Vaihtelevat joulutunnelmat

Jokos siellä ollaan joululoman vietossa? Minulla on vielä muutama työasia hoidettavana tänään ja huomenna, kunnes voin heittäytyä vapaalle ja keskittyä joulusta nauttimiseen! Täytyy tosin todeta, että huomaan korkealla olleen joulufiilikseni hieman latistuneen ja samaistuinkin tosi paljon Lauran eiliseen kirjoitukseen Instagramissa. Kuten Laura totesi, “Ihan kuin kodissa seisoisi ilma ja aika paikoillaan”. Siltä se totisesti alkaa tuntua, olemme viettäneet viime viikot hyvin tiiviisti kotona muutamia kaupunkikävelyjä ja tietysti kaupassakäyntejä lukuunottamatta, mutta välttäen kaikkia ylimääräisiä kontakteja. Mitä lähemmäs aattoa mennään, niin sitä enemmän alan kaivata, että tätä kaikkea voisi jakaa ystävien ja perheen kanssa. Joulukuusi, kynttilöiden polttaminen ja glögin juominen viltin alla tuovat iloa tähän aikaan, mutta nekään eivät jaksa ilahduttaa enää yhtä paljon, kun haluaisi jakaa kaiken tunnelmoinnin läheisten kanssa – muutenkin kuin etänä.

Keskusta1

Ja mikä varmasti eniten latistaa joulufiilistä on perinteistä poikkeava jouluaatto. Olimme jo alunperinkin jakaneet olosuhteiden pakosta porukkaa meidän perheen osalta (meitä kun olisi lähemmäs 20 lapsineen päivineen) ja veljeni ja toinen siskoni olisivat viettäneet joulua tahoillaan, mutta meidän oli kuitenkin tarkoitus mennä toisen siskoni perheen luokse syömään. Päätimme nyt lopulta, että emme viitsikään kokoontua siskoni luona ja päädyimme jättämään yhteisen syömisen. Me käymme Antonin kanssa vaan vanhemmillani joulusaunassa ja riisipuurolla aamupäivällä, illaksi ajamme sitten Tampereelle, jossa ei ole kuin poikaystävän perhe. Tuntuu kyllä tosi oudolta ja surulliselta, että emme tänä jouluna kokoonnu tavalliseen tapaan pitkän pöydän ääreen koko perheeni voimin, tai että en näe sisarusteni lasten iloa heidän avatessa lahjapaketteja. Joulunvietto perheen kanssa on ollut minulle aina niin tärkeää! Tässä tilanteessa kuitenkin oikea ratkaisu turvallisuus huomioiden, joten ei auta kuin odottaa hetkeä, jolloin voidaan taas kaikki kokoontua saman katon alle ilman huolta <3

Keskusta8

Tietysti tätä postausta kirjoittaessani tiedostan kyllä etuoikeutetun asemani siitä, että on katto pään päällä ja jouluna ruokaa pöydässä. Uskon kuitenkin, että moni varmasti voi samaistua näihin fiiliksiin, kun kaikesta kiitollisuudesta huolimatta harmittaa, että joulu ei ole tänä vuonna samanlainen. Ja se on täysin ok tuntea näin! Varmasti tässä on myös kyse siitä, että alkaa pieni kisaväsymys pikkuhiljaa painaa koko tästä vuodesta, mutta täytyy vaan koittaa jaksaa vielä hetki ja koittaa löytää positiivisia puolia näistä poikkeavista ajoista. Jos jokin tässä joulussa ilahduttaa, niin se että vietämme sitä Antonin kanssa ensimmäistä kertaa kuuden vuoden jälkeen yhdessä jo aattona! En malta odottaa, että saa herätä aattoaamuna toisen vierestä <3

4 thoughts on “Vaihtelevat joulutunnelmat

  1. Samaa kisaväsymystä havaittavissa täälläkin… Toivottavasti Joulusta tulisi kuitenkin omalla tavallaan ihana ja vuodesta 2021 hiukkasen parempi kuin tästä! :)

  2. Hei! Pakko kysyä, kun seurailen sinua instassa, että muokkaatko kuviasi jollain tietyllä presetillä? :) Feedissäsi on niin ihana tunnelma!

    1. Hei Natalie! Voi kiitos, ihana kuulla että seuraat ja tykkäät fiiliksestä 😍 Muokkaan (kameralla otetut) kuvat aina ensin koneella Photoshopilla, jossa käytän omia VSCO -filttereihin pohjautuvia presettejäni. Ennen Instagramiin lataamista lisään yleensä vielä Tezza -sovelluksesta jotain filtteriä kevyesti päälle, käytän sieltä useita eri mikä milloinkin sattuu sopimaan kuvaan ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *