Sarjavinkkejä syksyyn

Tänä vuonna on varmaan tullut katsottua sarjoja ihan ennätys paljon, sattuneesta  syystä kun aikaa on vietetty paljon kotona. Näin syksyisin katsotaan kyllä muutenkin aina ahkerasti sarjoja, joten mulla olisi teille jälleen muutama suositus viime kuukausilta! Tässä yhdeksän sarjavinkkiä hyvin laidasta laitaan, pääpaino taitaa kuitenkin olla kepeissä hyvän mielen sarjoissa. Mutta hei, mitä sarjoja te olette viime aikoina katsoneet? Laittakaa omat vinkit jakoon!

Sarjavinkit

The Bold Type (Yle Areena)

Ehkä yksi kaikkien aikojen lempisarjoistani, ainakin mitä tulee tällaisiin kevyisiin hyvän mielen sarjoihin. Sarja kertoo kolmesta nuoresta lehden toimituksessa työskentelevästä naisesta ja heidän elämästään. Joku seuraajani totesi joskus hyvin, miten tässä ei ole mitään sellaista turhaa draamaa ja selkäänpuukotusta, vaan aidosti hyvää mieltä ja samalla kuitenkin  sivuten välillä myös vakavia aiheita. Aivan ihana sarja, valtavan iso suositus tälle!

Selling Sunset (Netflix)

Tämän katsoin kesällä yhdessä hujauksessa! Sarja on The Hill’sin tekijöiltä, joten luvassa on tietysti taattua draamaa ja “realitya”. Selling Sunset kertoo Hollywoodin kiinteistönvälitystoimistossa työskentelevistä naisista, heidän työstään kiinteistönvälittäjinä sekä draaman täyteisestä elämästä. Draama nyt on tietysti aina kiinnostavaa katseltavaa ja vielä kun tähän lisätään hulppeat myytävät kiinteistöt, joita jaksossa vilahtelee, niin tämä koukutti heti! Mainiota aivot narikkaan -katsottavaa.

Emily in Paris (Netflix)

Nimensä mukaisesti Pariisiin sijoittuva sarja on Sinkkuelämää- ja Younger -sarjojen tekijältä. Kertoo chicagolaisesta naisesta, joka muuttaa Pariisiin työskennelläkseen paikallisessa mainostoimistossa Amerikan vahvistuksena. Kulttuurisia törmäyksiä, ihania (siloiteltuja) Pariisin maisemia ja vähän toki myös kliseitä – sarja onkin jakanut hurjasti mielipiteitä, mutta mun mielestä tämä oli kivaa kevyttä katseltavaa. Ja sarja menikin päivässä eräänä sunnuntaina :’D

After Life (Netflix)

Sarja kertoo miehestä, jonka vaimo kuolee syöpään ja siitä miten hän selviytyy elämässä eteenpäin. Todella erilainen sarja mitä yleensä katsotaan, mutta tykättiin molemmat poikaystävän kanssa tosi paljon. Vuorotellen itkin ja nauroin jaksoja katsellessa – oli paljon koskettavia kohtia, mutta myös rutkasti sarkastista ja paikoin hyvin mustaa huumoria.

This Is Us (Amazon Prime)

Tämä ei ole mikään uusi sarjavinkki, sillä tulen hieman myöhässä, mutta missasin tämän kehutun sarjan sen pyöriessä joskus aiemmin telkkarissa. Sittemmin löysin (kiitos Noora H:n vinkin!) tämän Amazon Primesta ja katsottiin tämän kolme saatavilla olevaa kautta yhdessä poikaystävän kanssa. Sarja seuraa perheen elämää eri vuosikymmeninä vaihdellen menneen ja nykyisen ajan välillä. Ihana, koskettava sarja, joka sai ainakin meikäläisellä padot monesti aukeamaan.

Modern Love (Amazon Prime)

Niinikään Primen valikoimasta (ja myös Noora H:n vinkki), tätä olen katsonut vasta muutaman jakson. Sarja perustuu The New York Times -lehdessä viikottain julkaistavaan kolumniin ja kertoo rakkaudesta sen eri muodoissaan sekä erilaisista New Yorkiin sijoittuvista rakkaustarinoista.

Rakasta Mua (Älska mig) (CMore)

Monien kehuma ruotsalainen Rakasta Mua valloitti täälläkin! Kertoo nimensä mukaisesti rakkaudesta ja ihmissuhteista perheen eri sukupolvien näkökulmasta. Sarjan pääosassa ovat isä, vanhempi synnytylsääkärinä työskentelevä tytär sekä pikkuveli, jotka kukin kamppailevat ihmissuhteiden ja rakkauden etsimisen kanssa. Tämä oli samalla kuitenkin sellainen ihana hyvän mielen sarja!

Marcella (Netfllix)

Loppuun vielä pari synkempää sarjaa näiden kepeiden suositusten ohelle. Brittiläinen Marcella on Silta -sarjan käsikirjoittajalta, joten jos tykkäsit Sillasta, niin hyvin todennäköisesti tämäkin iskee. Sarja kertoo töihin palaavasta entisestä etsivästä ja sarjassa on niin rikosten selvitystä, perhedraamaa kuin päähenkilön psyykkisisiä ongelmiakin.

Kalifaatti (Netflix)

Tämä katsottiin jo joskus keväällä ja jäätiin kyllä samantien koukkuun. Jännittävä ja paikoin ahdistava ruotsalaissarja kertoo turvallisuuspoliisin agentista ja tämän tietolähteenä Syyriassa toimivasta jihadistin vaimosta, sekä värvättäväksi päätyvästä lukiolaistytöstä.

Jos kaipaat lisää vinkkejä, niin kurkkaa myös suositukseni keväältä sekä viimesyksyinen postaukseni.

11 thoughts on “Sarjavinkkejä syksyyn

 1. Bold typen esitysoikeudet päättyivät ja ihan kesken kauden, mitä katsoin. Toivottavasti se tulee muualle näkyville.

  1. Eiiih, eikä! 😞 Muistan miten se aiemminkin joskus viime vuonna hävisi yhtäkkiä Areenasta, voi harmi!

 2. Netflixistä Musta kuningatar, todella kiehtova minisarja shakkimaailmaan astuvasta nuoresta naisesta. Ei tarvitse tietää pelistä mitään nauttiakseen 🙂

 3. Kiitos vinkeistä! After Life tuli katsottua kahdessa illassa ja oli aivan huippu! Kolmatta kautta odottelen jo malttamattomana!

  1. Hei kiva kuulla että upposi, eipä mitään! After Life oli niin hyvä, tosiaankin kolmoskautta odotellessa ☺️

 4. Mä oon jääny koukkuun sarjaan nimeltä Riviera (Cmore). Tosi jännittävä ja koukuttava ja sarjassa on aivan upeat maisemat!

  1. Tämä kuulostaa tutulta, olisinkohan kuullut jonkun muunkin kehuvan. Etelä-Ranskan maisemat kuulostaa kyllä täydelliseltä, täytyy laittaa listalle! 😍

 5. Musta kuningatarkin nyt suosituksestasi katsotto ja tykkäsin!
  Mä siis vasta nyt olen alkanut katselemaan sarjoja Netflixistä. Nyt siis vasta kaksi sarjaa katsottuna. Olikohan sulla joskus aiemminkin suosituksia? Mä luotan nyt suhun kuin guruun tässä(kin) asiassa!

  1. Mustasta kuningattaresta tosin en voi ottaa kunniaa, sillä nimimerkki Heli suositteli sitä tuossa ylempänä 😉 Mutta sitä on kyllä kehuttu, joten täytyy itsekin katsoa se!

   Haha ihana, mahtavaa saada sarjagurun titteli 😄 Tuossa tämän postauksen ihan lopussa on linkattuna kaksi aiempaa postausta, joista löytyy lisää sarjavinkkejä! Toki niitä löytyy vanhempiakin, mutta ne nyt ainakin tuoreimpia suosituksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *