Raskausviikot 29-32

Raskaus1

Rv 29

Huomasin ekaa kertaa kropan väsyvän fyysisesti huomattavasti herkemmin. Olimme esimerkiksi tehneet Nean kanssa töitä ja viettäneet neljän tunnin kuvauspäivää, jolloin olen siis käytännössä jalkeilla koko ajan, ja Nean lähdettyä lösähdin aiivan veto pois sohvalle ja kantapäitä särki julmetusti. Tuo kantapäiden särkeminen on kyllä jännä, mutta toki jaloilla on nyt huomattavasti normaalia enemmän painoa mitä kannatella. Piti siis alkaa kiinnittää huomiota siihen, että jos olin vaikka päivällä ollut jo useamman tunnin liikenteessä, niin en välttämättä jaksanut enää pitkiä kävelytreffejä illalla. Kroppa alkoi tarvita enemmän lepoa! Rupesin myös aktiivisemmin käyttämään tukivyötä aina liikkeellä ollessa, tämä on saatu kotimaiselta Lola & Lykkeltä ja on ihan loistava helpotus raskausaikaan.

Tällä viikolla alkoi myös Manipuran raskausjoogakurssi, jonne ilmoittauduin jo joskus alkuvuodesta. Vitsi miten nopeasti aika oli mennyt! Kurssi on kylläkin varsinaista joogaa enemmän sellaista synnytykseen valmistavaa, kaikenlaista venyttelyä ja hengittelyä, mutta  tekee hyvää ottaa maanantai-iltaisin puolentoistatunnin pieni breikki kaikesta ja keskittyä vaan ja ainoastaan raskauteen. Kurssiin kuuluu myös synnytysvalmennus, johon puolisotkin saavat tulla mukaan, joten sitä odotan innolla. Lisäksi tällä viikolla pidin seuraajilleni raskausjumppatapahtuman Lauttasaaren Health Clubilla Kanervan johdolla, oli tosi kivaa treffata muita raskaanaolevia.

Raskaus2

Rv 30

Ymmärsin ekaa kertaa “raskausaivojen” merkityksen, unohdin nimittäin tällä viikolla kaksi kertaa avaimet kotiin :’D En yleensä unohda avaimia ikinä! Onneksi toisella kertaa Anton oli kotona ja toisella kertaa ei juoksulenkkiä kauempana.

Vauvalla on nyt tosi usein hikka vatsassa <3 Muistan ihmetelleeni aiemmin lukiessani jostain, että vauvalla voi olla hikka ja mietin että miten sen muka tunnistaa. Ei kuitenkaan epäilystäkään siinä vaiheessa, kun pieni alkaa hikottelemaan! Se on hentoa, tasaisesti jatkuvaa tärähtelyä ja tuntuu aina samassa kohtaa vauvan selän tienoilla. Nyt vauva onkin muuten ollut koko ajan samassa asennossa, pää jo tosi alhaalla, selkä vasemmalla puolella vatsaa ja jalat taas oikeaa puolta potkiskellen. Toki hän voi siellä vielä käännähtää vaikka takaisin jalat edelläkin, mutta toivotaan että hän malttaisi pysyä tässä synnytyksen kannalta optimaalisessa asennossa :’D

Saatiin tällä viikolla vaunut kaikkine härpäkkeineen ja auton turvaistuin! Tai no vaunukoppaa odotetaan vielä saapuvaksi myöhemmin, mutta olipa ihanaa päästä fiilistelemään itse vaunuja jo. Anton oli niin hellyyttävän innoissaan työnnellessään niitä kotiin ensimmäistä kertaa <3 Ja myös Telma tutki tarvikkeita aivan innosta piukeana, luuli varmaan että ne ovat hänelle, heh. En malta odottaa, että päästään keväällä kärryttelemään pitkin Töölöä! Vaunuista kerron lisää myöhemmin, jahka saadaan tosiaan vielä se koppakin.

Raskaus3

Rv 31 

Nyt huomaa, että kroppa ei todellakaan ole enää kovin ketterä hahah, ja esimerkiksi sohvalta tai sängystä noustessa täytyy kierähtää kyljen kautta. Olen kuitenkin saanut nukuttua tosi hyvin, mistä olen kiitollinen! Onneksi ne aiemmin vaivanneet valvomiset eivät siis ole jatkuneet nonstop, usein kyllä edelleen herään kahden aikaan yöllä (miten se onkin aina sama kellonaika), mutta saan useimmiten nukahdetuksi helposti uudestaan.

Aiemmin raskaudessa olen valitellut iho-ongelmia, mutta nyt olen huomannut ihon kunnon parantuneen huomattavasti ja ehkä jopa vähän sitä kuuluisaa raskaus glow’ta! Myöskään tukka ei rasvoitu samalla tavalla kuin ennen vaan voin olla pidempään pesemättä hiuksia, eikä edes kuivashampoota kulu samalla tavalla kuin normaalisti. Näitä positiivisia raskausoireita siis, hih!

Tällä viikolla oltiin Porvoossa Antonin kanssa Runo-hotellissa, jatkettiin tätä meidän häälahjakassan käyttämistä koto-Suomessa (kun häämatka jäi tältä erää tekemättä) ja siitä nauttimista, että ollaan vielä kaksin. Tämä on ollut kyllä tosi ihanaa ja spesiaalia, tullaan varmasti muistelemaan tätä aikaa raskaudesta myöhemminkin. Huhtikuussa on vielä yksi staycation edessä, sen jälkeen varmaan tulee sitten oltua vaan kotona.

Raskaus4

Rv 32

Jo 80% raskaudesta takana, ihan kreisiä! Vauvalla alkaa olla jo kokoa, ainakin liikkeet ovat sen verran voimakkaita. Oltiin Tampereella Kinky Boots -musikaalissa ja liekö kovalla soinut musiikki vai mikä, mutta mulla oli vaikeuksia istua suorana penkissä, kun vauva liikkui niiin paljon ja potki ylävatsaan :’D Hän fiilisteli musikaalia!

Nyt tuli myös tutuksi uusi “ihana” asia nimeltä häpyliitoskivut. En aiemmin tiennyt yhtään, miltä ne tuntuvat, mutta nytpä tiedän ja olisin mieluusti jättänyt kokematta, haha. Häpyliitos kipeytyi yhtäkkiä ja sen myötä kävely oli tällä viikolla hieman epämukavaa, kun jokaisella askeleella tai asennonvaihdoksella vihlaisi. Kotona suht levossa ollessa se ei onneksi vaivannut, mutta heti kun vaikka iltapäivästä lähdin ekaa kertaa ulos kävelylle vaikka kauppaan tai koiraa viemään, niin kipu alkoi taas. Tosi inhottava vaiva! Tältä viikolta jäi siis pidemmät kävelyt suosiolla tekemättä.

Meillä oli ylimääräinen neuvola SF-mittausta varten. Mitan mukaan ollaan alakäyrällä mutta hyvin kasvaen kuitenkin, toisaalta olen itsekin pienikokoinen joten ei ihmekään jos myös vatsa ja vauva ovat siroja. Huojentavaa kuitenkin kuulla, että kaikki hyvin ja siellä hän kasvaa kuten pitääkin <3 Pitkästä aikaa jotain sanottavaa ruokahimojen saralla nimittäin jäätelöt olivat pop – erityisesti 3 Kaverin tuutit ja puikot, joita meni aika monta viikon aikana. Kinuski-Merisuola on taivaallista!

6 thoughts on “Raskausviikot 29-32

 1. Täällä myös raskausviikko 32 ja suuri kulutus 3kaverin jäätelölle:D en edes ole jälkiruoka ihmisiä, mutta nyt on aivan hirmuinen jäätelönhimo

  1. Eikä 😂 Ehkä tää on siis joku näihin viikkoihin kuuluva jäätelöhimo, hahah. Ah, just ostin eilen niitä lisää pakastimeen!

 2. Hei! Ei nyt liity oikein mitenkään raskauteen tämä, mutta ihan mielettömän nätin sävyistä kynsilakkaa sulla tuossa vauvakirja-kuvassa. Onko jotain kevään uutuutta?

  1. Heippa Iina! Sävy on essien Eternal optimist, kevätsuosikkini jo monen vuoden takaa mutta siis yhä valikoimassa 😍

  2. Moi. Täälläkään ei iso äiti ole, mutta painoarvio heitti n.900g yli. Koko ajan toitotettiin että pienikokoinen vauva on tulossa, ei mennyt ihan putkeen, mikään😐

   1. Niinhän en voi tosiaan heittää! Me ei olla vielä mitään painoarviota saatukaan, joten saa nähdä minkä kokoinen neiti sieltä lopulta maailmaan saapuu ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *