Lahjaksi lukuisia tarinoita

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Katselin juuri BookBeatin sovelluksesta tämän vuoden aikana kuuntelemiani äänikirjoja ja ilokseni huomasin, että olen tänä vuonna kuunnellut huomattavasti enemmän kirjoja kuin edellisenä! Tämän vuoden saldo on 14 kirjaa, eli on tullut kuunneltua vähintään kirja per kuukausi – ihan huippua! Olen muuten ollut viime vuosina tosi huono lukemaan kirjoja (muuten kuin lomilla uima-altaan äärellä), joten äänikirjoihin hurahtamisen myötä on ollut tosi kiva päästä takaisin kirjallisuuden pariin, vaikkakin sitten kuuntelemalla. Lisäksi äänikirjat ovat tuoneet iloa moniin arkisiin hetkiin, kuten pitkiin kävelylenkeille, kotitöihin, meikkaushetkiin tai vaikka automatkoille. Äänikirjoista on tullut myös tavallaan meidän yhteinen pieni “harrastus” miehen kanssa, kun kuunnellaan kirjoja aina iltaisin ennen nukahtamista ja tykätään tästä tavasta tosi paljon. Tulee unikin paljon helpommin!

BookBeat1

Näin joulun alla haluamme yhdessä vuosikumppanini BookBeatin kanssa vinkata erinomaisesta joululahjasta – erityisesti jos lähipiirissäsi on joku, jolla on jo kaikkea ja on vaikeuksia keksiä lahjaa. Lahjakortti ääni- ja e-kirjapalveluun on loistava lahja lähes kenelle tahansa – puolisolle, äidille tai isälle, siskolle, (älypuhelimen taitavalle) isovanhemmalle, anopille… Lahjansaaja pääsee kuuntelemaan äänikirjoja tai lukemaan e-kirjoja BookBeatin valtavasta valikoimasta ja uppoutumaan erilaisiin tarinoihin! Voit valita BookBeat Basic-, Standard- tai Premium-jäsenyyden halutusta kuuntelumäärästä riippuen joko yhdeksi, kolmeksi tai kuudeksi kuukaudeksi, joten lahjakortteja löytyy useammalle eri budjetille sopivia alkaen 9,99€. Tämä olisi itse asiassa hyvä idea myös vaikka tietyn budjetin pikkujoululahjaksi!

Kiva idea lahjakortin ohelle olisi kirjoittaa vaikka korttiin muutamia äänikirjavinkkejä. Tuo pientä ekstraa lahjaan ja on myös kiva ajatus saajalle, kun olet miettinyt minkälaisista äänikirjoista hän voisi pitää. Rustasin alle muutamia omia suosituksiani, joista suurin osa on juuri kuluneen vuoden aikana kuunneltuja. Muistelin samalla esimerkiksi mistä kirjoista oma isäni (vinkkailemme toisillemme aina äänikirjoja!) tai mieheni on erityisesti pitänyt! Ehkä näiden joukosta löytyy vinkattavaa lahjakortin ohelle?

BookBeat5

Äänikirjavinkkejä

Operaatio Punainen Kettu, (Helena Immonen) – Reserviupseerin kirjoittama kirja kertoo kriisistä Venäjän kanssa, joka johtaa sotaan Suomen maaperällä ja tämä kuviteltu, nykyhetkessä tapahtuva tarina saa kyllä selkäpiin karmimaan. Sodankäynnin ohella tässä sivutaan myös hieman ihmissuhteita. Tämä oli todella hyvä kirja – vinkkasin tästä aikoinaan isällekin (suosittelemme aina toisillemme kuuntelemiamme äänikirjoja) ja myös hän tykkäsi kirjasta tosi paljon!

Aki Hintsa – Voittamisen anatomia, (Oskari Saari) – Minun ja mieheni yksi suosikkikirjoista, joka kuunneltiinkin vastikään jo toistamiseen. Aki Hintsa työskenteli F1-kuskien varikkolääkärinä ja valmentajana ja hänen oppeja ovat ottaneet käyttöön myös monet kansainväliset huippujohtajat. Käsittelee paljon formulamaailmaa, mutta suosittelen tätä ehdottomasti sellaisellekin, joka ei välitä formuloista. Voittamisen anatomia kertoo menestyksestä ja Hintsan kokonaisvaltaisesta toimintamallista, tämä on todella inspiroiva ja kiinnostava kirja!

Salaisuuteni, (Jonas Forsang) – Nordic Choice Hotels -ketjun norjalaisen omistaja ja sijoittaja Petter A. Stordalenin tarina menestyksestä. Kirjassa puhutaan paljon paitsi Stordalenin urapolusta huipulle niin myös kaikesta muusta bisnesmaailmaan liittyvästä, joten tämä oli tosi kiinnostavaa kuunneltavaa.

Pakumatkalla, (Aino Huilaja) – Entisen uutisankkurin kuvaus unelmien toteuttamisesta ja oravanpyörästä irti päästämisestä. Aino päätti jättää kotimaassa kaiken mukaan lukien työnsä ja muuttaa asumaan puolisonsa kanssa pakettiautoon, jolla he lähtevät matkalle halki Euroopan. Tästä puolestaan isäni muistaakseni vinkkasi minulle!

Jos, (Anna Karhunen) – Omaelämäkertojen sekaan yksi romaanikin, tarkemmin sanottuna tänä kesänä julkaistu Anna Karhusen esikoisromaani. Kirja kuvaa saman kolmekymppisen päähenkilön neljä eri tarinaa – miten eri tavalla elämä menee, jos hän tekeekin toisen ratkaisun. Kirja on kevyt, mutta sivuaa myös vähän isompiakin aiheita kuten väkivaltaa parisuhteessa.

Suurin niistä on rakkaus – Kirsti Paakkasen tarina, (Ulla-Maija Paavilainen) – Ajankohtainen kertomus vastikään menehtyneen Kirsti Paakkasen elämästä ja urasta, Paakkanen tunnetaan Marimekon pelastajana. Kuunneltiin tämä “iltasatuna” yhdessä keväällä ja pidimme tästä molemmat – jälleen kerran tosi inspiroivaa kuunneltavaa!

Tauko, (Laura Friman) – Toimittaja Laura Frimanin kirjasta olenkin täällä jo vastikään vinkannut, sillä kuuntelin tämän juuri. Friman kertoo vuoden kestäneestä kurinalaisesta ostolakostaan (edes uusia sukkia ei saanut ostaa!) ja omasta suhteestaan kuluttamiseen sekä kulutuskulttuurista ja trendeistä ylipäätään. Tämä sai pohtimaan omaa kuluttamista, mutta myös monesti nauramaan, sillä Friman kirjoittaa hauskalla, samaistuttavalla otteella.

Vaurastu kuin nainen, (Moona Laakso) – Kirja kertoo 12 erilaisen naisen tarinan menestyksestä ja rikastumisesta. Kirjassa tarinansa kertovat mm. Vappu Pimiä, Rafaela Seppälä, Natalia Salmela ja Minna Parikka. Jäin toivomaan, että menestystarinoita olisi ollut enemmänkin, koska tätä oli tosi mielenkiintoista kuunnella!

Itse tehty, (Sara Parikka) – Sara Parikan kirja kertoo yrittäjyydestä inspiroivasti ja selkokielisesti sekä oman jutun löytämisestä. Saran oman tarinan lisäksi kirjassa on myös vierailevia yrittäjiä kertomassa omaa tarinaansa ja vinkkejä. Kirjassa on ihanan kannustava ja lämmin ote – voisin kuvitella että tämä inspiroisi hyppäämään yrittäjäksi, jos on sellaisesta haaveillut ja kaivannut viimeistä potkua ryhtyä toteuttamaan omaa unelmaa. Tai jos yrittäjyys kiinnostaa, mutta kaikki siihen liittyvä on vielä tuntematonta ja kaipaa helposti selitettyä tietoa. Kirjan lukee Sara itse, hänellä on täydellinen äänikirja-ääni!

Samu Haber – Forever Yours, (Tuomas Nyholm) – Kuten ehkä huomaa omaelämäkirjat ovat mieleeni, haha. Viimeisenä suosituksena vielä Samu Haberin kirja, johon tartuin ihan randomilla, vaikka en ole mikään Sunrise Avenuen fani. Tämä yllätti kuitenkin tosi positiivisesti, kirja oli tosi mielenkiintoinen!

BookBeat6 BookBeat3 BookBeat2

Toivottavasti näistä kirjavinkeistä on iloa! Jos sen sijaan kaipaatte itse kuunneltavaa tai lukemista joulunpyhiksi ja ette ole vielä testanneet aiemmin BookBeatia, niin kaikki uudet BookBeat -käyttäjät pääsevät testaamaan BookBeat Premiumia 40 päivää maksutta tämän linkin kautta. Nyt siis hyvä hetki kokeilla :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *