Kodin hankintalistalla nyt

Nyt kun joulu on raivattu kotoa pois, on aika siirtää katse pikkuhiljaa kevääseen ja raikkaampaan fiilikseen sisustuksessa. Ainakin itselläni sama puuska tulee joka vuosi – kun kuusi ja koristeet on viety, niin tekee mieli saada tilalle vaaleaa ja selkeää! Se onnistuu yleensä helpoiten ja myös edullisesti tekstiileillä, nytkin olen heti joulun jälkeen vaihtanut esimerkiksi tummemmat tyynynpäälliset vaaleampiin.

Tällaisen pienen freesauksen lisäksi meillä on muutamia isompia hankintoja edessä. Jo tähän asuntoon muuttaessamme tiesimme, että tulisimme päivittämään huonekaluja, mutta oli ihan hyvä idea muuttaa ensin vanhojen kanssa ja sitten rauhassa katsella ja tuumailla mikä sopisi tilaan. Näin kaikki hankinnat eivät myöskään tule kertarysäyksellä, joten myös lompakon kannalta huomattavasti parempi ratkaisu! Kesällä päivitimme ruokapöydän isompaan, nyt vihdoin tilasimme pitkään haaveilemamme isomman sohvan. Sohvaa jahkailtiin ikuisuus, mutta lopulta päädyimme Hakolan pieneen Lazy Classic -kulmadivaaniin luonnonvalkoisella Soft-kankaalla. Kyselin kokemuksia Instagramin puolella arvuutellessamme sävyä ja todella moni rohkaisi hankkimaan haluamamme vaalean kankaan, vaikka onkin koira talossa ja lapsi tulossa. Hakolan kankaat pitäisi olla tosi helposti puhdistettavia ja muutenkin super laadukkaita. Sohva saapuu helmikuun alussa, en malta odottaa että päästään löhöilemään!

Koti1

Sohva – Hakola, printti – The Poster Club, tyynyt – H&M Home, sohvapöytä – GUBI, 
ruudukkoseinä – kuva: @saratickle), matto – Layered

Sohvan lisäksi ikuisuuslistalla on ollut uusi sohvapöytä. Nykyinen, muutaman vuoden vanha marmoripöytä on vähän turhan heppoinen ja muutenkin jotenkin liian “kova” tänne neliönmallisen muotonsa ja mustien metallijalkojensa myötä. Haaveissa olisi pyöreä tai ovaalin mallinen vaalea pöytä ja nyt kaiken jahkailun jälkeen olen pikkuhiljaa kallistumassa GUBI:n Epic -pöytään vaalealla travertiinikannella. Se toisi hieman enemmän lämpöä kuin valkoinen marmori ja tykkään ylipäätään tuosta mallista. Miestä pitää kuitenkin vähän vielä lämmitellä tälle, joten pöytä ei ole vielä tilauksessa :’D Olohuoneeseen on myös etsinnässä uusi matto – nykyinen vaaleanharmaa matto muuttaisi todennäköisesti lastenhuoneeseen ja tähän taas haluaisimme jotain esimerkiksi kermanvaaleaa, kenties jollain graafisella kuviolla kuten tässä Layeredin Circular -matossa, jossa ihastuttaa myös erikoinen muoto.

Olemme myös jo pitkään etsineet jotain taidetta seinille ja tällä kertaa toiveissa olisi printin sijaan löytää “oikeaa taidetta” – saisimme häälahjaksi muistoksi taulun, jos vaan löytäisimme sopivan kotimaisen taiteilijan. Se on kuitenkin osoittautunut tosi vaikeaksi, kun mieleistä ei ole tullut vielä vastaan. Haaveissa olisi neutraalien sävyjen ohella ripaus väriä, muttei kuitenkaan mitään räikeää vaan ennemmin murrettuja sävyjä, jotain ehkä graafisuutta mutta kuitenkin  sellaista pehmeyttä. Jos tulee mieleen jotain, niin saa ehdottomasti vinkata! Isompana projektina meillä on työpisteen siirtäminen lastenhuoneen tieltä alkoviin, sen tilan sisutaminen ja lasisen ruudukkoseinän teettäminen. Palataan kuitenkin niihin suunnitelmiin, jahka ne toivottavasti pian selkenevät!

14 thoughts on “Kodin hankintalistalla nyt

 1. En tiedä osuuko teidän taidemakuun, mutta kannattaa ainakin kurkata: suomalaissyntyinen, Ruotsissa asuva taiteilija http://www.mariaqvist.com. Ihania neutraaleja sävyjä, mutta väriäkin löytyy. Häneltä ilmestyy aika usein myyntiin useamman taulun kokoelmia (ilman kehyksiä). Tekee myös tilaustöitä. Itse olen ostanut häneltä kaksi taulua, ihania 😍.

  1. Katoppa Maarit Ailio säkylä
   Ateljee Maarit Ailio
   Se tekee tilaustöitä ja upeaa jälkeä kautta linjan,

 2. Harmoniaa ja väripilkkuja taitavasti yhdistävistä taiteilijoista tuli mieleen ainakin Noora Svärd ja Sanni Olasvuori. Kannattaa kurkata molemmat vaikka IG.stä :) Ihanaa kevättä, Jonna!

 3. Oi, taide on niin henkilökohtainen ja tunnepitoinen asia, kannattaa antaa sen oikean teoksen tulla vastaan! Itselläni kaksi teosta, ja miksi juuri ne? Koska molemmat (eri) näyttelyssä nähdessäni oli itku aivan hilkulla! Reaktiostani päättelin, että nyt on oikea osunut kohdalle.
  Jostain syystä näen Sofia Kukkosen maalaukset teidän seinällä ihan helposti, vaikka hänen tyylinsä ei ehkä olekaan kuvailemasi kaltainen. Kurkkaapa :)

  1. No niinpä, uskon kyllä että sen oikean osuessa kohdalle sen tietää! Malttamattomana vaan haluaisi jo löytää eikä jaksaisi enää metsästää 😂 Kiitos vinkistä, tsekkaan tämän! ☺️

 4. Hei
  Suosittelen kurkkaamaan Pia Strangin töitä. Itse näen sellaisen teidän seinällä… ♡

 5. Ihania suunnitelmia! Gubi-sohvapöytä näyttäisi olevan tori.fi:ssä myynnissä :)

  1. Hei ihana kun vinkkasit, mutta meille onkin juuri tänään tulossa sohvapöytä! Lopulta ei tuo Gubin, vaan yksi toinen jota olin ihastellut ja jonka olin luullut olevan loppu kokonaan 😍

 6. Olen ihaillut lähiaikoina Minna Pärtön töitä. Sellainenkin voisi sopia teille.
  Itse tykkään myös grafiikasta. Entä jos hankit useamman pienemmän grafiikan työn ja teet niistä ryhmän…?
  Paikallisissa taidelainaamossa kannattaa myös käydä. Näkee paikallisen taiteilijaseuran taiteilijoiden töitä ja pääsee jäljille kenen työt voisivat kiinnostaa. Sieltähän voi siis lainata osamaksulla ilman korkoa, palauttaa tai pitää taulun tai tietysti ostaa heti omaksi. Eli on sallittua muuttaa mieltäkin :)
  Helsingissä on tietääkseni Rikhardinkadun kirjastolla lainaamo. Olen itse lainannut kolme grafiikan työtä (Kirsi Neuvosen ja Päivi Hintsasen) Jyväskylän taidelainaamosta galleria Beckeristä. Ajatuksena ostaa omaksi. Olen maksanut 10-20e/kk ja ihan huomaamatta taulu on oma ilman isompaa alku investointia. Sitä kautta myös kehystys onnistuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *