Vuosikooste 2020

Vuoden takaisia postauksia selaillessani törmäsin tammikuiseen vuosikoosteeseen, jota oli kiva lukea näin jälkikäteen. Innostuinkin siis tekemään pienen koosteen myös tältä vuodelta! Tähän on mukava palata joskus myöhemmin, etenkin huomatakseen että tänä vuonna tapahtui myös paljon kivoja asioita, eikä 2020 jäänyt mieleen pelkkänä koronavuotena.

Vuosi1

Tammikuu

Startattiin vuosi matkustamalla heti tammikuun ensimmäisenä päivänä Pariisiin. Ajatuksissa oli romanttinen kahdenkeskinen matka kaupunkiin, joka oli vuosia sitten ensimmäinen yhteinen matkakohteemme, mutta saimmekin molemmat ikävän ruokamyrkytyksen :’D Se poislukien, Pariisin matka oli kyllä ihana vuoden aloitus! Muuten tammikuussa palailtiin arkeen loman jäljiltä, suunniteltiin hääkutsuja ja työjuttujen saralla järjestettiin muun muassa tulppaanibrunssi siskoni workshopilla. Tammikuussa varmistui myös meidän Helsinkiin muutto ja startattiin sen myötä asunnonetsintä tositarkoituksella.

Vuosi2

Helmikuu

Helmikuussa vietettiin Asennemedian 5-vuotisjuhlia, tuntuu absurdilta että viime vuonna oli kuitenkin jotkut isommat juhlat :’D Ystäväni tulivat kylään Tampere-visiitille viimeistä kertaa ennen muuttoa, oli ihan super hauska viikonloppu heidän kanssaan! Käytiin brunssilla, haettiin Sitkon pitsat, pelailtiin ja juotiin viiniä, baarissa tanssittiin ihan olan takaa ysärihittien tahtiin. Tämä taisi muuten ollakin koko vuodelta ainoa kerta, kun olin baarissa juhlimassa!

Vuosi3

Maaliskuu

Voiko tämä kuukausi jäädä mieleen minään muuna kuin kaiken pahan alkuna? Kyllä voi, maaliskuussa ehti tapahtua paljon kivojakin asioita ennen kotikaranteenin alkamista! Vietettiin ystäväni ihania baby showereita (läheisten yllättäminen on ihan parasta) ja juhlittiin samana iltana vielä Helsingissä veljeni 40-vuotisjuhlia. Laitoimme myös asuntomme myyntiin, oli jännittävä kokemus hoitaa koko myyntiprosessi itse aina kuvien ottamisesta ja editoinnista lähtien! Asunto menikin alle viikossa ilmoituksen laittamisesta, joten tarjouksen hyväksyminen oli varmasti yksi kuukauden parhaista. Lähetettiin myös hääkutsut, optimistisina vielä tietämättä mitä tulevat kuukaudet toisivat tullessaan. Vitsit rakastan vieläkin noita kutsuja <3

Vuosi4

Huhtikuu

Huhtikuussa koitti muuttopäivä Helsinkiin, sopivasti siinä Uudenmaan rajasulun tienoilla :’D Huh mikä stressi oli muutossa, mutta onneksi kaikki järjestyi ja saatiin kamat kasaan Tampereen päässä ja varastoon Helsinkiin! Fiilisteltiin Helsinkiä, sen verran mitä nyt siinä pandemian jyllätessä pystyi, kun ei voinut oikein vielä nähdä läheisiä tai käydä ravintoloissa. Vietettiin super hauska etävappu opiskelukavereiden kanssa!

Vuosi5

Toukokuu

Toukokuussa alkoi olla pieniä pilkahduksia normaalista elämästä ja nähtiin loppukuusta ystäviä piknikeillä, vitsi miten ihanaa oli nähdä pitkästä aikaa ihan kasvokkain. Startattiin myös mökkikesä ja olin pariin kertaan toukokuussa mökillä – grillattiin ekat grilliruuat, saunottiin ja heitin talviturkin. Toukokuussa tehtiin myös vihdoin päätös häiden siirtämisestä ensi kesälle, mikä harmistutti tosi paljon, mutta tuli kuitenkin huojentunut tunne. Fiilisteltiin kaunista toukokuuta ja mietittiin, miten ihana ajankohta tämä vehreä alkukesä olisi häille vuonna 2021.

Vuosi6

Kesäkuu

Kesäkuu oli ehkä yksi vuoden kivoimmista kuukausista! Vietettiin juhannusta ystävien kanssa meidän mökillä ja oli niiin ihanaa, kun elämä tuntui tuolloin pitkästä aikaa ihan tavalliselta. Kaiken lisäksi kerrankin oli helteinen juhannus, joten saatiin nauttia täydellisistä keleistä ja olla ulkona aamusta myöhään yöhön saakka. Yleensä juhannuksena kun on värjötelty ulkona toppatakeissa. Lisäksi kesäkuulta on jäänyt mieleen ensimmäiset terassiviinit ystävien kanssa ja kohtaamiset pitkän tauon jälkeen, muutamat muut mökkireissut, helteiset illat piknikeillä ja pihapeleillä puistossa, sekä täydellinen veneretki kaupungin edustalla siskoni ja tämän miehen kanssa.

Vuosi7

Heinäkuu

Heinäkuussakin hellittiin hyvillä keleillä, joten jatkoin samaa rataa nauttimalla terassiaamupaloista, lämpimistä iltakävelyistä ja mökkeilystä. Vietettiin viikonloppu Tampereella ja oltiin Ähtärissä ystäväni pikkuisen ristiäisissä. Ja hei, heinäkuun lopussa käytiin katsomassa meidän tulevaa asuntoa! Näytön jälkeen pää oli pyörällä – olisiko tämä nyt vihdoin se meidän koti ja soiteltiin pankkiin viimeisistä laina-asioista. Lopulta tehtiin tarjous!

Vuosi8

Elokuu

Elokuussa oli super hauska Gasellien ja Jesse Markinin keikka merellä Helsingin edustalla, lisäksi käytiin ystäväpariskunnan kanssa Hangossa. Yövyttiin sympaattisessa majatalossa, lounastettiin auringossa, pyöräiltiin pitkin rantaviivaa ja juotiin viiniä majatalon pihalla. Reissu oli aivan ihana, tästä pitää ottaa perinne! Heinäkuussa tehtiin myös viimein kaupat asunnosta – kuvassa kilisteltiin Espalla kaupanteon jälkeen, joskin jännitettiin vielä pari viikkoa lunastusaikaa. Lisäksi vietettiin meidän alkuperäistä hääpäivää hotelliyöpymisellä ja llallisella, tämä oli varmasti yksi kesän ihanimmista illoista.

Vuosi9

Syyskuu

Syksy oli mielettömän kaunis ja lämmin, tuntuu että luontoäiti on hellinyt meitä tänä poikkeusvuonna erityisen kauniilla vuodenajoilla. Yksi kuukauden kivoimmista oli ystäväpariskunnan mökillä vietetty viikonloppu, jolloin saatiin nauttia ihanasta ruskasta ja upeasta syyskelistä. Muuten syyskuussa ei tapahtunut mitään erityistä, ihan vaan töitä ja mukavaa arkea syksystä nauttien.

Vuosi10

Lokakuu

Lokakuun kohokohtia oli edelleen tuo mieletön ruska ja siitä nauttiminen kävelyiden muodossa, arkiruokakerhon aloittaminen kaveripariskunnan kanssa (joskin se jäi vähän tauolle loppuvuodesta koronan takia), staycation -viikonloppu ystäväni kanssa St. George -hotellissa, syntymäpäivän aamuna yllätyksenä tehty aamiainen ja lahjaksi saatu voileipägrilli (best thing ever!!) sekä myöhemmin illallinen BasBasissa.

VUosi11

Marraskuu

Yksi marraskuun kivoimmista työjutuista oli varmasti Shishi x Vepsäläinen, joka oli paitsi muutenkin kaltaiselleni jouluhullulle mieleinen, niin erityisesti kun pääsin kutsumaan seuraajiani mukaan joulufiilistelyyn. Oli niin kiva päästä näkemään seuraajia kasvokkain, ihania tyyppejä! Lisäksi marraskuussa nautittiin ihmeen aurinkoisista päivistä, vietettiin kivaa viikonloppua Tampereella ja tehtiin siellä super hyviä vintagelöytöjä uuteen kotiin.

Vuosi12

Joulukuu

Jos pelkäsin etukäteen marraskuun olevan vaikea kuukausi, niin lopulta joulukuu olikin haastavampi. Valoa ei ollut juuri nimeksikään ja heti kuukauden alussa astuivat myös voimaan uudet rajoitukset, joten ystäviä tai läheisiä pystyi näkemään ainoastaan ulkona ja moni jouluperinne jäi tältä vuodelta. Lisäksi olin muutenkin hieman mieli maassa, mutta itse joulu oli kuitenkin lopulta tosi onnistunut!

Kaiken kaikkiaan tätä kirjoittaessani ja kuvia läpikäydessäni sain huomata, että vuodessa 2020 oli haasteista huolimatta valtavan paljon hyvää. Etenkin kesä jää mieleen todella ihanana! Toivotaan, että tästä vuodesta tulisi vähän vielä edeltäjäänsä parempi <3

2 thoughts on “Vuosikooste 2020

  1. Kiva kun teit tämmösen positiivisen vuosikatsauksen, vaikka viime vuosi olikin varmaan lähes kaikille haastava :) Itsekin katselin puhelimesta kuvia viime kesältä ja alkusyksyltä ja tuli kiitollisuus siitä, että tuolloin oli myös ajanjakso, jolloin pystyi elämään melko normaalia elämää :) Toiveikkaana odotan, josko ensi kesänä olisi taas parempi tilanne. Hyvää alkanutta vuotta Jonna, blogisi tulee varmasti olemaan suosikkini myös tänä vuonna <3 Kiitos kun jaksat tätä meille lukijoille tehdä :)

    1. Siitä tulee kyllä heti parempi mieli! Mäkin palaan aina silloin tällöin katsomaan erityisesti kesän kuvia ja storyja, kun elämä tuntui suhteellisen normaalilta, ja niihin muistoihin palaaminen piristää heti 🥰 Niin piristi kyllä tämä sun kommenttisikin, ihana Mimmu KIITOS 💗 Niin näistä sanoistasi kuin ylipäätään siitä että seuraat ja jaksat vielä aktiivisesti tänne kommentoidakin, ihan parasta kun olet mukana menossa! 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *