Raskausviikot 22-24

RV1

Rv 22

Vatsa on pullahtanut esiin jo kunnolla! Se ei ole kuitenkaan vielä niin suuri, että olisi mitenkään tukalaa liikkua tai olisi mitään kolotuksia tms., mistä olen iloinen ja tunnen vointini tosi hyväksi. Tällä viikolla saankin itseni ensimmäistä kertaa lähes koko raskausaikana tekemään kotitreenejä, kun otin kokeiluun Tone it up -sovelluksen ja valitsin sieltä raskaustreenit. Niitä on ollut tosi kiva tehdä, kun treenit ovat aika lyhyitä, mutta saa kuitenkin tuntumaan! Tekee niin hyvää saada kroppaa pitkästä aikaa vähän liikkeelle. Käydään myös pelaamassa padelia ja hyvin pysyn sielläkin pallon perässä, haha.

Liikkeet voimistuvat edelleen koko ajan ja pikkukaveri pyörii vatsassa pitkin päivää minkä kerkeää. Nyt liikkeet näkyvät myös ensimmäistä kertaa vatsan päältä. Viikon alussa ne näkyvät ihan pieninä muljahduksina ja viikon lopulla varsinkin iltaisin sängyssä selällään maatessa ne näkyvät kunnon potkuina. Yksi tylsä raskausoire tältä viikolta on unettomuus – herään jokaisena yönä joskus 3-5 välillä, enkä meinaa saada sen jälkeen enää unta vaan pyörin vaan sängyssä. En osannut odottaa, että unettomuus voisi piinata jo näin raskauden keskivaiheilla kun ei ole vielä mitään kolotuksia tai vaikeuksia nukkua vatsan takia tms, mutta kuulemma hormonit ne siellä taustalla jo valmistelevat yöheräämisiin. Kiitos mutta nukkuisin mielelläni ilman herätyksiä nyt kun vielä voin :’D

Meillä on taas neuvola – edellisellä kerralla käytiin joskus marraskuussa ja hoitaja totesi silloin, että nähdään ensi kerralla tammikuussa, jolloin raskaus on jo puolivälissä. Silloin se tuntui hurjalta ja tässä sitä ollaan jo hieman yli puolenvälin, vitsit miten nopeasti aika on mennyt! Neuvolakäynnin jälkeen on taas tosi kiva fiilis, tällä kertaa ei vielä otettu SF-mittaa, mutta seuraavalla kerralla muutaman viikon päästä mitattaisiin ensimmäistä kertaa. Aloitan myös neuvolan suosituksesta rautalisän hemoglobiinin laskettua hieman edellisestä käynnistä. Viime viikkoina ei ole oikein ollut mitään erityisiä mielitekoja, enää ei tule ihan niin vahvaa pakko saada -fiilistä jos tekee jotain mieli kuten alkuraskaudesta. Tällä viikolla maistui kuitenkin erilaiset hedelmäsalaatit, joita tein useana iltana naposteltavaksi.

Rv2

Rv 23

Nukun ensimmäistä kertaa yön täysin ilman heräämisiä ja ah miten levännyt olo on aamulla! Toivottavasti tämä ei olisi vaan poikkeus sääntöön, hahah. Tällä viikolla tulee lopulta ainoastaan yksi valvottu yö, jälleen herään tuohon tavalliseen 2.50 kellonaikaan ja pyörin sängyssä. Lopulta heräsin 6.30, enkä saanut enää unta, joten kuuntelin tunnin äänikirjaa kunnes nousin. Onneksi muuten uni on maistunut nyt kuitenkin huomattavasti paremmin kuin edeltävällä viikolla. Vauva liikkuu vatsassa todella paljon ja nyt ne ovat jo välillä sellaisia kunnon muljahduksia, jotka näkyvät päältä päinkin. Parasta on ihmetellä iltaisin yhdessä sängyssä maatessa vauvan liikkeitä ennen nukahtamista.

Tämä viikko jää myös mieleen siitä, että Anton sairastui koronaan ihan yllättäen (ilman mitään tietoa mistä saanut, todennäköisesti ihan vaan ohimennen jostain kaupasta tai neuvolasta koska muita menoja ei juuri ole ollut) – onneksi hänellä ei ollut nuhaa ja pientä kuumetta kummempaa. Jännitettiin kuitenkin tietysti koko viikko saanko minä tartuntaa, mutta jollain ihmeen kaupalla kuitenkin säästyin kokonaan!

Rv3

Rv 24

Ensimmäistä kertaa on sellainen olo, että on raskaana. Tähän asti kun vatsa ei ole juuri “häirinnyt” tai ollut tiellä, mutta nyt huomaa että välillä iltaisin vatsaa kiristää tosi paljon ja on sellainen paineen tunne. Onneksi se tulee tosiaan vaan iltaa kohden ja päivisin on ihan vetreä olo, olenkin yrittänyt tehdä nyt treenitkin ennemmin päivällä kuin vasta illalla. Vatsan koossa on edelleen aika iso ero aamujen ja illan välillä, jännä miten paljon suurempi ja pinkeämpi se on iltaisin!

Vauva on sovellusten mukaan munakoison kokoinen, joten kyllähän sillä alkaa jo kokoa ollakin! Vauva painaa arviolta 680g tällä viikolla. Nyt on hauskaa kun välillä huomaa jonkin tietyn kohdan vatsasta menevän ihan kovaksi ja aina miettii, että onkohan tuossa nyt pää vai peppu vai mikä kohta vauvan vartalosta. Hän on edelleen kova liikkumaan, mikä on ihanaa.

Tällä viikolla käydään ensimmäistä kertaa lastentarvikeliikkeessä katsomassa vaunuja, sänkyä, syöttötuolia sun muuta <3 Toki niitä oltiin googlailtu jo paljon, mutta oli ihan eri päästä hypistelemään kaikkea liikkeessä. Oli aivan ihana päästä yhdessä fiilistelemään – tuntuu taas konkreettisemmalta että enää muutama kuukausi, niin nämä pääsevät käyttöön. Nyt on lastenhuoneen tärkeimmät kalusteet laitettu tilaukseen, innolla odotetaan niitä saapuvaksi! Odotellaan myös äitiyspakkausta, joka tilattiin pari viikkoa takaperin.

3 thoughts on “Raskausviikot 22-24

  1. Näitä raskauspostauksia on ihana lukea, täällä on raskauden eka kolmannes vielä menossa ja haluais vaan että aika menis nopeempaa että raskaus jotenkin konkretisoituisi, välillä meinaan aivan unohtaa olevani raskaana 😅 pakko kysyä mistä tuo kuumailmapallobody on? Aivan ihana 😍 hedelmäsalaatti näyttää myös tosi herkulta, pitääpä itsekin tehdä. Ihanaa odotusaikaa sinne!

    1. Hei ihana kuulla ja että sieltä tullaan perästä 😍 Ennen tokaa kolmannesta oli kyllä juuri sellainen välivaihe, kun ei ollut oikein mitään oireita tai tuntenut vauvan liikkeitä, ja oli vaikea sisäistää olevansa raskaana! Äkkiä se aika kuitenkin menee 💗 Body on Lindexiltä, heillä on kyllä niin suloisia vauvanvaatteita!

      Samoin sinne ihanaa odotusaikaa ja hyviä vointeja! 🥰

  2. Vaikka olen itse ihan eri elämäntilanteessa, näitä sun raskauspäivityksiä on ollut kiva seurata! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *