Täydellinen kalanruotoparketti

Olen saanut paljon kysymyksiä meidän uudesta parketista, joten nyt vihdoin asiaa lattiaremontista! Asunnon remonttia suunnitellessa mietimme todella pitkään, mitä tekisimme asunnon parketille. Kymmenisen vuotta vanha, elämää nähnyt saarniparketti ei ollut niin mieleen – toki se olisi ollut kunnostettavissa, mutta haaveissa oli kuitenkin pitkään siintänyt kalanruotoparketti. Pallottelimme monta kuukautta kunnostamisen ja uuden parketin laittamisen välillä. Kalanruotoparketin vaihtaminen olisi kallis remontti ja huomattavasti halvemmalla selviäisi kunnostamalla nykyisen, mutta jäisikö kuitenkin myöhemmin harmittamaan, että emme tässä kohtaa panostaneet kerta olemme niin pitkään jostain unelmoineet.

Pitkän pohdinnan ja kustannusten laskeskelujen jälkeen päätimme, että hitsi vie, tämän on tarkoitus olla meille pidemmän ajan koti eikä mikään väliaikaisratkaisu, joten tehdään sellainen parketti mistä olemme haaveilleet. Lattialla on kuitenkin niiin iso vaikutus koko asunnon yleisilmeeseen. Ja tiedättekö, heti ensimmäiset palaset uutta parkettia nähdessäni huokailin onnesta. Miten monta kertaa olemme nyt viime päivien aikana todenneet toisillemme, että ONNEKSI me tehtiin tämä! Lattia on kertakaikkisen täydellinen, niin paljon upeampi kuin osasimme edes toivoa ja odottaa. Koko asunnon ilme ja fiilis muuttui kertaheitolla, joten remontti oli kyllä täysin sen arvoista!

MeisterPS500

Parketin valinta

Palataan nyt kuitenkin vielä vähän taaksepäin eli parketin valintaan. Meillä kesti aika pitkään tehdä lopullinen valinta – kävimme pariin otteeseen katsomassa eri malleja ja sävyjä luonnossa, tilailimme useita mallipaloja, googlailimme ja etsimme Instagramista kuvia. Halusimme hieman leveämpää kalanruotoa – tämä olohuoneen ja keittiön yhdistelmä on kuitenkin suhteellisen iso tila, että pienet lankut olisivat saattaneet tehdä tästä liian levottoman ainakin meidän silmään. Lankut eivät toisaalta saaneet kuitenkaan olla liian pitkiä. Sävy ei saisi olla liian kellertävä, mutta ei liian vaaleakaan, vaan haimme sellaista kaunista luonnollista tammen sävyä, joka toisi kuitenkin hieman lämpöä sisustukseen. Mattalakatun ja öljyvahatun parketin välillä pohtiessamme tulimme nopeasti siihen tulokseen, että mattalakattu olisi meille parempi vaihtoehto, sillä se on hieman helppohoitoisempi eikä vaadi tasaisin väliajoin tehtävää huoltoa, kuten öljyvahattu.

Kalanruotoparketti1

Kaikkien näiden kriteereiden jälkeen meille valikoitui Meister PS 500 -parketti sävyssä 8583 – Meister oli paitsi äärimmäisen kaunis, niin moniin muihin verrattuna myös järkevän hintainen kalanruotoparketti. Tätä ei myöskään tarvinnut liimata alustaan, vaan parketti on asennettu kelluvana. Kalanruotoparketti vaatii ihan tasaisen alustan ja meidän asunnossa oli onneksi tehty ennestään hyvät pohjatyöt, joten niihin ei mennyt lisäkuluja. Asennuksesta meillä vastasi JS-Parketti ja voin suositella Joonaa ja hänen tiimiään koko sydämestä, tekivät hurjan hyvää työtä! Tein heidän kanssa IG Storyjen puolella yhteistyötä, mutta olimme niin tyytyväisiä, että suosittelen heitä mielelläni täälläkin. Meidän ensin alustavasti valitsema asentaja unohti tapaamisen ja ei enää vastannut viesteihin tai saanut edes aikaiseksi antaa tarjousta, joten mikä onni että JS-Parketti sattui olemaan vapaana ja pääsi näin nopealla varoitusajalla hommiin!

Kuten todettua, jo heti ensimmäiset asennetut ruotokuviot nähdessäni huokailin ihastuksesta. Sävy on TÄYDELLINEN, juuri sellainen kaunis tammen sävy jota haimmekin – sitä on vaikea taltioida kuviin juuri sellaisena kuin luonnossa ja sävy myös hieman vaihtelee sen mukaan, onko se valoisa vai varjoisa kohta. Rakastan tämän parketin miellyttävää tuntua jalkaa vasten, kaiken kaikkiaan tämä on ihan meidän unelmien lattia.

Korkeat-jalkalistat Kultainen-saumalista2

Jalkalistat ja saumalistat

Vaihdoimme samalla myös jalkalistat uusiin ja nekin tuottivat ensin päänvaivaa. Valintamme ei olisi kuitenkaan voinut mennä enempää nappiin, tämä Cellon 9 cm korkea hieman koristeellinen jalkalista sopii tänne ihan mielettömän hyvin. Sävy oli alunperin listavalkoinen, joka on varsin kellertävä valkoinen, minkä opin näiden kaikkien viime kuukausien googlailujen myötä. Listat maalattiinkin samalla sävyllä kuin ovenkarmit ja ovet, eli Tikkurilan Paperi -sävyllä, jotta kaikki sopisivat keskenään yhteen. Maalina käytettiin Teknoksen kestävää Futura Aquaa, kiitos vaan vielä Vantaan Porttipuiston RTV:lle tosi hyvästä palvelusta maalineuvonnan suhteen! Listojen lisäksi piti valita saumalistat oviaukkoihin ja valitsimme tämän Dionen kultaisen tarrasaumalistan (B2 KE 90). Mietimme onko kultainen jotenkin silmiinpistävä, mutta se meneekin lattian ja etenkin messinkisten ovenkahvojen kanssa loistavasti yhteen.

Kalanruotoparketti2

Kaikkine yksityiskohtineen lattiaremontti onnistui kyllä ihan täydellisesti ja olemme super tyytyväisiä lopputulokseen! Kyllä kannatti tässä kohtaa panostaa, parketista tulee olemaan iloa vuosiksi eteenpäin <3

17 thoughts on “Täydellinen kalanruotoparketti

 1. Näyttää niin hyvältä! Kiinnostaisi tietää, että kuinka paljon kustannukset olivat noin? :)

  1. Kiitos paljon, ollaan kyllä super tyytyväisiä! 😍 Itse parketti, uudet jalkalistat ja parketin asennus oli n. 10t + siihen päälle sitten vielä tuntityönä purku ja jalkalistojen maalaukset ym viimeistelyt n. 2000€.

 2. Voi että miten on kaunista! Kaikki sopii niin ihanasti yhteen ja lopputulos on kyllä aivan nappi! Saako vielä kysyä, teittekö itse listojen ja ovien maalaukset vai tekikö sen myös remppatiimi? Onnea vielä uuteen kotiinne! ✨

  1. Kiitos tosi paljon Anu 😍 Jännitti kyllä miten kaikki valinnat menee yhteen, mutta ihan nappi kyllä meidänkin mielestä! Kaikki maalaushommat teki samainen remppatiimi ja luojan kiitos niin, meillä olisi mennyt ikä ja terveys ja varmaan parisuhdekin siinä samassa jos oltaisiin itse lähdetty töiden ohella iltaisin ja viikonloppuisin näitä tekemään kuten alunperin ajattelimme 😂 Puhumattakaan jäljestä, joten oli parempi luottaa ammattilaisiin tässä kohtaa, haha.

  1. Kiitos paljon Saara 😍 Ovenkahvoista tulee seuraava remppapostaus, joten siinä sitten lisäinfoa niistä!

 3. Täydellisen kaunis, harmoninen sekä ennen kaikkea ajaton valinta. 🥰 Voin kuvitella, kuinka ihanaa on aamulla nousta ylös sängystä ja hipsutella paljain varpain keittiöön. Mä rakastan parketin tuntua jalan alla, ja haaveissa on, että jostain kodista sellainen lattia vielä löytyisi. ☺️

  1. Kiitos Tiia, valinta meni kyllä meidänkin mielestä ihan täysin nappiin! 😍 Tässä on joo aivan ihana tuntuma, sellainen pikkuisen karhea.

   Ihanaa viikonloppua sinne!

  2. Tosi kauniin näköistä ja tästä sai hyviä vinkkejä omaan remonttiin! Onko seinien sävyistä tulossa postausta, kiinnostaisi tietää minkä sävyn yhdistitte lattiaan ja jalkalistoihin.

   1. Hei ihana kuulla, kiitos paljon Sini! Joo hyvä kun muistutit, oon tekemässä oman postauksensa maalisävyistä ☺️

 4. Hei! Aivan ihana lopputulos teillä! Meillä on remontti just edessä ja olisin kysynyt, että mistä nuo ovenkarmit on? Olisiko niistä antaa mitään tietoa? Kiitos etukäteen!

 5. Moi Jonna

  Sattui tämä sun julkaisu silmään kun etsittiin netin kautta uusia parketteja.
  Valittiin sama parketti kun teillä ja saatiin myös JS-parketti se meille asentamaan.

  Parketti asennettiin keväällä ja tuli kyllä aivan mielettömän hieno.

  Ainut mitä olen nyt huomannut on että parketti rätisee aika paljon näin kesällä ja olisin kysynyt oletteko huomanneet samaa.

  Meillä ei liimattu parkettia lattiaan vaan se asennettiin myös kelluvana.

  Kiitos oikein paljon jos jaksat vastata ja oikein mukavaa kesän jatkoa

  Terkuin

  Niko

  1. Moikka Niko! Hei mahtava kuulla, että näistä suosituksista oli iloa ☺️ Parketti on kyllä ihan mielettömän kaunis!

   En kyllä ole huomannut että meillä rätisisi, mutta olisiko vaan jotain parketin elämistä lämpötilavaihtelujen tms myötä? En osaa valitettavasti sanoa sen tarkemmin.

   Oikein mukavaa kesän jatkoa teille myös! ☺️

   Ystävällisin terkuin,
   Jonna

 6. Hei, mitä olet laadullisesti tykännyt parketista? Ja millä sävyllä seinät on maalattu? Teillä on kaunis lopputulos <3

  Kevät terveisin,

  Tuija

  1. Heippa Tuija! Olemme tykänneet tosi paljon, toki nyt varsinkin pienen lapsen myötä jotain pieniä kolhuja on tullut, mutta se nyt kuuluu elämään. Parketti on niin ihanan tuntuinen jalan alla ja kaikkineensa ollaan kyllä edelleen tosi tyytyväisiä valintaan. Seinäsävyistä löytyy oma postauksensa täältä, https://jonnaluukko.com/2021/10/meidan-kodin-maalisavyt/.

   Kiitos paljon ja ihanaa kesän alkua sinne!

 7. Upea lattia! 😍 osaatko sanoa, onko parketin pinta harjattu? Mikäli on, onko se ollut helppo pitää puhtaana ja onko se pysynyt muutenkin hyvänä?

  1. Kiitos paljon! Vitsit en valitettavasti osaa sanoa 🤔 Ollaan kuitenkin oltu kyllä tosi tyytyväisiä kaikkineensa, on ollut helppo pitää puhtaana ja pysynyt tosi hyvänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *