Joululahjavinkit kotimaisilta pienyrityksiltä

Ihanaa joulukuun ensimmäistä! Startataan joulukuu toivepostauksella – viime viikolla postausideoita Instagramissa kysellessäni eräs seuraajani ehdotti, että listaisin joululahjaideat kotimaisilta pienyrityksiltä. Tämä oli erinomainen idea, erityisesti nyt kun monella pienyrityksellä on vaikeat ajat ja kaikki tuki on varmasti tarpeen. Jos siis mahdollista, suosi joululahjoissa tänä vuonna pieniä kotimaisia yrityksiä <3 Tässä muutamia lahjavinkkejä, joukossa on sekä omiani että teidän Instagramissa vinkkaamia ideoita ja yrityksiä. Toivottavasti näistä on teille iloa!

Joululahjaideat 2020

1. Gauhar Helsinki on ollut esillä kanavissani jo vaikka kuinka moneen kertaan, se onkin yksi suosikkimerkeistäni! Aivan ihania koruja, pellavaisia yöasuja, kodin tuotteita, hiusasusteita, vaatteita… Gauharilla on vaikka mitä ihanaa pukinkonttiin ja myös monesta eri hintaluokasta. Saatte muuten 23.12. asti -10%:n alennuksen koko Gauharin valikoimasta koodilla jonnaleppanen10 <3

2. Perinteistä paperikalenteria suosivaa voisi muistaa uudella vuoden 2021 kalenterilla – tämä Annika Välimäen suunnittelema kaunis kalenteri löytyy mm. ihanasta Fredalla sijaitsevasta Papershop -putiikista.

3. Myssyfarmi on ehkä maailman hellyyttävin yritys – nämä suloiset pipot ovat nimittäin paikallisten eläkeläisrouvien eli Myssymummojen neulomia. Yrityksen nettisivuilla kirjoitetaan näin: “Mummot ovat ylpeitä työstään ja siksi he signeeraavat jokaisen neulomansa Myssyn Pystyt tarkistamaan omasta Myssystäsi, kuka sen on neulonut ja siten tuntemaan sen tekijän tarinan”. En kestä!

4. Useampi teistä vinkkasi Fiskarsissa valmistettavista Desico -kynttilöistä. Valikoimassa on kruunu- ja pöytäkynttilöiden lisäksi myös tuoksukynttilöitä moneen lähtöön.

5. Kaunista ja käsintehtyä arvostavalle voisi antaa Tuias -keramiikkaa. Olen ihastellut mukeja mm. siskollani ja anopillani, nämä ovat hurjan kauniita! Valikoimasta löytyy myös esimerkiksi keraamisia lautasia, kulhoja ja kynttilänjalkoja.

6. MALIAn soijavahasta valmistetuista tuoksukynttilöistä olen vinkannut moneen otteeseen.  MALIAn takaa löytyy ihana naisyrittäjä ja kauniiden kynttilöiden tuoksut ovat huumaavia, oma suosikkini on serenity. Uutuutena valikoimassa on myös diffuusereita!

7. Tamperelainen PURA Finland on tunnettu Suomessa valmistetuista laadukkaista neuleistaan. Minulta itseltäni löytyy nämä pitkät villasukat, ne ovat aivan ihanat näin talvisaikaan.

Joululahjaideat 2020

1. Studio /’nu:ga/ on yhden suosikkisisustusliikkeeni Nougatin oma brändi, jonka valikoimassa on super kauniita pellavaisia juttuja kuten esiliinoja, keittiöpyyhkeitä ja tyynynpäällisiä.

2. North Outdoorilla on Suomessa valmistettuja merinovillatuotteita niin naisille kuin miehillekin. Esimerkiksi kuvan neule ja pipo olisivat hyviä lahjaideoita laatua ja kotimaisuutta arvostavalle miehelle!

3. Helsinkiin rantautui vastikään uusi vaatevuokraukseen keskittynyt ja myös verkossa toimiva The Ateljé, jonne voi ostaa lahjakortin. Täältä voi vuokrata vaikka täydellisen power suitin, kauniin iltapuvun tai cocktailmekon johonkin spesiaaliin tilaisuuteen!

4. Näitä Kaurilan Saunan kauniita mehiläisvahakynttilöitä olen antanut itsekin aiemmin lahjaksi. Kynttilöitä saa muun muassa kestävään elämäntyylin valikoimaan keskittyvältä Kaarna Livingilta, jolla myös liike Fredalla.

5. Havu Cosmetics valmistaa luonnonmukaisia ja täysin biohajoavissa pakkauksissa olevia laadukkaita huulipunia. Esimerkiksi sävyt Rose ja Nude toimivat varmasti monelle neutraaleista sävyistä pitävälle, nyt uutuutena valikoimassa on myös Lip Care Set kuorintoineen ja huulimaskeineen.

6. Crazy dog ladya (ja tämän karvaista kaveria) voisi muistaa Suomessa valmistetulla Kind for Dogs -nahkapannalla tai -hihnalla. Itse ostin syksyllä Telmalle juuri tämän konjakinruskean Uljas -pentupannan, joka on hyvä pienelle koiralle.

7. Vohvelikierre kuivattaa hiukset hellävaraisesti, puuvillaiset kierteet on valmistettu käsityönä Helsingissä ja niitä löytyy eri väreissä. Jokainen vohvelikierre on uniikki, sillä niissä käytetään kierrätettyjä nappeja – miten ihana yksityiskohta!

Lisäksi:

 • Ravintolalahjakortti, esim. Raising HEL -sivusto on koonnut saman katon alle 12:n ravintolan lahjakorttikaupan
 • Pienpaahtimoiden kahveja tai teetä, tai pienten puotien käsintehtyä suklaata
 • Kaunis käsintehty kranssi, esim. Johanna Pauliina Design tai Hey Look
 • Lahjakortti kauneushoitolaan, kampaamoon tai hierojalle
 • Tyylitietoiselle miehelle lahjakortti pieneen miestenvaateliikkeeseen, esim. Korkeavuorenkadun Caine Clothiers:ille
 • Lahjakortti valokuvaukseen, vaikkapa pariskunnalle parikuviin
 • Lahjakortti kukkakauppaan, esim. Tampereella suosikkini on Opuntia 
 • Kodin organisointia kaipaavalle Konkiiran järjestelypalvelusta järjestelyapua
 • Hotellilahjakortti
 • Lahjakortti second hand -liikkeeseen

7 thoughts on “Joululahjavinkit kotimaisilta pienyrityksiltä

 1. Kiitos paljon näistä vinkeistä, laitoin jo useamman tuotteen joululahjaksi tilaukseen😍 aina kiva tukea kotimaisia pienyrityksiä ja varsinkin näinä aikoina!

  1. Hei super kiva kuulla, kiitos itsellesi kun jätit kommenttia! 😍 Tulin tästä tosi iloiseksi, ihana jos voi sekä jakaa vinkkejä että samalla myös auttaa suomalaisia pienyrityksiä ❤️

 2. Hei Jonna,

  Ihanaa, että jaat vinkkejä nimenomaan suomalaisten yritysten tuotteista! Kävinkin tilaamassa isovanhemmilleni Myssyfarmin pipot, eli sainkin ihan konkreettisen lahjavinkin <3

  Mukavaa joulun odotusta!

  1. Heippa! Voi miten ihana, niin parasta kuulla että näistä vinkkauksista on ihan konkreettisesti iloa ja että kotimaiset yritykset saavat kaipaamaansa tukea ❤️ Kiitos kivasta kommentistasi ja samoin mukavaa joulun odotusta! 🎄

 3. Kiitos vinkeistä! Olenkin usein mennyt Kaurilan saunan myymälän ohi Munkkiniemessä, mutta nyt menen hakemaan sieltä ystäville lahjat.

  1. Voi mä tulen niin iloiseksi näistä kommenteista! Ihana kuulla että vinkeistä oli iloa, kiitos Kati 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *