Alkovista työhuone

Jo tätä asuntoa ostaessamme huomioimme pohjan monipuolisuuden myös lapsihaaveiden kannalta. Asuntomme on kolmio ja nyt vuoden ajan toinen makuuhuone on toiminut työhuoneena, mutta suunnitelmissa on alusta asti ollut, että jos saisimme lapsen, niin siitä tehtäisiin lastenhuone. Anton kuitenkin tekee pääosin töitä kotoa käsin ja on paljon palavereissa, joten kunnon työpiste on ehdoton. Olohuoneen yhteydessä meillä on alkovi, joka on ollut tähän saakka periaatteessa “turhaa tilaa”, sillä kukaan ei ole siellä juurikaan istuskellut. Suunnitelmana siis oli alun alkajaankin, että siitä tehtäisiin jonain päivänä työnurkkaus ja nyt saimmekin tilan hyödynnettyä!

Lasitehdas3

Edellisillä asukkailla oli niinikään työnurkkaus alkovissa, mutta tilaa ei oltu rajattu mitenkään erilleen olohuoneesta ja me ehdottomasti halusimme tähän jonkin tilanjakajan.  Niinpä asennutimme tähän lasiseinän, kuten kerroinkin jo Instagramissa yhteistyössä Lasitehtaan kanssa (tarkennuksena että tämä sen sijaan ei ole mikään sovittu kaupallinen postaus, vaan halusin muuten jakaa työhuoneen sisustuksesta enemmän tänne). Mietimme alunperin pariovia, mutta alkovin aukko on kuitenkin sen verran leveä ja korkea, että se olisi vaatinut kiinteät seinät sivuille ja ylös, mikä taas olisi tehnyt tästä vähän raskaan näköisen. Toiveissa oli kuitenkin siro toteutus, joten lopulta viime hetkellä vaihdoimmekin liukuoviin ja onneksi, koska ne toimivat tässä tosi paljon paremmin! Liukuovia saa myös paljon kivemmin pidettyä aukinaisena silloin kun huone ei ole käytössä, sillä pariovet eivät olisi kääntyneet kokonaan sivuille. Ruudutuksen suunnittelimme itse ja inspiraatio niihin tuli St. George -hotellin Wintergardenin lasiovista, tykätään tosi paljon lopputuloksesta! Liukuovilla voi myös kivasti varioida miltä ruudutus näyttää, joko näin kuten kuvassa tai sitten kokonaan sivuille vedettynä.

Lasitehdas2 Työhuone1

Työpisteen sisustus tuotti päänvaivaa tai lähinnä työpöydän osalta, kun emme meinanneet millään löytää sopivaa. Tai jos löysimme, niin hinta pyöri jossain 3000 euron paikkeilla eli reippaasti yli budjetin, haha. Toiveena myös oli, että työpöytä olisi kivannäköinen, koska tosiaan tila on näkyvissä olohuoneeseen. Lopulta tärppäsi ja löysimme kotimaiselta Bella Lunalta tosi kauniin työpöydän, jossa oli myös hinta kohdallaan! Rottinkiyksityiskohta tekee tästä tosi kivan ja meillä on samaa rottinkia muutenkin Lundian vitriinissä ja vanhoissa wieniläistuoleissa. Lundian vitriini jäikin samaan tilaan vastakkaiselle seinälle. Oli tosi vaikeaa löytää työpöytä jossa olisi myös hieman säilytystilaa, mutta tässä on kätevästi sekä vetolaatikko kannessa että tuo kaappiosa. Myös johdot jäävät hyvin piiloon kaappiosan taakse, niin ne eivät näy olohuoneeseen.

Muuton konjakinruskean nahkaisen työtuolin löysimme Torista secondhandina viime keväänä, se sopii tosi hyvin tänne! Pöytävalaisin on H&M Homen, vielä pitäisi laittaa kattoon häälahjarahoilla ostamamme Artekin Golden Bell -valaisin. Jokin matto on myös tarkoituksena hankkia tänne ja niinikään häälahjaksi saatu Outi Antilan taulu laittaa takaseinälle. Asennutamme tilaan myös verhokiskot, mikäli jossain vaiheessa kaipaa tänne lisää näkösuojaa.

Lasitehdas1 Työhuone2

Ollaan niin tyytyväisiä lopputulokseen! Uskon, että tämä ratkaisu on kannattava myös tulevaisuutta ja asunnonmyyntiä ajatellen, kun saatiin tänne tavallaan yksi huone lisää. Jännä kyllä, miten luontevalta tämä toteutus tuntui heti, eikä yhtään liian massiiviselta mitä pelkäsin, kun oli kuitenkin tottunut vuoden ajan katselemaan tilaa hyvin avarana. Lasiseinät olivat tänne ihan piste iin päälle, ne tuovat niin kivasti kontrastia ja muuttivat koko tilan ilmeen! Mitä te tykkäätte lopputuloksesta? :)

6 thoughts on “Alkovista työhuone

  1. Näyttää tosi kivalta! Olen suunnitellut kotiini samantyylistä, ja kysyisin että millainen äänieristys tällaisella lasiseinämällä on?

  2. Tosi kaunis ja myös kiinnostaa tuo olkkarin seinän maalisävy nimeltään. Kaunis ja harmoninen sisustus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *