Helppoa arkiruokaa: Kylmäsavulohipasta

Tästä blogista löytyy jo miljoona erilaista pastareseptiä, mutta tässä vielä yksi lisää. Ei jää kyllä kenellekään epäselväksi, että rakastan kaikkia pastaruokia. Pakko kuitenkin jakaa tämä kylmäsavulohipastan resepti! Tätä on tullut tehtyä viime aikoina vähintään parin viikon välein, olen jäänyt pikkuisen koukkuun. Ja vihdoin olen oppinut hyvän lohipastan reseptin, olen nimittäin niin monesti aiemmin yrittänyt tehdä onnistunutta sellaista, mutta aina on jäänyt uupumaan se jokin. Kerran jääkaapin jämistä lounasta tehdessäni syntyi tämä versio – vaikkei reseptissä mitään ihmeellistä tai erikoista ainesosaa olekaan, niin tässä on maut kohdillaan. Aivan super hyvää!

Kylmäsavulohipasta

Kylmäsavulohipasta

n. 250 g pastaa (Rummo on suosikkini)
oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
yhden sitruunan kuori raastettuna
sitruunanmehua
tuoretta pinaattia
2,5 dl kauraruokakermaa
suolaa & mustapippuria

150 g kylmäsavulohta
parmesania

Laita reilusti suolattu pastan keitinvesi keittymään. Kuullota pannulla oliiviöljyssä silputtu sipuli ja valkosipuli. Huuhtele sitruuna huolellisesti ja raasta kuoresta sen keltainen osa, lisää sitruunankuori ja sitruunanmehu pannulle. Lisää joukkoon tuoretta pinaattia (jos et käytä babypinaattia, voit silputa hieman pienemmäksi), anna hetki kuullottua ja lisää kaurakerma. Anna pöhistä miedolla lämmöllä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää loppuvaiheessa pienemmäksi siivutettu kylmäsavulohi ja pyörittele kastikkeen sekaan. Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon, viimeistele annokset parmesanilla!

Kylmäsavulohipasta

Ah, tästä tulee niiin hyvää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *