Kolme helppoa kasvisruokareseptiä

Kaupallinen yhteistyö: The Vegetarian Butcher & Asennemedia

Suurin osa täällä blogissa parin viime vuoden aikana jakamistani resepteistä on kasvisruokia. Syön edelleen itse myös lihaa, mutta haluaisin kantaa korteni kekoon ympäristön kannalta ja kannustaa muitakin lisäämään kasvisruokailua arjessaan. Siksi olen tietoisesti keskittynyt täällä lähinnä vegeruokiin (joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta) ja onkin ollut ihanaa kuulla teiltä palautetta, miten olette jakamieni reseptien myötä opetelleet tekemään enemmän kasvisruokia. Mission accomplished!

Vaikka olemmekin tosiaan niin sanottuja “fleksaajia”, eli sekä lihaa että kasvisruokaa syöviä, niin olemme kyllä kehittyneet huimasti kasvisruokien lisäämisessä. Siinä missä vielä pari vuotta sitten poikaystäväni nyrpisteli nenäänsä lihankorvikkeille, niin nykyään ne ovat arkipäivää keittiössämme. Edistystä on siis tapahtunut! Olemme löytäneet monia hyviä vakkarikasvisruokia ja mielenkiinnolla testaamme aina myös uusia tuotteita, joilla voisi korvata lihan omissa arkiruuissa. Välillä mennään metsään ja tuotteet eivät vakuuta laisinkaan vaikka koostumuksen tai maun puolesta ja välillä taas tulee täysosuma, kuten nyt uusien The Vegetarian Butcher -tuotteiden kohdalla!

Vegetarianbutcher2

Suomeen juuri rantautuneet vegaaniset The Vegetarian Butcher -tuotteet löytyvät Keskon ruokakaupoista pakastealtaasta. Valikoimasta löytyy muun muassa Chickened Out Chunks -soijapaloja, Magic Mince -soijarouhetta sekä Unbelievabull Burger -pihvejä, ja The Vegetarian Butcher on tunnettu lihamaisesta koostumuksesta sekä maustaan. Esimerkiksi soijapalojen sanotaan maistuvan enemmän kanalta kuin kana itse. Vaikka eräs seuraajani totesikin hyvin, että ei toisaalta pitäisi vertailla tällaisia kasvipohjaisia korvikkeita ja lihaa keskenään, koska nehän ovat luonnollisesti eri tuotteita ja niiden ei kuulukaan maistua samalta, niin silti tutumpi koostumus ja maku auttavat ainakin itselläni kasvipohjaisiin tuotteisiin siirtymistä.

Olen nyt testannut näitä kolmea edellä mainittua The Vegetarian Butcher -tuotetta ja voin lämpimästi suositella niitä! Kaikissa on ollut todella hyvä koostumus, eikä häiritsevää sivumakua kuten joskus vastaavissa tuotteissa. Erityisesti nuo Chickened Out Chunksit olivat tosi positiivinen yllätys – aiemmin olemme testanneet kuivasoijasuikaleita ja ne eivät menneet kyllä jatkoon laisinkaan. Ainoana miinuksena mainitsisin tuotteiden suolaisuuden, mutta se vaan kannattaa huomioida muussa maustamisessa ja jättää oman kokemukseni mukaan suolan lisääminen kokonaan pois. Tässä postauksessa jaan teille kolme hyväksi havaittua kasvisruokareseptiä, joista kaksi on helppoja arkiruokia ja kolmas taas ehkä viikonlopun herkkuhetkiin!

Vegetarianbutcher1

Punainen kookos-curry 

2 valkosipulinkynttä
wok-kasviksia
The Vegetarian Butcher Chickened Out Chunks -soijapaloja
400ml tölkki kookosmaitoa
3 tl punaista currytahnaa
1-2 limeä
loraus hunajaa
päälle korianteria ja chiliä, kylkeen riisiä tai nuudelia

Silppua valkosipuli ja kuullota pannussa oliiviöljyssä, lisää valitsemasi wok-kasvikset. Lisää Chickened Out Chunks -soijapalat, paista hetki niin että ne alkavat sulaa. Lisää kookosmaito ja currytahna, purista joukkoon limenmehut ja lisää loraus hunajaa. Pidä miedolla lämmöllä niin kauan kunnes soijapalat ovat pehmenneet, tarkista maku ja tarjoile riisin tai nuudelien kanssa.

Vegetarianbutcher6 Vegetarianbutcher8

Tiesittekö, että lasagnen voi tehdä myös helposti yhdellä ainoalla pannulla? Ei tarvitse ensin paistaa ja keittää aineksia tai kastikkeita erikseen, saati kypsentää uunissa, sillä kaikki onnistuu yhdellä ja samalla pannulla. Tämä pannulasagne maistui poikaystäväni lisäksi myös vanhemmilleni ja siskolleni, joten laita tämä arkiresepti talteen! Ps. Ricotta-juuston tilalla toimisi varmasti hyvin myös mascarpone, pitää ehkä testata sitä ensi kerralla.

Vegetarianbutcher7

Vege-pannulasagne

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
herkkusieniä
kourallinen tuoretta pinaattia
2 purkkia tomaattimurskaa
kasvisfondi
0,5 dl vettä
mustapippuria, oreganoa, paprikamaustetta, timjamia, ripaus hunajaa
paketti The Vegetarian Butcher Magic Mince -soijarouhetta
8 levyä lasagnea
puolikas purkki ricottajuustoa
mozzarellaa
terttutomaatteja
parmesan-juustoa
tuoretta basilikaa

Silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota isolla korkeareunaisella pannulla oliiviöljyssä. Siivuta herkkusienet ja lisää ne pannulle, lisää joukkoon reilu kourallinen pinaattia. Lisää tomaattimurska ja kasvisfondi. Mausta mustapippurilla, oreganolla, paprikamausteella, timjamilla ja lorauksella hunajaa. Sekoita joukkoon Magic Mince -soijarouhe.

Taittele lasagnelevyjä pienempiin osiin ja upota niitä kastikkeeseen niin, että kaikki levyt peittyvät. Peitä kannella ja anna kypsyä 15 minuuttia.

Lisää joukkoon ricottajuustoa, sekoita. Asettele päälle mozzarellasiivut ja tomaattiterttu lasagnen päälle pehmenemään. Raasta päälle hieman parmesania, jätä lasagne vielä viideksi minuutiksi kannen alle hautumaan. Viimeistele tuoreella basilikalla!

Vegetarianbutcher3

Kotitekoiset burgerit ovat meidän suosikkiviikonloppuruokaa aina silloin tällöin ja tehdään aina tällä samalla reseptillä. Ollaan kerran aiemmin kokeiltu tehdä burgerit lihan sijaan kasvipohjaisilla pihveillä, mutta se kokeilu oli juuri näitä metsään menneitä, joten mielenkiinnolla kokeilin The Vegetarian Butcherin pihvejä. Ja nämä kyllä toimivat erinomaisesti meidän molempien mielestä, upposi siis poikaystävällenikin!

Vegetarianbutcher5

Kasvisburgerit

1 punasipuli
voita
ripaus sokeria

2 tomaattia
rucolaa
sinihomejuustoa
cheddar -juustoa
The Vegetarian Butcher -pihvit
briossisämpylät

ketsuppia, sinappia ja aiolia

Siivuta punasipuli ohueksi, pilko myös tomaatit valmiiksi. Laita pannulle nokare voita, lisää punasipulit ja ripaus sokeria – kääntele sipuleita pannulla kunnes ne ovat karamellisoituneet. Voit halutessasi sulattaa hetken pihvejä etukäteen ennen paistamista tai paistaa ne suoraan jäisinä pannulla. Kun pihvit alkavat olla sulaneita ja saaneet hieman väriä, niin pienennä lämpöä ja lisää cheddarjuusto-siivut päälle sulamaan. Lämmitä tällä välin myös hampurilaissämpylät. Aloita burgerien kokoaminen laittamalla pohjasämpylään ketsuppia, sinappia ja aiolia, lisää punasipulit ja päälle pihvi. Kokoa päälle tomaattisiivut, sinihomejuustoa maun mukaan ja rucolaa. Eikun kansi päälle ja nauti!

Vegetarianbutcher4

Toivottavasti saatte näistä uutta inspiraatiota kasvisruokakokkailuihin! Ja hei huikatkaa ihmeessä, jos testaatte jotain reseptiä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *