8 x jouluelokuva

Netflixin etusivu on tällä hetkellä täynnä joululeffoja, jotka ovat täydellistä katsottavaa juuri nyt. Ylipäätään tykkään jouluna katsoa tällaisia, mutta aivan erityisesti nyt näissä vallitsevissa olosuhteissa kaikki kevyt hyvän mielen katsottava on todellakin tarpeen. Illalla mukava pyjama päälle, glögimuki kouraan ja sohvannurkkaan – ihana kun voi uppoutua johonkin tällaiseen romanttiseen hömppään!

Osa joululeffoista on way too much – tiedättekö ihan liian kliseisiä, huonosti tehtyjä ja kehnoilla näyttelijöillä varustettuja. Aika monta leffaa olenkin viime viikkoina aloittanut, mutta jättänyt heti alkumetreillä kesken todettuani, että tämä ei nyt vaan toimi. Onneksi on kuitenkin löytynyt hyviäkin! Mitään Oscar-tason suorituksia nämä eivät toki mitkään ole hahah, mutta tässä kuitenkin kahdeksan sellaista vähän tuoreempaa joululeffaa (eli klassiset Holidayt ja Love Actuallyt sun muut pois jättäen), joista itse olen tykännyt! Lisää vinkkejä kaivataan, joten jättäkää ihmeessä kommentteihin teidän suosituksia :)

Jouluelokuvat

Operaatio joululahja

Ei ehkä ihan perinteinen joululeffa juoneltaan, vaikkakin tietysti kliseinen romantiikka on osana tätäkin kuten jouluelokuvissa kuuluukin! Romantiikan lisäksi elokuvassa on hyvää mieltä ja yhteisöllisyyttä. Perustuu taustaltaan tositarinaan ja ihan todelliseen humanitaariseen tekoon, sillä elokuvassa kuvattu perinne Operation Christmas Drop, jossa Yhdysvaltojen ilmavoimat tiputtavat joulun alla lentokoneesta tarvikkeita ja leluja Tyynellä valtamerellä pienille saarille, on ihan oikeasti olemassa jo vuodesta 1952 lähtien.

Christmas Made to Order

Tämä oli ensimmäinen tämän vuoden joululeffani! Kertoo joulua inhoavasta miehestä sekä sivutyökseen joulukoristuksia tekevästä naisesta ja lopun ehkä arvaattekin, heheh. Tässä oli mukava fiilis ja kivat hahmot, hyvä mieli on taattu!

A Wish for Christmas

Elokuva kertoo mainostoimistossa työskentelevästä naisesta, jonka toive toteutuu ja hän saa yllättäen rohkeutta pitää puoliaan. Tämä ei ollut mikään yltiöromanttinen leffa, joten kiva kun oli vähän erilainen! Paino sanalla vähän, sama ideahan näissä kaikissa on in the end :’D

Dash & Lily

Tämä on itse asiassa kahdeksan jakson minisarja, mutta koska tässä oli sellainen jouluelokuvamainen fiilis, niin halusin laittaa listalle! Tämä oli aivan ihana sarja kahdesta hieman erikoisella tavalla rakastumaisillaan olevasta nuoresta, niin hyvän mielen katsottavaa <3 Kivat päänäyttelijät ja visuaalisesti mukavaa katsottavaa.

Joulukalenteri

Joulukalenteri -leffan taisin katsoa jo edellisenä vuonna, tässä onkin sama naisnäyttelijä kuin tuossa Operaatio joululahjassa. Kertoo työhönsä kyllästyneestä valokuvaajanaisesta, jonka isoäidiltä peritystä vanhasta joulukalenterista alkaa paljastua taikavoimia.

Kuninkaallinen vaihtokauppa

Tätä parin vuoden takaista Vanessa Hudgensin tähdittämää elokuvaa voisi sanoa jo jouluklassikoksi, haha! Toisiinsa törmäävät chicagolainen leipuri ja tuleva prinsessa näyttävät identtisiltä, joten he päättävät vaihtaa rooleja joulunaikaan.

Joulusafari

Tämä menee vähän sinne kehnon puolelle, mutta minusta ihan katsottava leffa kuitenkin! Elokuvaa tähdittää Sinkkuelämää -sarjasta tuttu Charlotte eli Kristin Davis, joka esittää juuri jätetyksi tullutta, yksin romanttiselle safarimatkalle lähtevää naista. Juonenkäänteet ovat tietysti samaa kuten yleensäkin joululeffoissa, mutta miljöö eroaa perinteisestä.

Last Christmas (Viaplay)

Tämä käytiin katsomassa viime jouluna leffateatterissa, nyt elokuva löytyy Viaplayn valikoimasta. Poikaystävän (joka ei yleensä niin innostu tällasisita joululeffoista) sai suostuteltua tämän katsomiseen elokuvan päänäyttelijän, eli hänen Game of Thrones -suosikkinsa Emilia Clarken myötä. Romanttinen komedia on saanut innoituksensa Whamin samannimisestä klassikkobiisistä!

4 thoughts on “8 x jouluelokuva

  1. Jos löytyy Disney+ ja Disneyn leffat iskee niin suosittelen Noelle – joulupukin tytärtä ja Viimeistä haltiatarkummia. Jälkimmäinen ei ole suoraan jouluelokuva, mutta sijoittuu joulun aikaan ja taikaa siinä kyllä on. 😍

  2. Suositus: Netflix ja Jouluksi kotiin, norjalainen hyvänmielen lyhyt sarja. 🎄😍Tää tuli katsottua parissa päivässä kokonaan.🙈

    1. Olin ihan unohtanut tämän viime (?) vuodelta, nyt katsottiin kakkoskausi viikonloppuna yhdessä illassa 😂 Tää on kyllä aivan ihana hyvänmielen sarja! 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *