2 x helppo kasvisruoka arkeen

Kaupallinen yhteistyö: Knorr

Lounasvinkit ovat tässä yhä jatkuvassa etätyömaailmassa aina tarpeen, tosiaan kun kotona on aina louansaikaan kaksi nälkäistä miehenikin työskennellessä päivittäin kotona. Yleensä nälän iskiessä huomaan kuitenkin, että emme ole taaskaan suunnitelleet kauppaostoksiamme kovin järkevästi ja kaapissa ei ole mitään kokattavaa. Tai ehkä siellä olisi, jos oikein riipisi jostain jämistä. Näin sorrutaan liian usein tilaamaan lounasta tai käymään jossain ulkona syömässä, mikä taas johtaa liialliseen, ihan turhaan rahanmenoon.

Pitäisikin siis ryhdistäytyä tämän suhteen ja osata ennakoida paremmin ruokaostoksia, tai jopa tehdä ruokia joskus etukäteen. Jos tietää että on tiedossa kiireiset päivät, olisi fiksua käyttää yksi ilta vaikka parin ruuan kokkailuun, jolloin jääkaapissa olisi lämmitystä vaille valmiina lounasta molemmille! Näin tein aiemmin tällä viikolla ja nämä molemmat ruuat syntyivät loppujen lopuksi hyvin pienellä vaivannäöllä ja helposti yhtä aikaa keittiössä. Kikherneiden paahtuessa uunissa pilkoin kasvikset valmiiksi ja puolestaan niiden mennessä uuniin siirryin keiton tekoon. Ai että, tätä lisää! Lisää myös helppoja ja herkullisia kasvisruokareseptejä.

>Knorr3

Ennen resepteihin menemistä vinkkaan teille kuitenkin vielä uusista Knorrin Zero Salt -liemikuutioista. Nämä suolattomat liemikuutiot ovat siitä todella käteviä, että voit itse kokatessa päättää haluatko lisätä ruokaan vielä suolaa vai et. Pari perheellistä kollegaa on myös kertonut, miten näppärää on kun voi suolattomien liemikuutioiden myötä valmistaa samaa ruokaa lapselle niin, että lisää tarvittaessa suolan sitten vasta jälkikäteen kun on ottanut ensin lapselle sivuun. Suolahan ei ole mitenkään välttämätön osa ruuanlaittoa, vaan makua saa muillakin mausteilla ja esimerkiksi jo itsessään maistuvista kasviksista, joten aina kannattaa ensin maistaa ruokaa. Liemikuutiot ovat suolattomuudestaan huolimatta täynnä makua ja saatavilla on sekä kasvis- että lihaliemikuutiot. Ne eivät sisällä keinotekoisia väriaineita, natriumglutamaattia tai makua parantavia lisäaineita. Nyt kuitenkin niihin resepteihin! Toisena paahdettu kikhernesosekeitto ja toisena uunikasviksilla ja fetalla höystetty kvinoasalaatti, jossa kvinoa on keitetty kasvisliemeen. Sain tästä vinkin ystävältäni, joka kertoi keittävänsä aina pastasalaatin pastan kasvisliemessä, joten innostuin testaamaan samaa kvinoalla!

Knorr2 Knorr5 Knorr4

Kvinoasalaatti uunipaahdetuilla kasviksilla ja fetalla

3 porkkanaa
puolikas kesäkurpitsa
1 punainen paprika
parsakaali
mustapippuria
oliiviöljyä

6 dl vettä
3 dl kvinoaa
puolikas Knorr Zero Salt -kasvisliemikuutio

pinaattia
1 kevätsipuli
granaattiomenansiemeniä
fetaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko kuoritut porkkanat, kesäkurpitsa, parsakaali ja paprika suupaloiksi, pyöräytä kulhossa oliiviöljyssä, mausta mustapippurilla ja laita kasvikset pellille. Paista kasviksia uunissa n. 30 minuuttia.

Tällä välin keitä kvinoa. Kuumenna 6 dl vettä kattilassa, huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä, lisää kiehuvaan veteen puolikkaan Knorr Zero Salt kasvisliemikuution kanssa. Keitä kunnes vesi on lähes haihtunut ja kvinoa on kypsää.

Nostele kulhossa sekaisin uunikasvikset ja kvinoa (sitä saattaa jäädä yli, säästä muuhun kokkailuun), lisää joukkoon tuoretta babypinaattia, pilkottu kevätsipuli varsineen, granaattiomenansiemenet sekä feta. Tarjoile haluamasi kastikkeen kanssa.

Knorr6

Paahdettu kikhernesosekeitto

2 purkkia kikherneitä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl oliiviöljyä

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chili
oliiviöljyä
400g tomaattimurskaa
4 dl kasvislientä (Knorr Zero Salt kasvisliemikuutio)
2 dl kookoskermaa (tai muuta kermaa)
mustapippuria
hunajaa
n. puolikkaan sitruunanmehu
suolaa tarvittaessa
chilihiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet, lisää huuhdellut ja valutetut kikherneet, sekoita. Levitä kikherneet pellille leivinpaperille, paahda uunissa 15-20 minuuttia sekoittaen välissä.

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulit ja chili, kuullota niitä kattilassa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Säästä pari rkl kikherneitä koristeluun ja lisää loput keittoon, keitä 10-15 minuuttia. Soseuta keitto, tämän jälkeen laita kattila takaisin liedelle, lisää kookoskerma ja kiehauta. Voit halutessasi säästää kookoskermasta 2 rkl koristeluun. Lisää loraus hunajaa, sitruunanmehua, chilihiutaleita, mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Koristele annokset säästämälläsi kookoskermalla, paahdetuilla kikherneillä ja korianterilla tai persiljalla.

Knorr5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *