Raskausviikot 36-37 ja beben syntymä

Raskausviikko1

Rv 36

Huh, vähiin käy viikot ja enää neljä viikkoa laskettuun aikaan! Vauva voisi tupsahtaa maailmaan periaatteessa koska vaan. Edellisellä viikolla alkanut sormien aamuinen nivelkipu sekä satunnainen menkkakipumainen jomotus jatkuvat, myös kävely on taas vaikeampaa hetkellisen liitoskipujen hellittämisen jälkeen. Pitkistä kävelyistä saa siis vaan haaveilla kun lyhytkin matka tuottaa tuskaa, mutta toisaalta nyt onkin aika antaa kropan levätä ja kerätä voimia tulevaa synnytystä varten. Kuten aiemmalla viikolla sanoin, niin huomaankin olevani taas paljon väsyneempi. Vappuna sain myös kunnon nervous breakdownin, kun olimme lähdössä ystävien luo viettämään iltaa ja tajusin etten mahdu mihinkään vaatteisiini. Oli todella epävarma olo omasta ulkonäöstä, nilkat olivat turvoksissa ja oli tukala olla fyysisesti. Anton yritti parhaansa mukaan tuoda vaatteita toisensa jälkeen sovitettavaksi ja pitää minua kasassa :’D

Meillä oli pitkästä aikaa neuvola, siellä oli bebe jo pää kiinnittyneenä lähtökuopissa! Hoitajamme arveli, ettei synnytys tulisi menemään kauheasti yli, mutta katsotaan milloin hän lopulta päättää syntyä maailmaan. Jostain syystä itsellänikin on intuitio, että tulisi hieman aikaisemmin, mutta saa nähdä! En halua liikaa tuudittautua siihen fiilikseen, jotta ei tule pettymyksenä kärvistellä sitten 40 + jotain :D Tältä viikolta ei ole epäilystäkään ruokahimoista, sillä vappumunkit olivat suurinta herkkuani ja niitä menikin viikon aikana useampi, heh. Raskauteni on ollut kyllä sesonkileivonnaisten kulta-aikaa, kun on ollut kaikki joulutortut ja laskiaispullat ja vappumunkit tämän yhdeksän kuukauden aikana, hahah.

Raskausviikko2

Rv 37

Olo alkaa olla aika tukala, varsinkin iltaisin. Sohvalta ylöspääseminen on aina oma prosessinsa, samoin sängyssä asennon vaihtaminen toiselle kyljelle. Myös liitoskivut ovat tosi kovat ja kävely hyvin hankalaa ja hidasta. Aletaan siis hiljalleen lähestyä sitä olotilaa, jossa olen ihan valmis vauvan tuloon ja jättämään raskauden taakse :’D Muuten vointini on kyllä hyvä! Vauvan liikkeet ovat tooodella voimakkaita, välillä huomaan myös sellaista hermosäteilyä selästä oikeaan jalkaan. Neuvolahoitaja sanoi vauvan olevan enemmän oikealla puolella vatsaa, joten ei kuulemma ihmekään jos sinne puolelle säteilee.

Nyt tekee erityisen paljon mieli kaikkea tosi raikasta – makuvissyjä, hedelmää, marjoja. Huomaan myös että on jotenkin isompi ruokahalu, ehkä keho tankkaa tulevaa koitosta varten?

Raskausviikko3

Tätä postausta torstaiaamuna 5.5. viimeistellessäni ja lauseen “olen ihan valmis vauvan tuloon” kirjoittamisen jälkeen ei mennyt montaa minuuttia, kun minulla meni lapsivedet. Instagramin puolella seuraavat siis jo tietävätkin, että vauva syntyi maailmaan 6.5. aamuyöstä pari viikkoa ennen laskettua aikaa <3 Tämä jäi siis viimeiseksi raskausviikkokatsaukseksi, seuraavana onkin sitten synnytyskertomus <3

2 thoughts on “Raskausviikot 36-37 ja beben syntymä

  1. Lämpimät onnittelut ja kovasti tsemppiä ensimmäisiin viikkoihin vauvan kanssa 💕

  2. Oi ootan niin synnytyskertomusta! Mutta ota oma aikasi sen kanssa 😍 nyt sun pitää nauttia vauvakuplasta!! Onnea!❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *