Joulukuusi

Viikko sitten saatiin tosiaan joulukuusi vihdoin kotiin ja se on ilahduttanut joka päivä valtavan paljon, erityisesti nyt kun on niin pimeää ja harmaata. Olinkin ajatellut ottavani vielä parempia kuvia kuusesta myöhemmin näiden parin aurinkoisena päivänä pikaisesti räpsäistyn kuvan lisäksi, mutta valoa ei näytä olevan tarjolla hetkeen, joten mennään nyt tähän hätään näillä :’D

Meillä oli tosiaan pieni joulukuusi -dilemma poikaystäväni kanssa, haha. Aiempina vuosina meillä on aina ollut oikea kuusi, mutta tänä vuonna aloimme harkita tekokuusta sen helppouden ja kestävyyden vuoksi. Minä kuitenkin olin haaveillut lumihuurteisesta kuusesta, josta taas poikaystävä ei ollut kovin innostunut ja hän halusi perinteisen vihreän. Lopulta livenä vaihtoehtoja katsoessamme poikaystäväni olisi antanut minun mielikseni periksi huurteiselle (<3), mutta aloin itsekin kallistua kuitenkin perinteiseen vihreään. Kyllästyisikö huurrettuun kuuseen myöhemmin ja olisiko vihreä kuitenkin kauaskantoisempi valinta?

Joulukuusi2

Katsoimme välissä aitojakin kuusia, mutta niissä ongelmana oli niiden “pulleus”, meille kun ei mahtunut kovin leveää kuusta, mutta emme kuitenkaan halunneet mitään ihan matalaakaan. Löysimme lopulta Bauhausista hyvännäköisen tekokuusen (joka erottui rivistöstä edukseen kaikkien jo kaukaa muovisten ja halvannäköisten rinnalla), joka oli juuri sopivan kokoinen ja näytti tarpeeksi aidolta. Päädyimme kompromissiin, että voisin halutessani spreijata tähän kevyesti lunta (kuten esimerkiksi Marianna oli tehnyt – hyvä vinkki siis!), mutta heti kun saimme kuusen paikalleen ja koristeltua, niin totesin sen olevan juuri hyvä näin! Kuusi herätti paljon kiinnostusta Instagramissa ja mielestäni malli on Lappi, meillä korkeus 180cm. Tietenkin kuuset olivat sitten heti parin päivän päästä Bauhausissa -30%, mutta onneksi tämä oli varsin kohtuuhintainen tekokuusi normaalihintaisenakin. Kaiken kaikkiaan hyvä kuusilöytö siis!

Joulukuusi1

Kuusenkoristeissa tykkään aika neutraalista, valkokultaisesta sävymaailmasta ripauksella pronssia. Koristeet ovat vähän sieltä sun täältä vuosien aikana hankittuja. Pienemmät valkoiset ja kultaiset ovat Casa Stockan vanhoja, joukossa on myös muutamia lapsuudenkodistani saatuja kultaisia ja ruusukultaisia kimaltavia palloja. Isommat kimaltavat on ostettu Shishi x Vepsäläinen -myymälästä, pari isompaa näyttävämpää palloa on vanhempia Stockan jouluosastolta ostettuja.

Joko teillä on joulukuusi kotona ilahduttamassa?

10 thoughts on “Joulukuusi

 1. Wau, tää on tosi upea tekokuusi! Todellakin on varmasti erottunut edukseen muiden joukosta :) Täällä on ollut joulukuusi koristeltuna jo marraskuun loppupuolelta asti. Halusin nauttia siitä tarpeeksi kauan :D ♥

  1. Hyvä yksilö eikö! 😍 Haha ihana, mäkin olisin kyllä mieluusti laittanut kuusen jo marraskuun lopulla. No onneksi nyt on kuusi valmiina odottamassa tulevia jouluja varten, niin voi sitten ajoissa hakea sen kellarista 🙊

 2. Kuusi, siis aito tuodaan sisälle lämpiämään/sulamaan aatonaattona ja aattona koristelen sen. Tämä tapa on periytynyt lapsuudenkodistani 1960- luvulta.

  1. Meillä on ollut lapsuudenkodissa ihan sama perinne, oli ihana koristella se aina aattoaamuisin 😍 Omaan joulunviettoon se ei ole kuitenkaan periytynyt, vaan olen itse halunnut kuusen paljon aikaisemmin jo ilahduttamaan.

 3. Todella kaunis kuusi ja ihania koristeita :) Mun mielestä vihreä kuusi on parempi valinta, niitä huurrekuusia on koko some pullollaan :D Oman tekokuuseni ostin Stockalta jo ensimmäiseen omaan kotiini reilu 10v sitten ja se on kulkenut mukana kaikki nämä vuodet, edelleen tykkään :)
  Kivaa alkanutta viikkoa, ei enää kauaa jouluun <3

  1. Kiitos Mimmu 😍 Ihan totta, ehkä siihen huurteiseen olisi kyllästynyt kun niitä tulee nyt joka tuutista, joten perinteinen vihreä ei ainakaan mene koskaan “muodista” 😌 Voi ihana että kuusi on palvellut jo noin monta vuotta! Toivottavasti tämä meidänkin kuusi tulee kulkemaan mukana vielä monet vuodet!

   Kiitos samoin sinne ihanaa alkanutta viikkoa 🧡

  1. Kiitos! 😍 Kiva kun on kuitenkin se mahdollisuus tehdä tästä jonain jouluna huurteinen versio, jos yhtäkkiä haluaakin erilaisen 🙊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *