyn kotiutin Cottonilta. Se oli niin mahdottoman suloinen, että en voinut vastustaa! Mutta ehkä se sallittakoon :-) Koululaukkua metsästän sitten Englannin päästä, sellaista joka mahtuu vähän isompaan ruskeaan kassiin ;)

 35. Tiedän niiin miltä susta tuntuu! Minulla on ollut kolme välivuotta ja vasta neljännellä hakukerralla pääsin Turun kauppikseen. Voi sitä itkun määrää kun tulokset tulivat, kaikki se stressi ja ahdistus mikä oli ollut purkautus sillä hetkellä :) Nauti välivuosistasi ja kyllä lopulta kova työ palkitaan. Toivon sulle koko sydämmestäni kaikkea hyvää ja uskon myös että kaikella on tarkoituksensa :)

 36. Ymmärrän täysin tunteesi! Itse olin tänä keväänä samaisessa kauppatieteiden pääsykokeessa ja pisteen päähän jäin Turun rajasta. Se itsensä syyllistämisen määrä oli aivan käsittämätön! Yritin kuitenkin muistaa, että tein oikeasti töitä enkä vain yksinkertaisesti enää voisi muuttaa vastauksiani kokeeseen.
  Pääsin kuitenkin lukemaan kansantaloustiedettä Turkuun, joten kauppakorkeassa aloittelen kuitenkin nyt syksyllä. :) Vaikka eihän se sama asia ole, niin olen silti todella onnellinen! Kansantalous oli kuitenkin yksi aineista joita pohdin muutenkiin pääaineeksi. Voinhan hakea vielä ensi keväänäkin, jos siltä tuntuu. Luen kuitenkin jo nyt samoja kursseja kauppakorkean kanssa, että en tiedä haenko vielä.
  Harmittaa puolestasi! Niinkuin myös monen muunkin puolesta. Mutta niinkuin itsekin sanoit; ainoa suunta on eteenpäin! Olet kuitenkin löytänyt oman alasi, mitä haluat tehdä. Ja päättäväisyys ja kova työ palkitaan aina!! :) Tsemppiä!!

 37. Ens vuonna uudestaan!:) Hienostihan sulla on koe menny kun vaan kaks ja puoli pistettä jääny.
  Ja avoimesta on aivan varmasti hyötyä!:) Haleja paljon ihanalle Jonnalle:)

 38. Kiitos hurjan kivasta kommentista, Salla :) Todella hyvin sanottu tuo toisiksi viimeinen lause, tuskin kukaan onnistunut ei ole ikinä epäonnistunut!

 39. Voi että, voin vain kuvitella tuota onnen määrää paksun kirjeen tipahtaessa postiluukusta! Onnittelut kouluunpääsystä, mikäli se nyt tapahtui tänä keväänä :) Kiitos herttaisista sanoistasi, sait ison hymyn huulilleni tsemppauksellasi :) Kaikkea hyvää sinullekin!

 40. Voi ei, miten harmi kuulla että sinä jäit noinkin pienestä kiinni :/ Mutta toisaalta taas aivan loistava juttu tuo kansantalous! Jos kävisikin niin, että ensi vuonna tosiaan tahtoisitkin vielä hakea kauppikseen, niin sinulla on varmasti paljon hyötyä käydyistä kansiksen kursseista, joten hukkaan se ei ainakaan mene :) Ja kuka tietää, ehkä jäätkin sille tiellesi, jos kansis kerta on jo lähellä sydäntä? Rutkasti onnea opiskelupaikasta! :)

  Hurjan paljon kiitoksia tsempistä, arvostan sitä kovasti :) Ei kun eteenpäin porskuttamaan, meille molemmille!!

 41. Kiitos herttaisesta kommentista Mona <3 Olette niin ihania, kun kaikki tsemppailette :) Eihän tässä voi olla kuin yhtä hymyä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *