Hankintalistalla uuteen kotiin

Nyt kun kodissa suurin osa tavaroista on hiljalleen löytänyt paikkansa, on aika miettiä mitä hankintoja vielä uupuu tai mitä halutaan päivittää. Oli kyllä hyvä päätös miettiä rauhassa hankintoja vasta sitten kun näkee kunnolla kokonaisuuden, jotain ollaan kyllä ostettu jo viimeisen puolen vuoden aikana asuntoa odotellessa. Esimerkiksi ruokapöytää on pyöritelty jo monta kuukautta, mutta halusimme ensin testata vanhalla pöydällä värimaailmaa ja kokoa ennen  uuden ostamista. Listasinkin tähän postaukseen muutaman tällä hetkellä eniten mielessä pyörivän hankinnan, joista osa on jo päätetty mutta vaan tilausta vailla ja osa taas vielä mietinnässä.

Hankinnat1

Yksi aika varmasti jo päätetty hankinta on eteisen matto. Hakusessa on kestävä, mutta kaunis matto ja ihastuimme kotimaisen VM-Carpetin Elsa-mattoon. Tämä oli itse asiassa miehen bongaus kerran huonekalukaupoilla, hyvä Anton ;) Kaunis kalanruotokuvio sopisi kivasti meidän lattian kanssa ja beige sävy oli luonnossa ihana – enää pitäisi miettiä sopiva koko. Valaisinpuolella pitäisi löytää olohuoneeseen vielä kattovalaisin, olen yrittänyt metsästää sopivaa vintagevalaisinta, mutta vielä ei ole tullut sitä oikeaa vastaan. Yksi potentiaalinen vaihtoehto uutena on tämä Pholcin – valaisimen pitäisi joka tapauksessa olla messinkinen, jotta se sopisi keittiön kattovalaisimeen. Keittiöön taas on etsinnässä rempan myötä seinävalaisinpari, niitäkin olen metsästänyt vintagena ja tyylillisesti toiveena vähän tällaiset Menun henkiset valaisimet.

Uusi isompi ruokapöytä on tosiaan ollut miettinnässä pitkään, tämä meidän muutama vuosi sitten teetetty lankkupöytä on liian pieni nykyiseen tilaan. Nyt potentiaalisimmalta vaikuttaa &Traditionin SK5 -pöytä savustetun tammen sävyssä – se on ihanan siro, mutta mahduttaa kuitenkin kaikkiaan kahdeksan henkeä ja tumma sävy toisi myös kaivattua kontrastia tänne. Lisäksi hankintalistalla on isompi TV-taso, yksi mahdollinen olisi tämä IKEA STOCKHOLM, mutta tämä vielä mietinnässä.  Olen myös pitkään etsinyt meille antiikkivitriiniä, johon saisi laitettua kauneimmat perintölasit nätisti esille. Tämä Lundiankin vitriini on tosi kaunis, mutta jokin matalampi versio sopisi meille paremmin – yksi vaihtoehto uutena on myös IKEA MALSJÖ -vitriini. Yritän kuitenkin vielä jatkaa etsintää antiikkikaupoista, ehkä sinnikäs etsintä lopulta palkitsee ja löydän meille jonkun ihanan vanhan yksilön!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *