Päivä meidän vauva-arkea

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Nyt on takana kolme kuukautta vauva-arkea ja tarkoituksena onkin kirjoitella vähän enemmän fiiliksiä kuluneiden kuukausien ajalta, mutta ensin ajattelin vähän vilauttaa meidän päivärytmiä vauvan kanssa. Sitä on kyselty jo aikaisemmin ja ennen me ei vielä kauheasti kiinnitetty huomiota rytmiin, mutta nyt se on alkanut hieman enemmän muodostua. Tässä siis kurkistus yhteen tavalliseen päivään meidän kanssa!  Kiva toteuttaa tällainen my day -tyyppinen postaus yhdessä pitkäaikaisen kumppanini BookBeatin kanssa – ovathan äänikirjat edelleen osa ja ehkä jopa vielä entistä suurempikin osa arkeani esimerkiksi vaunulenkkien myötä. Lopussa on myös tuttuun tapaan teille BookBeatin etu!

Bookbeat1 BookBeat3

7.30-9

Vauva alkaa heräilemään – hän herää yleensä seitsemän ja kahdeksan välillä nykyään. Hän on ihanan hyväntuulinen aina aamuisin herätessään ja hymyilee siinä meidän välissä ihan aurinkona! Hetken sängyssä loikoilun ja hymyjen vaihtamisen jälkeen Anton nousee hänen kanssaan ja minä saan jatkaa vielä hetken unia. Minä herään lopulta 8.15 aikaan ja siirryn keittiöön, jossa vauva hengailee lelun äärellä syöttötuolin newborn -osassa ja Anton tekee aamupalaa. Täällä tuoksuu banaanipannarit! Anton haaveili niistä edellisenä iltana – yleensä niitä tehdään meillä vaan viikonloppuisin, joten näin keskellä viikkoa tällainen aamupala on ihan luksusta. En siis todellakaan herää joka aamu valmiiseen pannaripöytään, hahah.

Aamupalan jälkeen Anton viihdyttää vauvaa, joten ehdin nopeasti meikata ja juoda samalla kahvia. Kuuntelen meikatessani äänikirjaa – minulla on aina ollut tapana kuunnella samalla jotain kun meikkaan, nykyään toki jos vauva on hereillä niin seurustelen samalla hänen kanssaan (multitasking ja esimerkiksi sitterin heijailu samaan aikaan on tuttua puuhaa nykyään, haha!). Nyt saan kuitenkin pienen hetken ihan itselleni – korvissa soi BookBeatin sovelluksesta tällä kertaa Jill Mansellin Mirandan suuri virhe, jonka aloitin hetki sitten. Täydellistä kepeää kesäkuunneltavaa, juuri tämän tyylisiä keveitä kirjoja tykkään kuunnella erityisesti kesällä!

BookBeat4 BookBeat5

9.30-12

Vauva on nukahtanut hetkeksi Antonin syliin ja ollaan toiveikkaita, että hänet saisi siitä siirrettyä helposti vaunuihin jatkamaan unia, kun lähdetään kymmeneltä neuvolaan. Hän kuitenkin havahtuu hereille, eikä suostu millään nukahtamaan vaunuihin vaan huutaa pää punaisena, joten lopulta minä lykin vaunuja ja Anton kantaa vauvaa :’D Onneksi matka neuvolaan on lyhyt. Kotimatkalla hän ottaa jälleen vaan pienet vartin powernapit vaunuissa, kipaistaan samalla minulle paketti postista. Kotona laitan hänet lounaan syötyäni 12 aikaan kantoreppuun, jotta hän saisi otettua pidemmät päiväunet ja siihen hän heti nukahtaakin sikeästi – kantoreppu on ihan pelastus nykyään. Voisin samalla olla tehokas ja laittaa vaikka pyykkejä, mutta lopulta vaan köllöttelen sohvalla ja katson sarjaa.

BookBeat6

14-17

Kahden aikaan vauva herää, joten hän sai hyvät melkein kahden tunnin päikkärit! Tällaisissa välessä seurustellaan, leikitään leikkimatolla tai katsellaan kirjoja. On ihanaa kun hän on nykyään niin hyvällä tuulella ja jaksaa ihmetellä leluja tai kirjoja – kaikki värikkäät asiat kiinnostavat nyt tosi paljon! Neljän aikaan lähden käymään hänen kanssa pienellä vaunulenkillä – ne eivät ole olleet viime aikoina ihan great success, koska hän ei ole oikein viihtynyt vaunuissa. Tällä kertaa saan hänet kyllä nukahtamaan vaunuihin, mutta hän nukkuu lopulta vaan parikymmentä minuuttia ja loput matkasta menee taas huutaen. Ennen hänen heräämistään ehdin kuitenkin jatkaa äänikirjaani – vaunulenkit ovat olleet täydellistä aikaa äänikirjojen kuuntelemiseen. Useimmiten kuitenkin tulee käytyä itsekseen vaunulenkeillä, joten kirja korvissa tekee puuhasta huomattavasti mielekkäämpää. Nyt kuuntelemani Mirandan suuri virhe kertoo rakkautta etsivästä Mirandasta, jolla ei ole ollut parasta tuuria miesten kanssa ja hänen elämässään sattuu ja tapahtuu. Kävelen Hietsun rannan ohi ja haaveilen, että pääsisin viettämään rentoa rantapäivää loikoillen viltillä, syöden jotain hyviä eväitä ja kuunnellen samalla kirjaa. Kirja sopisi täydellisesti rantsukuunneltavaksi!

BookBeat7

18-23

Vaunulenkin jälkeen ystäväni (joka on myös lapsemme kummi) tulee kylään ja tilataan yhdessä ruokaa, Anton lähtee samalla näkemään omaa ystäväänsä. Vaihdetaan kuulumisia vauvan kanssa seurustelun lomassa – hän on ihan aurinkona ja nauttii kummitädin seurasta. Hieman seitsemän jälkeen tehdään iltapuuhat, joihin kuuluu joko kylpy tai suihku tai sitten vaan kasvojen ja käsien pesu kuten tällä kertaa, vaipan vaihto sekä vauvan pukeminen kapalopussiin ja tietysti imetys. Aletaan rauhoittua pikkuhiljaa kohti yöunia ja ystäväni pitelee vauvaa vielä hetken sylissä olohuoneessa. Vähän ennen kahdeksaa siirrytään makkariin, laitetaan kohina päälle ja nukutetaan hänet sänkyyn. Hän nukahtikin tällä kertaa tosi nopeasti, niin ihanaa että hänet saa nykyään jo näin aikaisin yöunille! Jatketaan ystäväni kanssa olkkarissa, katsellaan telkkaria ja ihan vaan hengaillaan.

Anton tulee yhdeksän jälkeen kotiin ja samalla ystäväni lähtee kotiin, käyn viemässä Telmaa vielä ulkona. Vauva pysyy edelleen sikeässä unessa, joten loppuilta menee yhdessä Antonin kanssa sohvalla sarjaa katsoen. Mennään itse nukkumaan 11 jälkeen, hitsi kun pitäisi mennä jo pikkuisen aikaisemmin kun joutuu kuitenkin yöllä heräilemään. Illalla on kuitenkin ihana nauttia yhteisestä tai omasta ajasta, niin ei malta mennä kovin aikaisin. Uni tulee itselle aina äkkiä, eipä ole enää vauvan syntymän jälkeen tarvinnut kuunnella äänikirjaa nukahtaakseen kuten meillä oli ennen pitkään tapana :’D

Sellainen oli meidän päivä! Päivien sisältö toki vaihtelee sen mukaan mitä on ohjelmassa ja ollaanko enemmän liikkeellä jossain, mutta pääasiassa päivät ovat tällä hetkellä vauvan kanssa seurustelua, hänen syöttämistä ja kellon tuijottamista päikkäreiden varmistamiseksi, hehe. Tällaista ihan tavallista arkea, mikä onkin parasta tällä hetkellä <3 Onneksi arkeen mahtuu kuitenkin aina myös niitä omia hetkiä! Kuten mainitsin BookBeatin sovellus ja äänikirjat ovat olleet ahkerassa käytössä vaunulenkeillä, parasta kun on jotain mitä kuunnella samalla kun vaunuttelee menemään. Tuttuun tapaan minulla on teille BookBeatin etu – tämän linkin kautta kaikki uudet käyttäjät pääsevät kokeilemaan BookBeat Basicia 45 päivän ajan. Jos ette ole siis vielä aiemmin testanneet BookBeatia, niin kannattaa hyödyntää etu ja ryhtyä kuuntelemaan! Valinnanvaraa kirjoissa on vaikka millä mitalla, vinkkaankin Storyjen puolella muutamia muita omalla listallani olevia kirjoja. Mitä kirjoja te olette kuunnelleet tai lukeneet viime aikoina?

2 thoughts on “Päivä meidän vauva-arkea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *