Laukun kevätsiivous!

LV:n Neverfull Damier Azur on ehdoton kesälaukkuni. Ostin kaunokaisen itse itselleni ylioppilaslahjaksi viime keväänä, joten se on siis ollut minulla nyt vuoden verran käytössä. Tässä ajassa nahkaosat ovat jo ehtineet patinoitua nätin hunajaisiksi, tosin niihin on kertynyt myös likaa. Aika ajoin puhdistan laukkua, jotta se säilyisi hyvänä vielä vuosia, ja näin kesän kynnyksellä ottaessani laukun taas aktiivisempaan käyttöön, olikin hyvä aika tehdä pieni kevätsiivous! Jos jollain menee jo hermo näihin kevätjuttuihin, suosittelen vaihtamaan kanavaa ;)

Kauempaa katsottuna likaa ei niin hyvin näe, mutta lähikuvassa tummentumat tulevat esille kunnolla. Itseähän tällaiset pienet asiat tunnetusti häiritsevät muutenkin eniten :D Ei siis auta muu kuin ryhtyä toimeen!

Paras lääke nahkaosien puhdistukseen on herkälle nahalle tarkoitettu Wolyn Neutra. Tästä sain muistaakseni vinkin kysellessäni neuvoa Tuulialta, jolta löytyykin Vuittoneiden huolenpidosta ja puhdistuksesta todella kattava postaus!

Pieni määrä ainetta liinaan ja eikun hinkkaamaan. Alemmasta kuvasta näkee, että sitä likaa tosiaan irtoaa, joten puhdistus on kyllä ihan paikallaan. Ihan kaikkea Neutrallakaan ei kuitenkaan saa pois, omaankin laukkuuni jää silti pieniä tummentumia, mutta ne eivät ainakaan minun menoani paljoa haittaa :)

Kapeita kantohihnoja, jotka ovat tummuneet eniten, on suhteellisen hankala puhdistaa. Niiden olen siis antanut aika lailla vain olla, välillä tosin yritän vähän siistiä niitäkin. Fakta kuitenkin on, että ne ovat kovimman kulutuksen alaisina, joten olen hyväksynyt ne sellaisinaan ;)

Mikäli canvakseen on tullut jotain likaa, saa ne näppärästi pois vauvan puhdistyspyyhkeillä. Näistä olin lukenut muun muassa purseforumista ja näpistettyäni isosiskoni vauvanhoitolaukusta yhden pyyhkeen testiin, hankin paketin itsellenikin ;) Muistakaa kuitenkin, että puhdistuspyyhkeillä ei pidä putsata nahkaosia! Ne nimittäin vain kuivattavat nahkaa, mutta canvakselle nämä ovat erinomaisia. Muistelisin myös, että pyyhkeiden kannattaisi olla joka tapauksessa alkoholittomia?

Vielä yksi vinkki, joka on ollut minulle pelastus herkän vaalean Azur-canvaksen kanssa. Laukkuun on nimittäin useammankin kerran jäänyt tummansinisistä farkuista väriä, ei mikään nätti näky! Olin aivan kauhusta kankeana, kun ensimmäisen kerran asian tajusin ja luulin pilanneeni laukun lopullisesti. Aikani googleteltuani ja purseforumia selailtuani löysin vinkin pyyhekumista, jolla tulisi kumittaa värjäytyneitä kohtia. Kuulostaa oudolta, mutta toimii!

Kaiken tämän jälkeen laukku on (melkein) kuin uusi! Joidenkin mielestä on varmaan hölmöä käyttää aikaa laukun puunaamiseen, itse kuitenkin haluan säilyttää ne hyvinä vielä monen monta vuotta, joten niistä kannattaa silloin myös pitää huolta :)

Jos jollain on vielä jotain hyviä vinkkejä puhdistamiseen, kertokaa ihmeessä kommenttiboksissa!

28 thoughts on “Laukun kevätsiivous!

 1. Mullakin on ollut tuo sama laukku kohta vuoden verran mutta ihan noin paljoa ei ole nahka vielä patinoitunut :) kiitos muuten vinkistä,tänään kauppalistalla on siis vauvan puhdistuspyyhkeitä;)

 2. Minulla olikin se aika ahkerassa käytössä viime kesänä :) Tykkään kyllä tuosta hunajaisesta väristä! Eipä mitään, kiva jos olin avuksi! Siskoni puhdistaa noilla kaikkea mahdollista muistakin tekstiileistä, ihmepyyhkeitä :D

 3. Kiitos tästä superhyödyllisestä postauksesta! Mulla on damier azur speedy ja olen myös piakkoin ottamassa sitä käyttöön talviunilta :) Mullakin on kahvat likaantuneet, joten pitänee ostaa tuota wolyn neutraa :) lisäksi myös mun laukkuuni on tullut jotain sinertävää kantokahvojen alapuolelle (varmaan farkuista) ja ehkä siihen voisi auttaa nuo vauvan puhdistuspyyhkeet! Pyyhekumi kun ei ole niihin auttanut :/

 4. Voi miten kivaa kuulla, että tästä oli apua! :) Hmh, todella jännä, ettei pyyhekumi ole siihen sinertävään likaan toiminut. Itse olen joskus kokeillut siihen myös noita pyyhkeitä, mutta kumilla on lähtenyt ehdottomasti parhaiten. Toivottavasti saat kuitenkin sen puhtaaksi, eikun puunailemaan ;)

 5. Miustakin tuo hunajainen väri on kiva! Ärsyttää kun Azur Speedyssä on vielä niin vaaleaa se nahka,oonkin yrittänyt käyttää sitä nyt ahkerasti että vähän patinoituisi ennen kesää :)

 6. Heippa! Tykkään tyylistäsi todella paljon!
  Olisin vain kysynyt, kun luin tuon meikkipostauksesi, että sinulla siis on atooppinen iho?
  Minullakin on ja olen meittinyt, että mahdanko voida käyttää esim. bm:n meikkejä. Joskus kokeilin jotain vastaavaa ja ihoni näytti karsealta, se kuivuus oikein alkoi kukoistamaan,yök. eli miten sinä saat sen toimimaan? Laitatko alle ensin hyvän kosteusvoiteen vai..?

  t.leena

 7. Heippa Leena ja kiitos näin alkuun! :)

  Juu, minulla on ollut riesanani atooppinen iho pienestä asti. Toki joskus, kun ihoni on pakkaspäivinä oikein kuivassa kunnossa, kuivuus tulee varmasti helpommin esiin mineraalimeikin kanssa kuin esimerkiksi kosteuttavamman meikkivoiteen. Meikkivoiteista en kuitenkaan ole tykännyt, joten ainoaksi vaihtoehdoksi on jäänyt laittaa oikein hyvät kosteuttavat aineet pohjalle. Useimmiten laitan joko Lumenen geelimäistä tehokosteuttavaa seerumia tai toisessa kosmetiikkapostauksessa esittelemääni öljypohjaista seerumia ja siihen vielä Cliniquen kasvovoide. Näiden päälle bm:n meikkipohja ja hyvin on toiminut! :)

 8. Mikä koko sulla on tosta laukusta? Oon meinannut ostaa saman laukun jo puoli vuotta, ehkä joskus vielä ;)

 9. Minulla on isoin koko GM, sovittelin myös pienempää, mutta jostain syystä tuo tuntui omalta! Oikein ihanaan laukkuun olet silmäsi iskenyt hih ;)

 10. Oho, empä oo ennen kuullutkaan noiden vauvaliinojen toimivan tässäkin hommassa! :) Pitää ehdottomasti ottaa mukaan myös omiin laukkupuhdistuksiin!

 11. Ah, niin ihana damier azur!:) Kaikki omat vuittonit ovat monogram canvasia, mutta kevättä kohden alkaa aina tuo damier azur kuosi miellyttämään silmää! Pakko kai se on hankkia, on se vaan niin upea!;)

 12. Hih, se on kyllä aivan ihastuttava! Ostoksille vaan! ;) Minä puolestani himoitsen seuraavaksi juuri Monogramia kokoelmaani, sitä kun ei vielä minulta löydy :)

 13. Olipa hyvä vinkki nuo puhdistuspyyhkeet -olin joskus kuullutkin, että voisivat auttaa, mutta nyt näkee ihan käytännössä :)

 14. Kiva kuulla, että tästä oli jotain apua! :) Ne tosiaan toimivat, kunhan vain muistaa pitää ne erossa nahasta ;) Siskonikin puhdistaa noilla puhdistuspyykheillä vaikka mitä vaatteista pöytäliinoihin, ihmeliinoja!

 15. Blogiasi on kiva lukea ja tyylisi on juuri sellainen mistä pidän. =)
  Itse olen kanssa tuota kyseistä laukkua havitellut mutta en löydä Suomen hintoja mistään. Paljonko laukku Suomessa maksoi?

 16. Kiitos kivasta blogistasi ja hyödyllisestä postauksesta!
  Vielä kysyisin, että millä siivoat laukun sisäpuolen? Vaaleaan kankaaseen on valitettavasti käytössä tullut tummentumaa, enkä ole uskaltanut vielä pestä sitä millään aineella. Olisko siihen mitään vinkkiä?

 17. Voi kiitos kovasti kommentistasi, miten mukavaa kuulla! :) Oman laukkuni olen ostanut vuosi sitten, joten hinnat ovat varmasti LV:n säännöllisten hintojenkorotusten myötä nousseet, mutta silloin tämä maksoi muistaakseni 565e. Näet hinnat menemällä Ranskan LV:n sivuille, lisäät siihen kympin tai korkeintaan pari, niin saat Suomen hinnan! :)

 18. Kiitos itsellesi kommentista M, mahtavaa kuulla, että tästä postauksesta oli apua! :)

  Voih, valitettavasti minullakaan ei vielä ole keinoa sisäpuolen puhdistamiseen.. Omaankin laukkuuni on tullut muutamia tummentumia ja jopa sinertäviäkin sellaisia, mutta ne eivät ole minua vielä tähän mennessä niin paljoa haitanneet. Purseforumilta löytyy kuitenkin paljonpaljon vinkkejä laukkuguruilta, ehkäpä sieltä löytyisi apua tuon sisäpuolenkin puhdistamiseen :) Täytyykin yrittää etsiä! Mukavaa juhannusta sinulle :)

 19. Moikka, tiedätkö pystyykö tuota Woly Neutraa käyttämään ihan uudelle laukulle (ei ole siis vielä patinaa)? Tummuuko nahkaosat siis jos puhdistan heti alkuun jo niitä? Sain heti likaa Artsyn kantokahvaan, jota haluaisin kovasti puhdistaa..

 20. Kiitos, kiitos tästä postauksesta! :) Sain tästä paljon vinkkejä oman Galliera azurin “siivoukseen” ;)

 21. Hei miten oikein puhdistat ja huollat muut laukut, esim Mulberryt? Käytätkö vain ainetta koko laukulle?

 22. Heippa! Kovin paljoa en ole Mulberryjäni huoltanut, ne kun ovat säilyneet ainakin toistaiseksi siisteinä kovasta käytöstä huolimatta. Spreijaan laukut toki säännöllisesti kosteudelta suojaavalla WaterStop-suihkeella. Tuota Wolyn Neutraa olen kuitenkin käyttänyt tarvittaessa myös Mulberryn laukkuihin, esimerkiksi Alexa sai hieman osumaa sinisistä farkuista, mutta tällä sain sen puhdistettua :)

 23. Moikka! Googlailin mitem voisin puhdistaa oman Lv NF Azurini ja löysin postaksesi. Kiitos vinkeistä, pelkäsin jo että laukku jää ikuisiksi ajoiksi likaiseksi. Mars siis ostamaan vauvan pyyhkeitä. :) Kiitos!!

 24. Heippa Jenna! Mahtavaa, että postauksesta oli hyötyä – ei kestä kiittää :) Eikun vauvapyyheostoksille, ne ovat muuten tosi käteviä ihan todella moneen puhdistukseen, joten kannattaa pitää vakiovarusteena muutenkin kuin vain laukuille ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *