Välineurheilija

Kaupallinen yhteistyö: Prisma & Asennemedia

Olen aikaisemminkin kertonut täällä urheiluhistoriastani – tai oikeastaan sen puuttumisesta. Nuorena mikään laji ei yrityksistä huolimatta tuntunut omalta tai innostanut minua, liikuntatunnit aina lukioon saakka olivat inhokkejani ja omistin vuosien aikana ties kuinka monta salijäsenyyttä, jotka jäivät kuitenkin paria hassua kertaa lukuunottamatta käyttämättä. Ja jos sinne kuntosalille satuin eksymään, oli oloni epämukava ja epävarma. Löysin liikunnan ilon ja oman tapani treenata vasta reilusti yli parikymppisenä, mistä olen tänä päivänä äärimmäisen onnellinen. Siitä suurin kiitos kuuluu poikaystävälleni, joka on paitsi alun alkajaan toiminut motivaattorinani on hän myös tsempparini niinä hetkinä, kun kiukuttelen päiväunien jälkeen salille lähdöstä.

Prisma_urheiluvaatteet4 Prisma_urheiluvaatteet3

Enää ei siis tarvitse aloittaa jokaista vuotta kliseisesti hankkien uutta salijäsenyyttä toivoen, että ehkä tästä tulee se vuosi, kun teen urheilusta tavan. Siitäkin huolimatta on tietysti yhä niitä päiviä (tai viikkoja), kun salitreenaaminen ei ole ensimmäisenä mielessä. Suhtaudun urheiluun aika kepeästi – tiedän sen tuottavan hyvää oloa, mutta minulla ei ole ongelmaa jättää treenikertaa väliin, jos vaikka ystävä ehdottaa tapaamista tai ulkona on kesän aurinkoisin päivä. Näin liikkuminen ei myöskään aiheuta minkään sortin ahdistusta, kun en suhtaudu siihen ehdottomasti. Usein myös kuuntelen kroppaani ja mieltäni – jos tuntuu siltä, ettei treenaaminen kerta kaikkiaan maistu tänään, kannattaa salikerta siirtää seuraavaan päivään. Ei se ole niin vakavaa.

Motivoivinta treenaamisessa on tietysti huomata, että on saanut jotain tuloksia aikaan ja niin voimat kuin energiatkin ovat lisääntyneet. Kaikista iloisin olen kuitenkin siitä, että olen ylipäätään löytänyt minulle sopivan liikuntamuodon. Valehtelisin myös jos väittäisin, etteivät kivat treenivaatteet toisi motivaatiota – olen parantumaton välineurheilija! Erona entiseen tosin se, että nyt salivaatteita tulee oikeasti käytettyä kaapin perällä pölyttymisen sijaan :D Tein jo viime vuoden lopulla Instagramin puolella yhteistyötä Prisman kanssa ja minulle tuli yllätyksenä, miten laaja heidän urheiluvalikoimansa onkaan. Vai tiesittekö te, että Prisma myy muun muassa Under Armouria, 2XU:ta, Nikea ja Shock Absorberia? Lähdinkin mielelläni jatkamaan yhteistyötä tämän vuoden puolella myös täällä blogissa. Prisman monipuolisuuden olen aikaisemmin huomannut esimerkiksi kodinosastolla (josta muun muassa meidän kattovalaisin on löytynyt), mutta tämän myötä olen uteliaana tutkinut myös heidän treenivaatevalikoimaansa.

Prisma_urheilu7 Prisma_urheiluvaatteet6 Prisma_urheiluvaatteet2

Olen ennen ollut vankkumaton Niken fani, mutta nyt olen vähän laajentanut repertuaariani. Poikaystävä on vannonut Under Armourin nimeen vuosia ja viimein minäkin olen löytänyt sen sopuhintaiset mutta laadukkaat ja hyvännäköiset treenivaatteet. Under Armouria edustaa tämän postauksen kuvissa pinkki toppi ja viininpunaiset trikoot, sekä loppupuolella näkyvät harmaa toppi ja kuvioidut trikoot. Urheiluosastolta valitsin itselleni myös 2XU:n kompressiotrikoot, joita olen katsellut ystävälläni jo pitkän aikaa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi hankkia omani. Joukon yllättäjä taas oli Cheetah, jonka hieman ennakkoluuloisena meinasin ensin ohittaa, mutta huomasin etenkin yläosien näyttävän ja tuntuvan hyvältä. Mukaani lähti harmaa alle kympin kustantava treenitoppi. Varustepuolelta taas nappasin JBL:n langattomat kuulokkeet – olen aina katsellut muiden sulavaa treenaamista luurit korvilla säheltäen itse solmussa olevien johtojen kanssa.

Prisma_urheiluvaatteet5 Prisma_urheiluvaatteet1 Prisma_putkirulla2

Tälle vuodelle olen asettanut itselleni tavoitteeksi lisätä aerobisen liikunnan määrää salitreenaamisen ohelle, sekä kehonhuoltoon panostamisen. Liian usein venyttely unohtuu tyystin ja kuntosalin putkirullaankin olen tarttunut vain muutamia kertoja (lähinnä poikaystävää odotellessani). Nyt niin joogamatto kuin lihashuoltorullakin on kuitenkin hankittuna kotiin ja vieläpä värisevä sellainen! :D Mulla on vähän viharakkaussuhde tähän touhuun ja naama on vähintäänkin irvessä kipeitä lihaksia rullaillessa, mutta samalla se on kuitenkin palkitsevaa tietää lihasten palautuvan. Nappasin mielenkiinnosta Prismasta mukaani myös hierontapallosetin, jonka uskon olevan hyödyllinen kahden päivänsä koneen ääressä viettävän ihmisen taloudessa. Ja noh, olisi Telmaakin nuo pallot ihan hirveästi kiinnostaneet.

Prisma_putkirulla1 Prisma1

Sellaisia treenikuulumisia näin vuoden alkuun! Miten teidän tammikuu on sujunut treenailun saralla? Kiinnostaisi myös tietää, mikä on se teidän oma laji, jonka parissa harrastatte? Yksi tämän vuoden tavoitteistani olisi myös innostua testaamaan uusia lajeja ja esimerkiksi se joogan aloittaminen vihdoin ja viimein! Olen useasti myös sanonut, kuinka haluaisin testata esimerkiksi seinäkiipeilyä. Uudet kokeilut toisivat varmasti vähän uutta puhtia liikkumiseen :)

Photos: Magicpoks / Edit by me

16 thoughts on “Välineurheilija

 1. Haha, hauska sattuma koska kirjoittelin juuri liikunnasta omaan blogiini tänään ja juuri siitä kuinka kivaa on että liikunta on nykyään rutiini koska on löytänyt sen oman lajin josta nauttii. Minä en esimerkiksi tykkää pelkällä salilla käymisestä vaan käyn pääsääntöisesti Sprint ja Grit tunneilla jotka molemmat on HIIT tyyppistä harjoittelua. Kovatempoinen liikunta sopii minulle juuri hyvin. Tosin sama kuin sinulla, haluaisin kokeilla myös jotain uusia lajeja tämän vuoden aikana. Joogaa olen myös yrittänyt pari kertaa mutta se on kyllä vähän liian hidasta tälläiselle hätähousulle :D

  1. Mikä sattuma! Kävin lukemassa sinunkin mietteitäsi ja paljon oli yhteneviä ajatuksia aina siitä liikunnan ilon löytämisestä uusiin lajikokeiluihin :) Minulle taas ryhmäliikuntatunnit ovat varsin epämukavuusaluetta, joskin varmasti niissä saisi vielä enemmän itsestä irti ja tulisi sitä aerobistakin puolta harjoitettua. Parasta kyllä on, että on löytänyt sen itselle mieluisimman liikuntamuodon!

 2. Jooga on se mun juttu, tosin on siinä omalla kohdallanikin omat haasteensa, nimittäin tehdä siitä säännöllinen rutiini : D Salia en ole koskaan oikein tuntenut omakseni, mutta omalta mukavuusalueelta poistuminen tekee varmasti hyvää ja sitä kautta voi aina löytää jonkin uuden lajin :)

  1. Joogaa on kyllä pakko mennä kokeilemaan! Olen ollut ainoastaan muutamalla pressitilaisuuden yhteydessä järjestetyllä joogatunnilla, mutta oma-aloitteisesti en ole vielä saanut aikaiseksi lähteä testaamaan. Ystäväni yritti jokin aika sitten houkutella mua ilmajoogaan, mutta en uskaltanut ? Mutta ihan totta, mukavuusalueelta kananttaa joskus poistua ja kokeilla uusia juttuja ennakkoluulottomasti!

 3. oi ompa kiva lukea tälläisiä! Ja hyvässä kunnossa oot siltikin vaikket treenaa 24/7! Mä oon koko elämän harrastanut, mutta nyt viimeisimmät viisi vuotta on kyllä kadonnut kaikki motivaatio, ja se kyllä näkyy ihan tosi vartalossa, (xs:ästä L:ään :DD) ehkä vielä saan motivaatiota! Salilla oon tosi huono käymään, mun omat lajit on aina olleet koripallo ja jalkapallo. Futista treenaan edelleen ja korisjoukkue pitäisi löytää (jos ei löydy niin perustan sellaisen höntsäjoukkoeen ensi kaudelle!)
  Yksilölajit eivät ole koskaan napanneet minua.
  Prismassa on kyllä ihan huippu valikoima, oikeastaan ihan mitä vaan:D

  1. Voi kiitos, tosi kiva kuulla! Harvemmin kirjoittelen mistään treenijutuista täällä, joten hauska välillä ottaa jotain muitakin aiheita esiin. Kaikille löytyy varmasti onneksi oma lajinsa, eihän salilla tarvitse käydä, jos ei se tunnu yhtään omalta jutulta. Mahtavaa että sulla on pallopelit, mä taas en ole ikinä harrastanut minkään sortin joukkueurheilua, joten mulle olisi niiin epämukavuusaluetta! :D Eikun koriksen höntsäjoukkuetta pistämään pystyyn vaan! Ja todella, Prisma on kyllä yllättänyt viime aikoina valikoimallaan, kun on tullut löydettyä ruuan ohella kaikkea aina sisustuksesta urheilukamoihin :)

 4. Kannattaa käydä Tullintorilla sellaisessa paikassa kun Irti Maasta! Helpompaa ja hauskempaa kuin seinäkiipeily, vaikka voikin vaikuttaa lasten puuhalta :)

  1. Hei kiitos Hanna vinkistä, mä en ollut tällaisesta kuullutkaan! Googlasin heti ja laitan tämän ehdottomasti ylös, pakko testata :)

 5. Itsekin yllätyin tossa loppuvuodesta kun huomasin, että Prismassa myydään nykyään laadukkaita treenivaatteita tutuilta merkeiltä, ihan huippua! :) mä käyn myös salilla, kiva kun voi mennä millon itselle sopii ja tehdä sen pituisen treenin mitä milloinkin huvittaa :) ryhmäliikunnat ei ole muakaan varten, sotkeudun kaikissa jumpissa aina vaan omiin jalkoihini :D

  1. Sanos muuta! Kätevää kun voi ruokaostosten yhteydessä hoitaa myös muitakin hankintoja :) Haha, samaistun tähän niiin täysillä! Minä ja rytmitajuni ei todellakaan sovelluta ryhmäliikuntatunneille, helpoimmatkin askelsarjat ahdistaa jo ajatuksena :’D

 6. Mä aloitin salin taas reilun vuoden tauon jälkeen lokakuussa. Ja ai, että miten sitä kaipasinkaa. Lähteminen on kyllä välillä tuottanut tuskaa, mutta olo treenin jälkeen on upea. Ja minusta on myös ihanaa, että se tuo arkeen myös rytmiä. Suunnittelen treenipäivät yleensä etukäteen muiden menojen kanssa, niin ei ainakaan sen takia jää sali väliin.
  Tänään just nauroin itsekseni, kun mulla on sukista juomapulloon kaikki Nikeä. Ehkä vois vähän kokeilla jotain muutakin :D
  Tehokasta treeniviikon jatkoa!

  1. Hei mahtava kuulla! Ja tiedän tunteen, monesti minäkin (kröhöm yhä) kiukuttelen poikaystävälle ennen lähtöä kuinka ei huvittaisi yhtään, mutta aina treenin jälkeen hänen kysyessä kannattiko lähteä, on vastaus ilmiselvä.

   Tämä on kyllä kaikkea muuta kuin tehokas treeniviikko, kun tein alkuviikon iltaan asti töitä enkä jaksanut enää myöhään lähteä, ja nyt taas tulin Helsinkiin loppuviikoksi. Mutta kuten sanottua, ei se ole aina niin vakavaa, ensi viikosta sitten taas tehokkaampi tällä saralla! ? Tsemppiä treeneihin sinnekin!

  1. No jep, sitä aina oikein odottaa että pääsee treenaamaan ja vetämään uutukaiset ylle! No hei, sulla tulee varmaan jumppailtua päivän mittaan ihan kiitettävästi kun pienokaisen kanssa touhuat, hih :)

 7. Hei kannattaa silti käydä kokeilemassa ryhmäliikuntatunteja vaikkei rytmitajua olisikaan! Itsekin ajattelin alkuun niin, mutta en enää. Rytmitajuttomille on paljon olemassa tunteja nykyään, esim pumpissa et todellakaan tarvitse kuin seurata ohjaajaa ja spinnissä polkea pienemmällä tai suuremmalla vastuksella tai seisten tai istuen. Ei voi helpompaa ollakaan! Väitän että jooga on tässä lielessä paljon vaikeampaa, siinä joutuu olemaan hyvin tietoinen kehostaan ja pienilläkin muutoksilla kehon asentoon on todellakin väliä.

  1. No se on ihan totta, ainakin spinniä voisin ehkä kokeilla! Yhtä tuntia olinkin testaamassa loppuvuodesta ja se vaikutti kyllä hauskalta, eikä ainakaan tosiaan tarvinnut pelätä askeleissa sekoamista, hehe ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *