Tervetuloa toukokuu

Vappu tuli ja meni ja niin ollaan jo toukokuussa! Lempikuukauteni, kun ulkona alkaa kunnolla vihertää, kirsikkapuut kukkivat ja pionit ovat sesongissa. Jos nyt kuitenkin palataan vielä ensin viikonlopun tunnelmiin, niin oli kyllä tosi hauska vappu, vaikka sitä vietettiinkin huomattavasti normaalia pienemmällä porukalla. Ystäväpariskunta oli meillä vappuaattona viettämässä iltaa – tehtiin ruokaa, juotiin viiniä ja pelattiin lautapelejä. Toivottavasti ensi vuonna vappua voidaan viettää jo isommallakin poppoolla! Juttelin yhden ystäväni kanssa vapusta ja hän totesi, miten tämä ei ikinä ole ollut hänelle mikään erityinen juhlapäivä ja mietin sitä, miten itselle vapusta on tullut varmaan opiskeluvuosien myötä mieleinen juhla. Vaikka ei opiskelijoita enää ollakaan, niin edelleen ollaan aina vietetty vappua juuri opiskelukavereiden kanssa ja siitä on tullut kiva perinne. Viime vuonna meillä oli etävappu ja nyt tosiaan ihan pienellä kokoonpanolla, mutta ehkä ensi vuonna sitten taas isolla porukalla ihan kasvokkain!

On ollut kyllä aivan ihanaa nähdä viime aikoina hiljalleen ystäviä hyvin pitkälti kotona kaksin vietetyn alkuvuoden jälkeen. Sunnuntaina kävin vielä kahden ystäväni kanssa keskustassa kiertelemässä – oli kivaa käydä pitkästä aikaa muutamilla kaupoilla nuuhkimassa kevät- ja kesätunnelmaa uusien mallistojen myötä sekä juoda kesän ekat terassikahvit. Pikkuisen tuli kyllä auringonpaisteesta huolimatta viileä ja lopulta kadehdin ystäväni villahuivia, vaikka olin alunperin naureskellut hänen talvipukeutumiselleen, haha. Oli kuitenkin virkistävää istua terassilla ensimmäistä kertaa tänä keväänä ja ihanaa, kun on hiljalleen pieniä merkkejä normaalista. Tunnelin päässä on vihdoin pilkahdus valoa siitä, että  jonain päivänä päästään taas elämään ihan tavallista elämää – toivottavasti jo kesällä!

Nougat3 Nougat1 Nougat2

Toukokuun ensimmäinen viikko on startannut ihan vaan kotitoimistolta käsin ja on jotenkin ollut erityisen hyvä fiilis tänään. Ostin eilen uuden kauniin muistikirjan, johon kirjasin aamulla päivän to do -listaa tapani mukaan. Vielä olisi pari juttua listalla, kunnes voi pistää pillit pussiin tältä maanantailta! Illalla ohjelmassa on ruokakaupassa käyntiä ja rautakaupassakin pitäisi käydä, jotta saadaan vihdoin makuuhuoneeseen lamppu kattoon.  Täytyisi myös ottaa itseä niskasta kiinni ja yrittää päästä taas urheilun makuun muutaman viikon paussin jälkeen. Ehkä siis yritän sisällyttää iltaan jotain lempeää liikuntaa? Se voi jäädä kunnianhimoiseksi tavoitteeksi, mutta yritetään!

Kivaa maanantaita ja toukokuun alkua teille! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *