Marraskuun positiiviset

Huh, marraskuun puolessavälissä mennään jo! En tiedä miten tämä kuukausi tuntuukin joka vuosi yhtä haastavalta, kun kuvien väriloistosta ei ole enää tietoakaan ja valon määrä on hiipunut olemattomiin. Sama kaava toistuu tietysti joka vuosi, joten luulisi ettei marraskuun pimeys tulisi enää yllätyksenä, mutta jostain syystä tähän ei vaan ikinä totu. Valitus ei kuitenkaan auta, kuten kollegani Laura totesi hetki sitten pohdiskelevassa postauksessaan: “Marraskuuta ei siis voi muuttaa, mutta omaa kokemusta marraskuusta ainakin jossain määrin voi.” Jetsulleen! Joka marraskuu haaveilen jostain reissusta lämpimään kaamosta paetakseni, mutta koska sellaista ei ole tiedossa, on korostettava kaikkia pieniä, positiivisia asioita omassa arjessa. Tässä muutamia juttuja, jotka auttavat minua selviytymään tästä vuoden tylsimmästä kuukaudesta!

Syksy3

– Jotain piristävää arkitekemistä. Tässä on itsellä petrattavaa, joten siksi kirjoitankin tämän ylös!  Tähän aikaan vuodesta sitä jotenkin passivoituu, eikä tule keksittyä mitään tekemistä iltoihin salilla käymisen tai sohvalla röhnöttämisen lisäksi. Kun on pimeää ja märkää, niin ollaan sitten vaan suosiolla kotona. Pitäisi kuitenkin aktivoitua ja käydä vaikka lähikahvilassa iltakahveilla, lähteä arki-iltana ihan muuten vaan leffaan tai vaikka keilaamaan, kokeilla yhdessä jotain uutta lajia… Mutta mitä muuta? Kertokaahan tamperelaiset kivoja menovinkkejä tai tekemisehdotuksia marraskuulle!

– Kynttilöiden polttaminen aamuisin. Kuulostaa perinteiseltä kliseeltä, mutta tämä todella on sellainen pieni asia, joka tuo minulle iloa. Yleensä sytytän kynttilät vasta iltasella, mutta pimeinä aamuina tykkään laittaa kynttilän tai pari ruokapöydälle (aka työpöydälleni) tuomaan valoa ja tunnelmaa. Sytytä siis lempituoksukynttiläsi aamukahvin kanssa.

Syksy2

-Jouluvalot. Don’t shoot me! Kuusta en saa meille vielä roudata (debatti tästä yhä käynnissä, haha!), mutta valot kaivoin jo esiin varastosta. Perustelen jouluvalojen laittamista marraskuussa sillä, että kaikki keinot tästä pimeydestä selviytymiseen ovat sallittuja. IG Storyissani olenkin näyttänyt, miten olen jo laittanut ikkunalaudelle muutamat valoköynnökset sekä ikkunaan perinteisen valokranssin. Vitsit, että tykkään niistä, valot tuovat niin paljon piristystä iltoihin!

– Urheilu. Niin vaikealta kuin se välillä tuntuukin päästä ylös sohvannurkasta, niin pitäisi muistaa se, miten paljon virtaa urheilemisesta kuitenkin saa. Mitään himourheilijaa minusta ei ole vieläkään tullut, mutta edes se pari treenikertaa viikossa on jo kotiin päin. Treenikertojen sopiminen yhdessä ystävän tai vaikka puolison kanssa auttaa – on vaikeampi livistää, jos sali- tai lenkkikäynti on jo lyöty lukkoon. Ja jos treeni ei meinaa kulkea, niin laita korviin soittolista, joka vie sinut jonnekin lämpimiin ja aurinkoisiin hetkiin. Viime aikoina olen itse kuunnellut salilla Ranskan vaihtovuoteni aikaista soittolistaa, joka tuo heti mieleeni Etelä-Ranskan rannat ja kylmät aperol spritzit, vaikka ulkona sataisi todellisuudessa räntää.

– Sovi kalenteriin kivoja juttuja, niin on jotain mitä odottaa. Tässä kuussa olen erityisen innoissani siitä, että lanseerattiin opiskelukavereideni kanssa taannoisella Tallinnan reissulla Neljän tähden illallinen -konsepti. Jaoimme porukan joukkueisiin ja löimme valmiiksi kalenteriin lukkoon päivämäärät kunkin joukkueen illalliselle, ensimmäinen on vuorossa nyt tänä lauantaina! Seuraavana viikonloppuna taas menen vielä kertaalleen sovittamaan hääpukuja ja syömään poikaystävän kanssa uuteen raflaan, kun taas kuun viimeisenä on ystävän järjestämä Thanksgiving -illallinen. Paljon kivoja viikonloppumenoja siis marraskuulle, sitten ollaankin jo joulukuussa! :)

9 thoughts on “Marraskuun positiiviset

  1. Olipa tää kiva postaus, ja mitkä ihanat kuvat <3 Kivoja Tampereen paikkoja (jotka sopii myös marraskuuhun) on ainakin Vapriikki, Muumimuseo ja vohvelikahvilat. Myös leffa, keilailu tai uiminen toimivat aina :)

    1. Kiitos Jenny, ihana jos tykkäsit! Ja hei kiitos myös menovinkeistä 😍 Miten sitä onkin näin talvisaikaan niin huono keksimään mitään tekemistä, pitäisi aktivoitua!

  2. Ihana postaus! Positiivisuutta ei oo koskaan liikaa. Pienillä omien ajatuksien muutoksilla saa suuria asioita aikaan! 😍

  3. Näitä kyllä tarvitaan! Miten tää harmaus ja synkkyys tuntuu tänä vuonna jotenkin extra raskaalta… No päivä kerrallaan! 😎

    1. Musta tuntuu, että ajattelen samoin joka vuosi 🙈 Ehkä sitä vaan onnistuu aina kesän aikana niin tyystin unohtamaan sen, miltä pimeys ja harmaus tuntuu, joten se tulee aina yhtä shokkina kesän jälkeen. Todellakin päivä kerrallaan, kohta marraskuu on jo hujahtanut ohi! Tsemppiä 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *