Puoli vuotta häihin ja fiiliksiä

Täällä Wedding -kategoriassa on ollut kovin hiljaista sitten heinäkuun, jolloin kirjoitin edellisen postauksen. Jos sieltä ruudun takaa löytyy jotain uusia seuraajia, niin pikabriefauksena kerrottakoon, että meidän piti alunperin mennä naimisiin tämän vuoden elokuussa. Sattuneista syistä teimme päätöksen siirtää häät ensi kesään, toukokuulle 29.5.21. Nyt onkin päivälleen puoli vuotta uuteen hääpäivään, mutta täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, että innostus ei ole ihan niin korkealla kuin toivoisin sen olevan. Tunnelmat ovat aika erilaiset kuin vuoden alussa, kun alunperin oli puoli vuotta hääpäivään ja olimme innosta piukeana suunnittelusta.

Kukat1

Itse naimisiinmenoa tietysti odotan kuin kuuta nousevaa. Kutkuttaa pelkkä ajatuskin vatsanpohjassa, että saan kutsua tuota minulle maailman rakkainta ihmistä aviomiehekseni. Tässä epävarmassa tilanteessa kuitenkin itse häiden suunnittelu tai fiilistely tuntuu turhauttavalta. Siinä missä keväällä alunperin siirtoa tehdessämme ajattelimme toiveikkaasti, että ensi vuonna tilanne voisi olla toinen, niin nyt kuukausien kuluessa ja myös tiedon kartuttua realismi on iskenyt. Lupaavista rokoteuutisista huolimatta minusta tuntuu aika epätodennäköiseltä, että alkukesästä voisi vielä juhlia häitä turvallisin mielin ainakaan alunperin kaavaillulla, lähes sadan hengen vierasmäärällä. Vielä emme kuitenkaan ole tehnyt mitään päätöksiä esimerkiksi vieraslistan pienentämisestä, vaan seurailemme toistaiseksi tilannetta. Jokin valmiiksi mietitty plan B kuitenkin ehkä antaisi kaltaiselleni suunnitelmalliselle ihmiselle mielenrauhaa.

Ensi kesänä emme nimittäin enää lähde siirtämään itse naimisiinmenoa, vaan menemme naimisiin joka tapauksessa, oli tilanne mikä tahansa <3 Mutta missä olosuhteissa, sitä en osaa vielä sanoa. Olkoon se sitten puolitetulla vierasmäärällä alkuperäisessä juhlapaikassa, kirkkovihkimisellä läheisimpien ihmisten läsnäollessa jossain pienesti juhlistaen, tai maistraatissa intiimisti. Aviopari meistä tulee joka tapauksessa ja siitä olen onnellinen <3 Tietysti harmittaa, jos tilanne näyttää ensi vuonna siltä ettei häitä ei pysty viettämään (turvallisesti) missään muodossa. Onhan sekin toki vaihtoehto, että toukokuussa olisi vaan vihkiminen ja juhlia vietettäisiin joskus hamassa tulevaisuudessa (kun tämä kaikki p*ska on ohi ja ei tarvitse huolehtia maskeista ja käsidesillä läträämisellä). Meitä molempia kuitenkin mietityttää, tulisiko niitä juhlia sitten enää myöhemmin pidettyä ja haluaisiko esimerkiksi priorisoida sen juhliin käytettävän rahan silloin johonkin muuhun.

Kukat3

No, toisaalta turha vielä spekuloida kun on tosiaan vielä se puoli vuotta aikaa hääpäivään, joten aika näyttää miten tilanne taas etenee. Halusin kuitenkin kirjoitella rehellisesti fiiliksiä häiden suhteen tällä hetkellä, varmasti sieltä ruudun takaa löytyy monia samassa tilanteessa. Minkälaiset tunnelmat on muilla ensi vuoden morsioilla?

PS. Kukat ovat tietysti rakkaan ja taitavan siskoni käsialaa, hän teki näitä upeita pöytäasetelmia syyskuisiin häihin!

14 thoughts on “Puoli vuotta häihin ja fiiliksiä

 1. Toivotaan, että keväällä olisi jo parempi tilanne ja pääsisitte juhlimaan! Aiotko/aiotteko muuten vaihtaa sukunimeä vai pidättekö omat nimet?

  1. Toivotaan tosiaan, olisi ihana pystyä juhlistamaan tärkeää päivää läheisten kanssa 💗 Joo nimi vaihtuu kyllä, minä otan miehen sukunimen 🥰

 2. Mieheni kosi minua loppukesästä ja tämän tilanteen johdosta päätimme suoraan, että emme edes haaveile hääjuhlasta vaan menemme maistraatissa naimisiin, menemme illalliselle (jos vaan voi) ja hotelliin viettämään hääyötä. Ei jotenkin yhtään innosta alkaa haaveilemaan hääjuhlista, kun ei tiedä koska niitä voisi turvallisesti viettää. Tosin meitä ei sinänsä haittaa, koska etenkin lapsen syntymisen myötä häihin menevä raha tuntuu aivan jäätävältä ja ollaan niin kotihiiriä nykyään, että käytettäisiin se raha mielummin vaikka kodin remppaamiseen :D

  Tietysti vielä inhottavampi tilanne on, että on ehtinyt suunnitella ja varata kaiken, eikä sitten voikaan juhlia. Toivon todella, että saisitte vietettyä juhlat ensi keväänä!<3

  1. Voi ensinnäkin paljon onnea kihlauksesta! 💗 Ymmärrän hyvin ja voisin kuvitella, että jos me olisimme menneet vasta tänä vuonna kihloihin, niin olisimme menetelleet samoin tai sitten suosiolla menneet naimisiin vasta joskus tulevaisuudessa. Sitä juuri mietin, että jos päättäisimme mennä naimisiin ja pitää hääjuhlan joskus lähivuosina (jolloin saattaisi olla jo perheenlisäys kuvioissa), niin rahalle olisi siinä vaiheessa varmasti “parempaa” käyttöä, kun oltaisiin kuitenkin jo naimisissa.

   Kuulostaa siis ihanalta tämä teidän tapa, kiva kuitenkin jollain tapaa juhlistaa merkityksellistä hetkeä! 🥰 Tässä vaiheessa tosiaan kun on jo suunnittelussa sen verran pitkällä että on jo aiemmin hankkinut ja maksanut hääpuvun, maksanut varausmaksun niin juhlapaikasta kuin kuvaajasta jne, niin toivoisi tosiaan, että ihan kaikkia suunnitelmia ei tarvitsisi laittaa uusiksi.

 3. Heippa Jonna😍 kiitos blogitekstistä! Meillä on miehen kanssa häät helmikuussa. Olemme kutsuneet 80 henkeä. Nyt pohdimme vierasmäärän supistamista 30 henkeen. Tai mahdollisesti pienempään määrään, riippuen hetken rajoituksista… Jonkinlaiset juhlat tullaan pitämään, rajoitusten rajoissa. Emme lähde siirtämään häitä. Koska todennäköisesti tämä poikkeustila jatkuu hamaan tulevaisuuteen, ellei rokotetta aleta käyttämään. Surkea tilanne kaiken kaikkiaan😢 tsemppiä muille morsiammille❤️

  1. Heippa Eveliina ja kiitos kun jätit kommenttia 💗 Kiva jutella muiden samassa veneessä olevien kanssa, kurja tilanne tosiaankin. Hyvin samoilla linjoilla ollaan siis, että naimisiin joka tapauksessa niissä puitteissa miten on mahdollista. Toivottavasti pystytte pitämään jonkunlaiset juhlat, hurjasti tsemppiä sinnekin! 💗

 4. Hei Jonna! Täällä pitkäaikainen lukijasi. Meillä aivan sama tilanne kuin teillä. Ehdimme varaamaan ja maksamaan kaikki isot asiat ennen kuin tiesimme koko koronasta. Hääpäivämme on 22.5., joten lähes tulkoon samaan aikaan kuin teillä. Olemme myös päättäneet, että naimisiin menemme tavalla tai toisella joka tapauksessa. Tämä tilanne on todella surullinen vaikka tähän on jo jollain tasolla kerinnyt tottua. Odottelemme myös vielä toistaiseksi tilanteen kehittymistä ja keväällä on hyvissä ajoin tehtävä päätös lähetämmekö kutsuja vai ei.. Paljon tsemppiä teille! ❤️

  1. Heippa! Voi että lohduttavaa (joskin samalla tietysti myös kurjaa) kuulla muista samassa tilanteessa, varsinkin kun teilläkin ihan samalla tavoin juuri maksettu jo moni asia ennen koko koronaa. Niin turhauttava tilanne! Onneksi tässä nyt tosiaan vielä aikaa, niin voi sitten keväällä alkaa miettiä että mikä vaihtoehto tuntuu realistisimmalta. Eräs seuraajani vinkkasi tehneensä 10 / 30 / 50 -vieraslistat eri skenaarioita varten, mekin tehtiin jo 50:n hengen lista valmiiksi, niin on jotain konkreettista varasuunnitelmaa jo mielessä. Siitä sai vähän mielenrauhaa, joskin listan tekeminen ja vieraiden karsiminen tuotti myös tuskaa 😅

   Paljon tsemppiä teillekin, voidaan jakaa täällä fiiliksiä sitten häiden lähestyessä! 💗

 5. Täällä helmikuun morsian! 🙋‍♀️ Samaistun ajatuksiisi todella paljon ❤️ Aloimme suunnitella häitä kesällä kihlauksen jälkeen se oletus takaraivossa, että suuria juhlia emme hyvin todennäköisesti pääse järjestämään, joten yllättävän hyvin tämän tilanteen kanssa on pärjätty. Tuolloin kun ei ollut ollenkaan varmaa montako vuotta tämä tilanne oikein tulee kestämään, joten päätimme myös, ettei naimisiinmenoa siirretä. Aina välillä käy se ajatus mielessä, että kuinka ihanat häät saisimmekaan, jos kaikki olisi normaalisti ja voisimme kutsua kaikki noin 70 vierasta ja lähteä häämatkalle johonkin päin Etelä-Eurooppaa. Pitää aina muistutella itseä, että näistä ei kannata haaveilla, koska saa itselleen vaan pahan mielen aikaan. 😅 Tärkeintä on me ❤️

  1. Heippa Reetta ja kiitos kun jaoit fiiliksiäsi! Ja paljon onnea kesäisestä kihlauksesta! 💗 Varmasti tosiaan ehkä hieman helpompi suhtautua, jos on asennoitunut tähän jo heti alkujaansa, eikä ole ehtinyt tekemään / maksamaan isoja varauksia ja suunnittelemaan häitä jo pitkälle ennen koronaa. Ihana että tekin menette joka tapauksessa naimisiin, oli tilanne mikä tahansa 🥰

 6. Täällä heinäkuun morsian ja hyvin samanlaiset mietteet! Tällä hetkellä ajatus on, että naimisiin mennään ja jonkinlaiset juhlat pidetään, mutta mahdetaankohan mekään saada kutsuttua sitä sataa henkeä mikä oli tarkoitus…🤷‍♀️ Meille pienen lisämausteen suunnitteluun tuo tulevina viikkoina syntyvä esikoinen, joka olisi sitten häiden aikaan noin puolivuotias. Piti mennä ensin naimisiin, mutta kun keväällä tehtiin päätös häiden siirtämisestä, päätettiin myös aikaistaa vauvahaaveita ja onneksemme meillä tärppäsikin sen kanssa heti. Eli jotain hyvää tässä vuodessa ja häiden selvittämisessäkin oli🥰

  1. Voi että tulipa hyvä mieli kommentistasi, ihan valtavasti onnea! 💗 Miten ihanaa, että tosiaan kaiken tämän keskellä ja muuten kurjasta vuodesta huolimatta on jotain näinkin ihanaa – ehkä sillä oli siis tarkoituksensa että häät siirtyivät 😍

   Tsemppiä loppuodotukseen ja tietysti myös hääpohdintaan 💗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *