Keittiön paras: Induktiotaso integroidulla liesituulettimella

Kaupallinen yhteistyö: Savo Design

Meillä on nyt takana muutama kuukausi yhteiseloa uuden, rempatun keittiömme kanssa. Keittiö on tuonut niiin paljon iloa – paitsi että se miellyttää valtavasti silmää ja teki kotimme sisustuksesta yhtenäisen, on se myös ollut ennen kaikkea äärimmäisen käytännöllinen. Toimiva keittiö innostaa kokkailemaankin enemmän ja helpottaa arkea!

Yksi parhaista tekemistämme ratkaisuista oli jättää yläkaapit pois ja tehdä keittiöstä näin ollen avaran ja selkeän näköinen. Itse asiassa juuri yläkaapittomuus oli se, mikä lopulta sysäsi meidät tekemään vähän isomman remontin alkuperäisen pienen pintarempan sijaan. Ihastuimme nimittäin niin paljon siihen ajatukseen, ettei seinälle tulisi edes mitään liesituuletin -pömpeliä. Kyselin tuolloin ennen remonttia Instagramin puolella teiltä seuraajilta kokemuksia induktiotasoista integroidulla liesituulettimella ja ylivoimaisesti eniten ääniä teiltä sai BORA Pure. Olin törmännyt BORA Pureen aiemminkin, mutta saamieni lukuisten suositusten myötä tein parempaa tuttavuutta Boraan, joka on näiden integroiduilla liesituulettimilla varustettujen induktiotasojen edelläkävijä. Sain tuolloin yhteydenoton merkkiä maahantuovalta SAVO Designilta ja kävimme myös heidän showroomillaan testaamassa liettä. Hyvin nopeasti testaamisen ja kaikkien saamieni suositusten jälkeen ostopäätös oli kuitenkin sinetöity ja nyt useamman kuukauden käyttökokemuksella voin käsi sydämellä todeta, että BORA Pure on osoittautunut kaikkien kehujen arvoiseksi!

BORA Pure Kokemuksia BORA Pure Kokemuksia

Nyt vihdoin pääsen kertomaan teille BORA Puresta tarkemmin ja jakamaan omia kokemuksia. Tästä tulee nyt varmasti aikamoinen ylistysvirsi, mutta yritän kirjoittaa liedestä huomioiden myös ehkä monien mielessä pyöriviä kysymyksiä, kuten miten paljon BORA Pure vie tilaa rakenteissa, toimiiko se oikeasti, miten se puhdistetaan ja niin edelleen. Aloitetaan ensimmäisestä – BORA Puren asennuskorkeus on alle 20 cm, joten se vie vain hieman tilaa alla olevasta kaapista. Tämä huomioitiin keittiöremontissa jo suunnitteluvaiheessa. Se ei kuitenkaan vie missään nimessä kaikkea tilaa tuosta lieden alla olevasta laatikosta, vaan meilläkin siellä säilytetään mausteita, keittotarvikkeita ja niin edelleen. Liesi ei luonnollisesti voi olla uunin päällä kuten ehkä perinteisesti on tapana, joten se on hyvä huomioida. Tämä meidän BORA Pure on tosiaan huoneilmaan palauttava ja poistoaukko löytyy sokkelin alareunasta vasemmalta – tällöin se ei myöskään puhalla ilmaa suoraan jalkoihin lieden äärellä kokkaillessa.

BORA Pure kokemuksia Bora4

Yleinen kysymys monilla (myös itselläni ennen lieden testaamista) on ollut se, että toimivatko tällaiset integroidut liesituulettimet oikeasti tehokkaasti? Voi pojat, kyllä toimivat! Ja jopa paremmin kuin yksikään meidän asunnoissa aiemmin ollut perinteinen liesituuletin. Miten paljon olenkaan inhonnut sitä tehotonta, laiskasti kokkaushöyryjä imaisevaa liesituuletinta ja erityisesti sitä ympäri kotia leviävää käryä ja rasvan hajua, mikäli vaikka paistaa yhtään mitään käryävämpää liedellä.  Samoja ongelmia ei ole BORA Puren kanssa ollut – imu on äärimmäisen tehokas ja liesituuletin suodattaa sekä hajut että rasvan tehokkaasti. BORA Pure oli myös juuri Kuluttaja -lehden 14 eri mallin arvioinnissa vuoden 2021 testivoittaja. Tätä ei siis turhaan kehuta!

Itse induktioliesi on ollut myös erinomainen, parasta kun veden kiehumisessa ei nokka kauaa tuhise, vaan liesi kuumentaa tosi nopeasti. Liesi on ollut erittäin helppokäyttöinen – kosketusnäyttö on todella yksinkertainen ja helppo, joten siitä iso plussa. Puhdistus voi mietityttää monia, mutta samoin se on tehty helpoksi, sillä höyrynpoistoritilä ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu rasvasuodatin on näppärä puhdistaa tiskikoneessa. Me koitetaan pestä ne suunnilleen kerran viikossa, niin suodattimeen tai ritilään ei pääse kertymään liikaa rasvaa ja likaa. Joku voi myös miettiä, mitä jos ritilän väleistä tipahtaa ruokaa, mutta ne saa tosiaan helposti pois nostamalla vaan ritilän ylös. Lieden sisällä oleva aktiivihiilisuodatin taas kannattaa vaihtaa 1-2 vuoden välein, käytöstä riippuen.

Bora5 Bora6

Tässä tuli nyt paljon ylistyspuhetta, mutta suoraan sydämestä! Olemme olleet niin tyytyväisiä, että päädyimme juuri BORA Pureen – suurkiitos vaan vielä kaikille teille, jotka tätä meille suosittelitte. Jos teillä tulee vielä mieleen jotain kysymyksiä BORA Puresta, niin vastailen mielelläni jos suinkin osaan (ja jos en osaa voin kääntyä SAVO:n puoleen).

3 thoughts on “Keittiön paras: Induktiotaso integroidulla liesituulettimella

    1. Hei Essi! Kysyin tätä vielä mieheltäkin ja todettiin molemmat, että ei meidän mielestä ole kovaääninen vaan ennemmin hiljainen. Toki jos ihan täydellä teholla pitää, niin sitten ääni on vähän kovempi, mutta ei oikeastaan koskaan pidetä liesituuletinta täysillä ellei olisi kaikki liedet yhtä aikaa käytössä ja paistaisi jotain pihvejä tms. Toivottavasti tästä on apua! ☺️

  1. Meneekö liedestä siis putki sokkelin ilma-aukkoon vai onko kaapistossa vain reikä lieden ilma-aukon kohdalla ja toinen sokkelissa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *