Päivä kanssani ja ilmainen kokeilu äänikirjoihin

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Tänään olisi vuorossa legendaarinen päivä kanssani -postaus! En olekaan aikoihin tehnyt tällaisia, joten hauskaa ottaa teidät pitkästä aikaa mukaan seuraamaan päivääni. Päivänkulun ohella näytän teille myös erilaisia tilanteita, joissa minulla on itselläni tapana kuunnella äänikirjoja. Olen puhunut teille äänikirjoista jo muutaman kerran aiemmin ja mulla onkin ilo toimia BookBeatin brändilähettiläänä tänä vuonna! Olen tästä tosi innoissani, olenhan ollut BookBeatin tyytyväinen asiakas ja äänikirjojen kuuntelija jo ennen yhteistyötämme. Kiva päästä jakamaan jälleen kirjavinkkejä teille!

Ennen kuin siirrytään keskiviikkopäivääni tältä viikolta, niin jaan teille vielä alekoodin äänikirjoihin. Uudet BookBeat -käyttäjät saavat kokeilla BookBeat Premiumia maksutta 30:n päivän ajan, edun voi lunastaa tämän linkin kautta. Nyt kuitenkin kurkkaamaan, miltä päivä kanssani näyttää!

Bookbeat1 Bookbeat2 Bookbeat8

7-9

Tämä on poikkeuksellisen aikainen herätys minulle (heräilen yleensä vasta kahdeksan ja yhdeksän välillä), mutta olen menossa kahdeksaksi suuhygienistille. Herätyskellon soidessa kiroan, miksi otin näin aikaisen ajan. Pikainen koiran vienti, suihku, hampaidenpesu ja menoksi! En toimi mitenkään järkevästi näin aikaisin aamulla, joten tältä ajalta ei ole mitään kuvia, hahah.

9-11

Tultuani takaisin kotiin keitän kahvit, syön aamupalaa ja teen pari tuntia koneella töitä. Vastailen enimmäkseen sähköposteihin ja jatkan Instagramissa tulleisiin DM-viesteihin vastailua, siellä on ollut paljon keskustelua hääaiheeseen liittyen.

11 aikaan ryhdyn laittamaan itseäni valmiiksi ja laittautuessa mulla on aina tapana kuunnella samalla jotain. BookBeatin sovellus auki ja jatkan äänikirjaa, jonka aloitin edellisenä iltana siivotessani – Beth O’Learysin Vaihtokauppa, joka on hittikirja Kimppakämpän tekijän uutuus. Kirja kertoo burnoutin partaalla olevasta Leenasta, joka tekee vaihtokaupat isoäitinsä Eileenin kanssa. Juuri täydellistä kepeää kuunneltavaa! Huomaan meikatessani hymyileväni itsekseni kirjalle, erityisesti kohdille joissa on äänessä isoäiti.

Bookbeat4 Bookbeat3 Bookbeat5

11.30-15.45

Lähden kohti toimistoa – olen niin fiiliksissä, että nyt on näin ihana paikka jonne mennä välillä tekemään töitä! Päästyäni junalla keskustaan meinaan hypätä laiskuuttani sporaan, mutta päätän kuitenkin kävellä toimistolle Punavuoreen. Ollaan sovittu kahdeksitoista Monan kanssa treffit, haetaan toimistolle mukaan lounaaksi sushia ja nappaan samalla myös viereisestä kukkakaupasta kukkia kuvauksia varten. Mitä ihanaa väriterapiaa tällaisen harmaan päivän keskelle!

Muutama tunti hujahtaa toimistolla hetkessä. Kuvataan Monan kanssa minulle yksi tuleva kampanja, minkä jälkeen naputtelen konehommia. Tämä oli ensimmäinen kertani täällä toimistolla ja täytyy myöntää, että valtaosa ajasta meni samalla kollegoiden kanssa höpötellen, mutta oli ihanaa vaihtaa ajatuksia ja ideoita muiden kanssa.

Bookbeat6 Bookbeat7

15.45-17

Aika lähteä toimistolta kotiin! Junamatkalla laitan kuulokkeet korviin ja jatkan äänikirjaa siitä, mihin aiemmin päivällä jäin. Isoäiti Eileen luettelee juuri listaa mahdollisista mieskandidaateistaan – Basil Wallinghamin plussana on omat hampaat, mutta miinuksena hän on kaamea tylsimys. Mietin itsekseni, kuinka tämä kirja on erinomainen esimerkki siitä, miten jotkut kirjat voivat olla jopa parempia kuunneltuna kuin luettuna, sillä isoäiti-lukujen lukija osaa eläytyä rooliinsa hulvattoman hyvin. Kotiin päästyäni ruokin Telman ja leikitään hetki, kunnes lähden sen kanssa kävelylle. Poikaystäväkin on happihyppelyä vailla, joten hän liittyy seuraan.

17-20

Ulkoilun jälkeen keitän kahvit – en ollutkaan juonut iltapäiväkahveja toimistolla, joten kahvihammasta kolottaa! Kahvin ja välipalan äärellä teen vielä muutaman tunnin töitä – vastaan tarjouspyyntöön, aloitan tämän postauksen kirjoittamista, ideoin yhtä kampanjaa ja mietin tuotevalintoja tulevaan toiseen kampanjaan. Yleensä pyrin pitämään työpäivät suht normaalien työaikojen rytmissä ja välttää iltatöitä, mutta tänään oli ollut vähän pätkittäinen päivä ja hommia on vielä jäljellä. Lisäksi poikaystävälläkin on nyt pitkiä päiviä, joten minunkin tulee tällöin herkemmin tehtyä vielä iltaisinkin töitä. Kahdeksan aikaan lopetetaan molemmat työt ja syödään yhdessä.

Bookbeat9

20 – 23.00

Telman iltalenkki, iltapalaa, Kympin uutiset ja kolmistaan sohvalla makoilua – lempihetkiäni päivästä. Sitten iltatoimet ja nukkumaanmenoaika! Äänikirjan kuuntelusta ennen nukahtamista on tullut meidän kiva yhteinen iltarutiini. Olen ennenkin kertonut, miten äänikirjan kuunteleminen on auttanut meille molemmille nukahtamiseen etenkin silloin, kun on stressiä ja iltaisin päässä pyörii miljoona asiaa päässä. Kirja on hyvä tapa saada ajatukset muualle ja mieli rauhoittumaan. Laitetaan aina 30:n minuutin ajastin päälle, nyt ollaan kuunneltu Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Täytyy tosin sanoa, että minulla on ollut jotenkin vaikeuksia päästä tähän kirjaan kiinni. Sen sijaan tätä ennen kuunneltiin Rebecca Serlen Viisi vuotta myöhemmin sekä B. A. Parisin psykologinen trilleri Suljettujen ovien takana, joista etenkin jälkimmäinen koukutti heti! Oikein odotettiin iltaisin sitä hetkeä, että päästään sänkyyn ja jatkamaan kirjaa. Välillä tosin toinen on saattanut nukahtaa ennen ajastimen loppumista, jolloin ollaan käyty pieni briiffaus – “mä taisin nukahtaa, mihin se kirja jäi?”.

Sellainen oli päivä mun kanssa! Toivottavasti tykkäsitte tästä :) Ja muistakaa tosiaan hyödyntää tuo uusien BookBeat -käyttäjien etu, mikäli vaikka jokin näistä mainitsemistani kirjoista alkoi kiinnostaa!

2 thoughts on “Päivä kanssani ja ilmainen kokeilu äänikirjoihin

  1. Tällaiset päivä kanssani -postaukset on kivoja :) Autolla ajaessa on kiva kuunnella välillä jotain muutakin kuin musiikkia, etenkin yhtään pitemmillä matkoilla, kun ajelen yksin. Äänikirjoihin en silti ole vielä onnistunut koukuttumaan, mutta kokeilin niitä joskus aikaa ennen kuin valaistuin äänikirjojen hyödyistä automatkalla, haha. Ehkä täytyy antaan joku päivä uusi mahdollisuus, ja vaihtaa automatkan podcastit mielenkiintoiseen kirjaan.

    1. Kiva kuulla, kiitos Hanna! Täytyy tehdä näitä useammin täällä tai Storyjen puolella :) Mäkin tykkäsin kuunnella äänikirjoja silloin kun ajoin paljon yksin Tampereen ja Helsingin välillä, joskus kuunnellaan edelleen yhteisillä ajomatkoilla. Ihan ekassa BookBeat -postauksessani (ehkä vuosi sitten) kerroinkin, miten itsekään en päässyt äänikirjojen makuun heti ensiyrittämällä, vaan alkuun vei aikaa tottua kuuntelemiseen ja toisaalta kaikki kirjatkaan eivät aina tempaa mukaansa. Suosittelen siis antamaan uuden mahiksen, toivottavasti saat äänikirjoista uutta viihdykettä pitkille ajomatkoille! 🤩

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *